Odkopuję trochu, ale zapomniałem
Przeczyszczenie drucików szczoteczką od czujnika w zbiorniczku pomogło![]()
Odkopuję trochu, ale zapomniałem
Przeczyszczenie drucików szczoteczką od czujnika w zbiorniczku pomogło![]()
|
Koledzy, kilka dni temu, podczas dość niskiej temperatury powietrza ok. -15 st.C lub niższej, "odpalając" samochód FIS wyświetlił mi kontrolkę COOLANT...
Nadmienię, iż rozrząd wymieniałem w listopadzie 2013 i przejechane mam od tamtego czasu 3500km. Gościu zalał płyn G12+ , do tego dał mi prawie cały pojemnik z tym płynem, aby w razie potrzeby dolać odrobinę w momencie kiedy układ chłodzenia się odpowietrzy. Tak też się stało. Dzień lub dwa dni później podczas uruchamiania silnika pojawił się ww. komunikat. Wyłączyłem, jeszcze zimny, silnik po czym dolałem ok. 100-150ml płynu - poziom na zbiorniczku delikatnie przekraczał stan MAX. Po ponownej próbie uruchomienia silnika komunikat zniknął.
Ostatnio przy tych mrozach problem powrócił. Przy pierwszym uruchomieniu komunikat się pojawia. Wyłączam wtedy silnik, po czym znowu uruchamiam i komunikat się pojawia. Dolałem wczoraj troszkę i zauważyłem, że płyn w zbiorniczku ma nieco galaretowatą konsystencję (zmniejszył swoją objętość?). Zostawiam włączony silnik i komunikat znika po pewnym czasie (może po kilku minutach). Potem już komunikatu nie ma. Czy możliwe jest, że płyn (ew. roztwór tego płynu - bo podejrzewam, że w moim przypadku jest to roztwór) jest źle dobrany do bardzo niskich temperatur rzędu -20/-25 st. C ?
plyn zmniesza zima swoja objetosc, tak sie dzieje w 8l w 8P Q7 itd. Jedno dolanie powinno wystarczyc, jezeli sytuacja sie powtarza trzeba przyjrzec sie ukladzie chlodzenia
Ostatnio edytowany przez PROSTO - 26-01-14 o 21:14
Who I am? I am a the Champion.
Jak zalewamy plyn ( kupujemy już rozcieńczony ) nie dolewamy wody . W przypadku lania koncentratu ważne jest żeby nie przedobrzyć. Koncentrat ma bardzo dużą zawartość glikolu co owocuje przy dużych mrozach właśnie tym że bardzo gęstnieje. Ja bym zaczął od tego żeby podjechać do byle jakiego mechaniora aby zmierzyć parametry płynu.
bez przesady, jeśli jest delikatnie poniżej minimum a często wcale nie musi być poniżej aby kontrolka krzyczała w mrozach spokojnie moze dolać koncetratu
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
Pewnie że może dolać , jak miał wcześniej odpowiednio zmieszany. znajomemu kiedyś zalali koncentratem samym nie dość że latem kijowo odprowadzał temperaturę to do tego zimą robiła się galareta. Jak zalany był ok to spokojnie może zalać koncentratu. Tylko jego opis galaretkowatego płynu pasuje mi do za dużej zawartości glikolu w płynie. Trzeba po prostu zmierzyć jego właściwości na początku.
Kiedys mialem tak samo, zawsiecil sie raz-dolalem plyny, drugi raz- dolalem. Az ubytki byly coraz wieksze, olej zaczal zzerac. Okazalo sie ze to peknieta glowica, takze taka czarna wizje rowniez wez pod uwage.
bkc nie jest taka kupa jak bkd gdzie sezon na pekajace glowice jest wciaz otwarty. oczywiscie wszystko jest mozliwe ale jak na razie brak odp zainteresowanego
Who I am? I am a the Champion.
uważnie czytam Wasze opinie i śledzę ten tematchyba podjadę do "mechaniora" i poproszę o zbadanie tego płynu i jego proporcji... Coolant pojawia się rano, przy pierwszym uruchamianiu silnika, zanim odśnieżę auto to już się nie świeci... Pozniej w ciagu dnia problemu nie ma, nie wiem o co w tym może chodzić.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)