|
Witam
Proszę o podpowiedzi, chciałem dziś zakodować system skandynawski w module komfortu opcja występuje zaznaczam ją ale światła nie reagują. to samo z lusterkami grzanymi. zakupiłem wkłady ogrzewane instalacja była w lusterkach ale nie grzeją po zakodowaniu. niestety nie wiem jaka literkę mam przy moim module bo w programie tylko były cyfry 907 279. Dodam że moje autko jest z 2003r a silnik to zwykłe 1.6 i tak zastanawiam się czy to wina modułu- że niby ubogi czy inna przyczyna. dodam że szyby z pilota sie otwierają i zamykają i centralny blokuje się po przekroczeniu 20km/h wiec chyba nie jest taki golas ale że skandynawski nie chce działać to możliwe?
witam, mam problemik mianowicie zakodowałem grzane lusterka i teraz przednie szyby nie chodzą w automacie trzeba trzymać przycisk zamykania i otwierania szyby cały czas :/
u mnie sie tak dzieje jak rozepne akumulator , ale kilka razy sie otworzy zamknie i wraca do normy.
yogii0 (12-01-14)
Mam ciekawą zagadkę.
Kupiłem Bordnetz do A3jki.
Nie do mojej ale u siebie chciałem sprawdzić czy wszystko z nim ok.
Podpiąłem niby wszystko ok ale...
Nie działały wycieraczki z przodu i tylko one. (Spryskiwacz np. działał).
Z powrotem zamieniłem na mój i też nic. Nie działa.
Uporałem się z tym i na moim bordzie wycieraczki działają ale na tym 2 już nie.
Wygląda na to, jak by nie było komunikacji ze sterownikiem wycieraczek po LIN.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Moze brak przekaznika.
Nie Czarku.
Przekaźniki były podmieniane a nawet kupione inne celem sprawdzenia.
Skończyły mi się już pomysły.
- - - Aktualizacja postu - - -
Nie wiecie co może być nie tak?
Na moim bordzie w 9. Central El. jak wezmę LCoding mam do wyboru borda i wycieraczki a na tym 2 tylko borda.
Macie jake kolwiek pomysły?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)