bierz tego blue dynamic bedzie az za
bierz tego blue dynamic bedzie az za
|
nie, nic sie nie stanie , chodzi o dedykowany prąd i pojemność do danego auta, nie może być zbyt duży bo jak jest duży to potrzebuje dużego ładowania, nie jak sie niektórym wydaje ze w nieskonczonosc im wiekszy tym lepszy, wcale nie jest tak. Napisałem aż za, bo trochę mniejszy prąd też byłby ok i wystarczający, ale ten jest jaknajbardziej ok i spokojnie możesz taki zakupić. Wg specyfikacji silnikowej, bo aku dobieramy wg silnika a nie auta jako modelu, wystarczy do 1.6 aku 52Ah 470A, blue dynamic dlatego napisałem że 60Ah 640A jest aż za , ale różnica nie jest duża. Jakbyś chciał takiego jak do dizla gdzie prąd zaczyna się od 70 wzwyż to byłaby niepotrzebna przesada. Jesli w Twoim sklepie mają tego 60Ah 540A w dobrej cenie, to go bierz spokojnie.
Siks (20-10-13)
Czy ja wiem czy aż tak za... Wg katalogu jenoxa na przykład polecany jest 61 Ah z 570A. Więc jak kolega ma np. mocne audio to może się okazać wcale nie takie za...![]()
Centra futura 53ah kreci 1.6 jak glupi
1.9 TDI BKC 8P- pewnie kupię Vartę ewentualnie Boscha, ale jaki aku wybrać biorąc pod uwagę, że jeżdżę mało i po mieście, na krótkich odcinkach:
1.74Ah/680A
2.77Ah/780A
Mój obecny to jeszcze fabryczny 72Ah/640A więc oba są mocniejsze ale który będzie lepszy jeśli brać pod uwagę moje użytkowanie?
Akumulator w moim nowym aucie szaleje, już dwukrotnie musiałem go odpalić z kabli, tak to odpalał bez zarzutu ale chyba najwyższa pora bo wymienić.Audi A3 1,6 z klimą. - AccuPLUS 60 Ah,580Al czy może Varta-Akcel 60 AH(540A)? Któraś "model" godny polecenia? Moc wystarczająca?
Orientuje się ktoś może w jaki sposób jest oznaczana data produkcji na akumulatorach BANNER ? Kupiłem 2 lata temu aku i zdaje się że już nadaje się na śmietnik i chciałbym sprawdzić czy przypadkiem nie kupiłem jakiegoś leżaka magazynowego czy po prostu BANNER to taki szajs że pada tak szybko...na necie różne opinie o nim krążą
Jak na ten sezon wyglądają opinie o Boschu?
Mam u siebie do kupienia BOSCH S5 77Ah 780A 12V za 345zł (cena jedna z najlepszych na allegro):
http://allegro.pl/akumulator-bosch-s...769554650.html
Po przeczytaniu opinii oczywiście wolałbym Vartę Silver 77Ah 780A, ale tą musiałbym kupować wysyłkowo, a i tak wyszła by trochę drożej od Boscha.
Warto upierać się przy Varcie, czy nie ma co popadać w paranoję? W końcu Bosch też musi być ok...
Teraz mam aku 70Ah 640A. Do tej pory nie było problemów z rozruchem jako takim, ale w zimę już zdarza się, że ma ciężko zrobić pierwszy obrót silnikiem.
Witam, moje auto to 1.9tdi ASZ 130km
Jak ktos juz pisal, aku do tego motoru to :
Do A3 1.9 TDI, siln. ASZ, poj. 1,9, prod. od 05.2000 do 06.2003
Akumulator Bosch S4 0.092.S40.080 S40 08 278x175x190 74Ah, 680A, L-
Akumulator Bosch S5 0.092.S50.080 S50 08 278x175x190 77Ah, 780A, L-
Aktualnie, od poprzedniego wlasciciela w spadku dostalem Aku Sakura 60Ah 510A.. Jezdzic na nim dopoki nie padnie, czy dmuchac na zimne ?
póki walczysz, jesteś zwycięzcą
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)