|
dzięki kolego.
Witam, Mam problem ze swoim licznikiem. Moj obrotomierz chodzi jak zegarek co prawda nie na wszystkich biegach ale na wiekszosci tak, zamiast podnosic sie plynnie to poprostu przeskakuje. Kupilem licznik drugi i czy moge przelozyc sobie sam obrotomierz? i czy jest to bardzo trudne
dobra lutownica troszkę wprawy i wymienisz silniczek
Witam
Dzieje mi się coś takiego:
Taka sytuacja ma miejsce po odpaleniu na zimnym silniku. Po przejechaniu kilku kilometrów podświetlenie przestaje migać, natomiast wskazówki na liczniku dają błędne informacje - tzn. obrotomierz i prędkościomierz zaniżają wartości, a wskaźnik temperatury płynu pokazuje +120 i pojawia się wkurzający 3-krotny sygnał dźwiękowy. Sprawdzałem rzeczywistą temperaturę, jest OK. Auto nie sprawia poza tym żadnych problemów.
Po podłączeniu pod komputer auto wypluwa 1 błąd - zbyt niskie napięcie na terminalu 30.
Gdzie szukać przyczyny? Nie wiem czy próbować z wymianą procesora motoroli na liczniku, czy lepiej wymienić cały licznik? A może wina tkwi w elektryce? Proszę o podpowiedź bardziej doświadczonych forumowiczów![]()
No właśnie, jakbym mieszkał w Polsce to pewnie bym do Ciebie zawitał mieto3, bo koledzy na forum mają o Tobie dobre zdanieAle mieszkam w UK, więc chyba zacznę szukać odpowiednich zegarów. Miałbym nawet znajomego który je przeprogramuje. Pytanie tylko - czy to migające podświetlenie zniknie po wymianie licznika?
Mam identyczny problem z zegarami co ernald, tyle że u mnie nie ustępuje nawet po przejechaniu się, rozgrzaniu auta. Temp. i paliwo w miarę dobrze pokazują, obrotomierz i prędkościomierz czasami załapią i działają dobrze ale tylko do momentu ponownego mignięcia. mieto3 mógłbyś podać (tu lub na pw) mniej więcej jakie są koszty wymiany, programowania itp liczników.
Mam pytanie , obecnie mam wrzucone liczniki od angola i jak będę zmieniać na wersję europejską to muszę coś zrobić oprócz programowania ? pytam się bo ten europejski jest inaczej wyskalowany i wskazówka potem zwalnia.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)