|
Witam. Mam problem z klimatyzacją .Gdy włączam przycisk ,kontrolka na panelu zapala się , obrotu podskakują jak by miała się zaraz załączyć ale wentylatory stoją a sprężarka ani drgnie. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki w kabinie jaki i przy akumulatorze są ok. Przed zimą klima chodziła aż miło , dodam że w ubiegłym roku była wymieniana sprężarka wiec chyba odpada jako główna przyczyna, odczynnika chyba też nie brakuje ( sprawdzałem śrubokrętem, trochę trysnęło z miejsca do napełniania ). Poza tym jak pamiętam nawet przy znikomej ilości odczynnika sprężarka powinna ruszyć a tu lipa. Proszę o pomoc/porady
do przemoo18
ja w swojej pompie wymieniałem lozyska 150 zeta z montażem demontażem i dobiciem wiec niezle. i co ważne kupując uzywke nie wiesz czy za miesiąc ci się nie posypie wiec polecam naprawę swojej gdyż najczęściej sa to wlasnie lozyska
mam identyczny problem i taka sama hostoria, dołączam sie do prośby robson1984_84
Ostatnio edytowany przez Rytel - 23-02-14 o 21:04
Witam problem z klimatyzacją dalej Jak sprawdzić sprężarke??samemu bo tylko to zostaje
- - - Aktualizacja postu - - -
Sprawdzone wszystko juz na climatroniku zero błędów po kodach
U mnie nad problemem z nie działającą klimą głowiło się wielu "speców".
Sprężarka choć stara i trajkotała trochę - się załączała i chodziła, nie było błędów na VAG.
Obstawiali brak czynnika. Nic nie dało napełnienie.
Ostatecznie się okazało że jeden z pinów na kostce 1J0919506G był przepalony
Sterownik wentylatora Audi A3 jest umieszczona nisko pod blachą pod akumulatorem (2 śróbki) i i bywa że zamoknie.
U mnie pomogła wymiana tego sterownika na inną używkę z Allegro, plus wymieniłem sprężarkę na używaną Japonkę też z Allegro, bo poprzednia głośno już pracowała i w każdej chwili mogła paść.
Siemankomam pytanie jak sciagnać pas wzmocnienia chlodnice i chlodnice klimatyzacji bez wypuszczania z niej gazu i czy jest wgl taka możliwość ? z góry dziekuje
![]()
sciagasz zderzak, odkrecasz na gwiazdki 2 odboje (czy jak to tam sie nazywa).odkrecasz u góry śrubki koło lamp i odchylasz w strone ta gdzie masz przewody od klimy..bynajmniej ja tak robiłem w a4 ...a w a3 jest zapewne to samo ..
Koledzy pomocy dalej problem czynnik oba wentylatory chodzą na małym obiegu sprezynka zalacza się od 3 stopni alezimnego powietrza brak obroty spadają po włączeniu napięcie do sprezaki dochodzi sprawdziłem wtyczki a właśnie na vagu zero błędów i na kodach klimattonika też pokazuje 0.0
Słynne pstryk słychać zapomniał bym
Podobno pd 5 powinna chodzić u mnie moge ja włączyć od 2 ,3 stopni
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)