|
jak masz postojowe lub xenon to diody nie swieca na 100% wiec nie ma juz co przygasnac, tak ma byc.
jak ktos chce od Ciebie kodowanie to same liczby a nie zdjecie kazdego byte, bedzie Ci latwiej w przyszlosci
Mam sterownik 23bitowy (8P0 907 279F) ma on możliwość aktywacji w Bajcie0 na bitach 5 i 7 funkcji C/L Home, ale niestety po aktywacji tego i zakodowaniu funkcja nie działa, czy to oznacza że nie będzie wogóle działa, czy należy wykonać ten trick z masą we wtyczce E w sterowniku ? Tak jak jest to opisane w temacie tutaj:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...537#post987537
Dodatkowo zakodowałem, wydaje mi się, że poprawnie funkcję awaryjnych podczas gwałtownego hamowania ale podczas testu drogowego - gaz do 120 km/h i hhamulec do dechy i oprócz zgrzytającego ABS nic się nie dzieje :/ Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo zaznaczyć w kodowaniu aby opcja działała ?
gdziekolwiek do rany ,a przeciez po zdjeciu oslony kolumy powinien byc z lewej str punkt masowy.nastepny jest za raczka otwierania pokrywy silnikai wyzej nad bordem
Who I am? I am a the Champion.
jako ciekawostka, bord H w audi a3
dziala Z LED
nie dzial przygasanie po kierunku, nie m takiej opcji, w TT nie potrzebne
przy automacie wyswietla sie tylko aktywny bieg na zegarach
No to zastanawiająceAle na forum Octavii znalazłem informację, że to działa gdy spełnienimy jeden z dwóch warunków, a mianowicie, albo auto będzie zwalniało w tempie 7m/s2, bądź podczas hamowania ABS będzie działało przez co najmniej 2 sekundy. Muszę aktywować jeszcze raz i spróbować jeszcze mocniej zahamować
Dodatkowo jak kodowałem halogeny na światła do jazdy dziennej to zauważyłem też że w trybie Ameryki po zaciągnięciu ręcznego nie gasną światła i nie wiadomo dlaczego
Jak szukałem na google to nie jestem odosobnionym przypadkiem, ale rozwiązania nie znalazłem.
Jeszcze jedno pytanie, bo w bajcie 17 na bicie 6 jest opcja "Parking Light Function inactive (USA/Canada)", jak domyślam się dotyczy to światła parkowania, ale nigdzie nie znalazłem informacji jak dokładnie objawia się działanie tej funkcjiWie ktoś może ?
Zdus poprostu hamulec do zera światła awaryjne zapalają się dopiero w końcowej fazie hamowania
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)