Strona 100 z 154 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 991 do 1,000 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

Konio_68's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Volvo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Ja z czystym sumieniem Alpin A4 po ostatnich przejściach zimy w Gdańsku. Lód ,ubity śnieg czy zaspy .... jest naprawdę ok.

skoty's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2012
    Miasto
    NY
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Za to ja polecam Nokiany wr d3, świetnie spisują się na śniegu i błocie pośniegowym

rol4nd's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Polska
    Auto
    RS7
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

vipTS:
    tak sie sklada ze mam vredsteiny na zime i polecam, sa swietne.
    na lato zas mam kumho i tez nie zamenilbym na inne.
    co do opinii opon na zime miedzy kumho a vredestein to lepsze oceny mialy te drugie dlatego tez je wybralem.

co do vredestein to sa cichutkie, swietnie sie trzymaja. polecam ogolnie. w opiniach bily na glowe dunlopy 4d

a co do tych kumho to penwie mowisz o tych nowych ale z roku produkcyjnego 2011.
    dla mnie rok produkcji ma duze znczenie dlatego tez kupilem vredestieny z 2013

vipTS's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    3miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Dzieki rol4nd za opinie Wybor jednak padl na Kumho i tak jak mowisz polowa 2011 r., ale nowe. Nie ukrywam ze ja bardzo malo zima jezdze i w 95% po miescie, wiec sadze ze i tak w zupelnosci wystarcza, a z kolei chce kupic porzadne slicki federal fz-201 na lato, stad tez lekka oszczednosc zima sie przyda

hubi_pl's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi TT
    Model
    Inny
    Silnik
    3.2 BUB

Domyślny

Wczoraj w norauto na Targowku w Wawie zdziwilo mnie ze sprzedaja zimowki z 3611...az sprawdzilem rocznik bo cale w srodku w pajeczynach. TO jak taka siec przez 2 lata nie mogla sprzedac tych opon to chyba cos dziwne...nie pamietam marki ale jakas lepsza.

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez hubi_pl Pokaż post
    Wczoraj w norauto na Targowku w Wawie zdziwilo mnie ze sprzedaja zimowki z 3611...az sprawdzilem rocznik bo cale w srodku w pajeczynach. TO jak taka siec przez 2 lata nie mogla sprzedac tych opon to chyba cos dziwne...nie pamietam marki ale jakas lepsza.
    Wg naszego prawa, jeśli się nie mylę, to do 3 lat oponę można sprzedawać jako nową (pod warunkiem, że nie używana oczywiście... ). Więc ja tutaj nie widzę niczego dziwnego. Pozbywają się jakiś złogów z magazynu i tyle. I to wcale nie oznacza, że to u nich leżą te opony od dwóch lat. Mogli je kupić w bardzo dobrej cenie od jakiejś hurtowni.

hubi_pl's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi TT
    Model
    Inny
    Silnik
    3.2 BUB

Domyślny

Tzn mnie jednak dziwi ze sprzedaja, prawo prawem, ale to nie jest podrzedny sklep a jakby nie bylo jedyna sieciowka moto w PL.

Tez mysle ze nie u nich lezaly, nie sadze zeby w takiej sieciowce ktos pozwolil sobie na takie koszty magazynowania.

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez hubi_pl Pokaż post
    Tzn mnie jednak dziwi ze sprzedaja, prawo prawem, ale to nie jest podrzedny sklep a jakby nie bylo jedyna sieciowka moto w PL.
    A myślisz, że np najbardziej popularne portale z oponami u nas robią inaczej? Też sprzedają takie opony jakie nowe. Jak inaczej sobie to wyobrażasz? Jeśli ich nie sprzedadzą to mają po roku wyrzucić? Możesz kupić taką oponę taniej i gitara. Osobiście wolałbym kupić taką nową 2-3letnią oponę niż używkę po jednym sezonie.

hubi_pl's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi TT
    Model
    Inny
    Silnik
    3.2 BUB

Domyślny

Pisalem ze po jedynej sieci sklepow w PL tego sie nie spodziewalem, to ze portale tak robia to wiem, chociaz w wiekszosci przypadkow np na allegro sprzedawcy pisza daty produkto opon i najczesciej jest to max rok do tylu.

Moja uwage przykula to opona dlatego ze jak stala pionowo na 3 pozostalych to widac bylo w srodku jedna wielka pajeczyne...i dlatego zerknalem na date produkcji...

Zgadzam sie z toba ze wolalbym taka nowa produkcji sprzed 2-3 lat niz uzywke...

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    okolice Wa-wy
    Auto
    kilka...
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    wolałbym kupić taką nową 2-3letnią oponę niż używkę po jednym sezonie.
    Opona de facto starzeje się najbardziej gdy się ją zacznie uzywać - kluczowy wpływ ma tutaj słońce, chemia zawarta w asfalcie, woda, sól no i zmiany temperatur, a szczególnie dosc spore nagrzewanie gdy opona pracuje. Prawidłowo przechowywana jak nie była uzywana to starzeje się przez rok jak podczas 2-3 tygodni eksploatacji. Czyli po pół roku jazdy mamy opony jak po 10 latach magazynowania - to co wyrzucamy ?

Strona 100 z 154 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania