anders (03-11-13)
|
Z regulacją wskazówki to chyba nie wyjdzie bo jak jest zimny to jest minimalnie mniej niż zero a jak sie trochę pojeździ to jest wyżej niż zero. Nie wiem od czego to zależy mało ostatnio jeździłem to mało obserwuję. A jak jest u was na wolnych obrotach przy zimnym silniku wskazówka stoi równiutko(oczywiście pokazuje podciśnienie około -0,7) czy się waha(skacze tak około 0,1 do przodu lub do tyłu) ? A hamując biegami to podciśnienie spada wam do samego dołu? Bo u mnie jest tak że spada do około -0,9 i tak jak by sie kończyła skala chyba sensora i niżej nie pokaże (jest to zależne właśnie czy na wyłączonym silniku jest powyżej zera to wtedy jest minimum -0,8 a jak jest ponżej zera to jest minimum -0,9) . Doładowanie wydaje mi sie że dobrze pokazuje dochodzi do 0,6 seria.
Pisk wyłączony dzieki KOSMO.
Ostatnio edytowany przez anders - 03-11-13 o 19:02
Siema.
Ostatnio montowałem FIMC i wskaźnik boost i chyba gdzieś mam nieszczelność po na wskaźniku widać jak ciśnienie spada czy to ma tak być?
Krótki filmik widać jak pomału przyspieszam a ciśnienie mniejsze się robi
to jak jadę z stałą prędkością to chyba ciśnienie powinno się trzymać czy powinno spaść i jak przyspieszam to doładowanie powinno rosnąć aż do odpowiedniego doładowania i się dalej go trzymać a nie mimo że dalej przyspieszam to opada doładowanie
no właśnie nie, a wszystko zalezy od obciązenia, jak bedzie wieksze obciązenie auta to zeby jechać ze stała predkości potrzebne wieksze doładowanie, proste jak auto jedzie z górki i pod górke z taka sama predkoscia, czy tak samo sie wtedy zachowuje?
- - - Aktualizacja postu - - -
i utrzymywać odpowiednia ilość powietrza dostarczana do silnika dla optymalnego spalania
Panowie zakupiłem Auto Gauge.Mam w zestawie jakiś filterek,gdzie go zamontować?
ten filierek montuje się w wężyku (co masz w zestawie)od podciśnienia który prowadzi ciśnienie do sensora..
Czyli tnę ten przewód gdzieś w połowie drogi od trójnika do sensora i tam zakładam.A sensor gdzie najlepiej zamontować?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)