mialem fabrycznie zalozone jeden wklad bez maty , kupilem na allegro bodajze za 36 zl jakis zamiennik. sklamalbym mowiac ze grzeje tak samo jak oryginalne, ale duzo gorzej nie jest.tak wiec nie kazdy zamiennik to shit
mialem fabrycznie zalozone jeden wklad bez maty , kupilem na allegro bodajze za 36 zl jakis zamiennik. sklamalbym mowiac ze grzeje tak samo jak oryginalne, ale duzo gorzej nie jest.tak wiec nie kazdy zamiennik to shit
Who I am? I am a the Champion.
|
Jeśli chodzi o grzanie, to w tych też jest całkiem ok, z oryginałem nie mam porównania żadnego niestety. Bardziej denerwują mnie szpary między wkładem a obudową i cyrki z wpięciem lewego. Pewnie co firma to inna jakość, ale ciężko o "wybór" gdy trzeba to zamówić, bo wyboru w sklepach raczej nie ma, tam też muszą sprowadzić bo tego nie trzymają takich rzeczy za dużo, wtedy niestety dostajemy co przyjdzie.
Witajcie! Miałem nie dawno kilka dni autko w naprawie klimatyzacji. Podczas odbioru auta zauważyłem,że lewe lusterko zostało wypchnięte z obudowy.Kiedy dotknąłem szybki lusterka było tak mocno gorące,że szybko odjąłem rękę, aby się nie oparzyc. Pytanie mam jaki może byc powód takiego stanu? Obecnie zdjęta jest mata grzewcza a lusterko jest zamocowane taśmą dwustronną. Pytam,gdyż nie wiem czy warto zamawiac zamiennik i czy nie powtórzy się wcześniej opisana sytuacja.Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Lusterko na pewno posiada kabelek na dwa piny. Efektem zdarzenia było mocne "spuchnięcie" maty grzewczej i w efekcie wypchanie lusterka z obudowy oraz silne nagrzanie.
Samochód jest z roku 1998,przed liftem, więc myślę,że nie posiada termoregulatorów. Jak przejrzeliśmy stosowny schemat elektryczny,to wynika z niego,że podgrzewanie lusterek następuje razem z włączeniem ogrzewania tylnej szyby.Jutro sprawdzę czy włączając ogrzewanie tylnej szyby, prawe lusterko się nagrzewa. Obecnie przewody elektryczne doprowadzające napięcie są odłączone,sprawdzę także,czy dochodzi tam prąd. Myślę,że awaria lusterka spowodowana została spaleniem maty grzewczej ale to tylko przypuszczenie laika. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29
aby aby aby aby aby aby
Witam, fabrycznie nie mam grzanych luster ale dzisiaj zdjąłem wkład od strony kierowcy i się okazało ze jest podgrzewany z termoregulatorem. Czy mogę zapodać na to stały plus i będzie samo się wyłączać? Lusterko pasażera nie ma maty wiec zamówiłem chińską na allegro i to podłącze pod grzanie szyby. Skąd wziąć plus po zapłonie na lusterko z termoregulatorem? Dodam ze wkład z grzaniem jest ori, możliwe ze przy składaniu w fabryce popełnili takiego fuckupa? Bo rok i miesiąc na wkładzie ten sam co na wszystkich gratach.
witam serdecznie.
a ja mam zapytanie z innej beczki. posiadam audi a3 8l 97, oryginalnie miałem zamontowane ogrzewane lusterka. Parę dni temu wymieniłem owe wkłady na nowe z uwagi na fakt iż lusterka na obrzeżach zrobiły się wyblakłe. Z uwagi na fakt iż nowe lusterka nie miały oznaczeń "+" i "-" podłączyłem je po prostu do wystających bolców. i teraz pytanie? bedą grzały czy nie? jak to sprawdzić? czy grzanie jest wyczuwalne ręką? i czy ma znaczenie podłączenie przewodów skoro nie było oznaczeń na wkładach ???
Proszę o jakie kolwiek info. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Komander
komander wlacz i dotknij reka . dobrze podlaczyles to zrobi sie cieple. Zakaldam ze to zamienniki , wiec beda grzaly sie dluzje.Brak reakcji , zamien miejscami przewody
Who I am? I am a the Champion.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)