Strona 63 z 218 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 621 do 630 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

giallorosso's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Panie i Panowie, czy miał ktoś do czynienia z tymi produktami ?
    http://sklep.parys.pl/50,141,produkt..._ochrona.xhtml
    http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=276

Który byście polecili ?

BartekPDKP's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    31 razy

Domyślny

Co polecicie do wyczyszczenia tapicerki, głównie foteli?
    Deszcz mokra kurtka i plamy powychodziły teraz. :/

marcelm's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2013
    Miasto
    Kuj-pom
    Auto
    było A3 1.8T, jest E90 325i
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    91 razy

Domyślny

Od MXNowicki raczej nie oczekujcie odpowiedzi, raczej nas już olali. Ostatnio aktywni w połowie września 2013.
    Filozofia turbo: Im szybciej jedziesz, tym szybciej jedziesz
    === Back in Black 8L 1.8T -> click ===

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Ale temat od dłuższego czasu jest już ogólnoinformacyjny. Fakt, pierwszy post mógłby być poprawiony.

giallorosso's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez BartekPDKP Pokaż post
    W zeszłym roku używałem tego: http://sklep.parys.pl/71,130,produkt...apicerki.xhtml

i efekty były bardzo zadowalające. Nie kupuj odplamiaczy w atomizerach typu płyn do szyb, robią jeszcze większe plamy. Pianki dobrze się wgryzają, potem doczyść gąbką i będzie git. Tylko wstrzymaj się do lata, dobrze po takim zabiegu zostawić pootwierane auto na godzinę-dwie, żeby wszystko ładnie wyschło w słońcu. Najgorsze co możesz zrobić to usadzić tyłek na wilgotnym jeszcze siedzeniu - plamy wyjdą od nowa.

Arkadius88's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Leszczyny
    Auto
    Audi A3 Quattro 1.8T
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Do czyszczenia tapicerki najlepszy środek budżetowy to Nielsen Nap Low Foam. Rozrobić do odpowiedniego stężenia, pielucha tetrowa w dłoń i heja Czyści praktycznie wszystkie plamy zależy jak mocno go rozrobić.
    Co do wosku to zależy do czego miałby on służyć. Jeśli po prostu do zabezpieczenia lakieru i priorytetem jest trwałość to Collinite 476s nie ma sobie równych A cena praktycznie taka jak te co podałeś. Może być też FK1000 bardzo zbliżony do Coli Ja u siebie stosuję tego pierwszego i jestem zadowolony.
    Jeśli szukasz wosku typu "show car" który daje odrobinę lepsze wykończenie to poszukaj czegoś ze stajni Dodo Juice. Do ciemnych lakierów z doświadczenia najlepiej daje radę Purple Haze. Bardzo ładnie wyciąga kolor. Ale jego trwałość to przy dobrych wiatrach 2 tygodnie. U mnie przy myciu auta pianą MagiFoam wytrzymał tydzień z hakiem... Oczywiście auto przygotowane tzn dekontaminacja, glinka itd itd. Dobry patent na lato dla ludzi co lubią pucować furki ja myłem auto 2x w tygodniu raz pianą na bezdotyku (piana oczywiście własna z pianownicy ręcznej ) i drugi raz na weekend przed domem dokładając po umyciu szybką warstwę wosku maszyną DA. Dawało radę

7. Podziękowania dla Arkadius88 za pomoc w problemie

giallorosso (26-03-14)

Marcinn87's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Lubuskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez BartekPDKP Pokaż post
    Napisz cos do Firmy Carok.pl , ja cały czas u nich zamawiam i jest oki

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez esqiro Pokaż post
    Witam, w związku z przygotowaniem auta na wiosnę chciałbym usunąć (lub zatuszować na jakiś czas) duże rysy, które szpecą moje auto. Z tego co widać, to rysa kończy się prawdopodobnie na lakierze bazowym (?), nie widać białego podkładu. Poradzi mi ktoś, jak się czegoś takiego pozbyć? Lakier metalik.

spokojnie do ogarnięcia, wpierw zbadać ile tam masz lakieru jeszcze (czy może niemiec jak sprzedawał to nie płakał ale polerował);
    a potem - z wyczuciem! - koreczek + papierek na sucho 2000, potem 2500, następnie na 2x przejazdy pastami wpierw mocniejsza (np. 400tka Menzerny na twardym padzie, potem coś medium np. 2500 też Menzerny albo S17astka od Scholla na średnim padzie)
    gdybyś był bliżej, to bym Ci to ogarnął w max godzinkę
    ale mam namiary z Poznania i okolic do sprawdzonych majstrów (znam osobiście)

Cytuj Oryginalnie napisane przez mariusz11111 Pokaż post
    co możecie mi polecić do jasnego koloru auta, kolor srebrny
    jaki wosk, coś na ten wosk żeby uwidocznić efekt
    ewentualnie jakiś jeszcze szybki środek który zastosuje po myciu auta

w poprzednik sezonie stosowałem Collinite 476 cały senon, została mi jeszcze sała puszka
    niektórzy piszą że ten wosk się nie nadaje na okres letni tylko na zimowy ja byłem z niego zadowolony
    Collinite 476 to wosk uniwersalny, inna sprawa że jest długotrwały natomiast przyjemności kładzenia ja w nim nie widzę

Mariusz, pamiętaj, że wosk to tylko 5% efektu wizualnego, całość robi odpowiedni stan lakieru i jego przygotowanie. Jeśli chcesz nowy wosk, to ja bym poszedł w Poorboy's World Natty White. Jeśli masz lakier zniszczony i chcesz zrobić to wszystko trochę na oszusta, to zainteresuj się też produktem White Diamond (to glaze) tej samej firmy. Jeśli się wybierzesz na spota w czerwcu, to mogę coś odlać bo mam go jeszcze trochę.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Arkadius88 Pokaż post
    Do czyszczenia tapicerki najlepszy środek budżetowy to Nielsen Nap Low Foam. Rozrobić do odpowiedniego stężenia, pielucha tetrowa w dłoń i heja Czyści praktycznie wszystkie plamy zależy jak mocno go rozrobić.
    Co do wosku to zależy do czego miałby on służyć. Jeśli po prostu do zabezpieczenia lakieru i priorytetem jest trwałość to Collinite 476s nie ma sobie równych A cena praktycznie taka jak te co podałeś. Może być też FK1000 bardzo zbliżony do Coli Ja u siebie stosuję tego pierwszego i jestem zadowolony.
    Jeśli szukasz wosku typu "show car" który daje odrobinę lepsze wykończenie to poszukaj czegoś ze stajni Dodo Juice. Do ciemnych lakierów z doświadczenia najlepiej daje radę Purple Haze. Bardzo ładnie wyciąga kolor. Ale jego trwałość to przy dobrych wiatrach 2 tygodnie. U mnie przy myciu auta pianą MagiFoam wytrzymał tydzień z hakiem... Oczywiście auto przygotowane tzn dekontaminacja, glinka itd itd. Dobry patent na lato dla ludzi co lubią pucować furki ja myłem auto 2x w tygodniu raz pianą na bezdotyku (piana oczywiście własna z pianownicy ręcznej ) i drugi raz na weekend przed domem dokładając po umyciu szybką warstwę wosku maszyną DA. Dawało radę
    co do Nap Low Foam - zgadzam się, zresztą przejrzyjcie wątki albo nawet i ten bo pisałem już przynajmniej dwa razy tu, jak ja to ogarniam u siebie (w sensie pranie ręczne/miejscowe/nie ekstrakcyjne)
    co do wosków i show car wybacz, ale się nie zgodzę - DJ to niestety słabizna, nie lubię tych wosków bo i trwałość dupy nie urywa ale i kropelkowanie i zrzut wody też nie są najlepsze. Jeśli Mariusz masz Colli jeszcze to nie kupuj FK1000, bo Colli przynajmniej nie śmierdzi
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

10. Podziękowania dla M4ciek za pomoc w problemie

esqiro (26-03-14)

mariusz11111's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Sram na Rosję !
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    202 razy

Domyślny

prawdopodobnie będę w czerwcu na 99% dam znać jesli się zdecyduję
    co do Collinite 476 po uprzednio przygotowanym aucie to cos wiem o tym twardy jak diabli
    stan lakieru uważam że mam bdb zawsze dbałem o lakier

UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29

aby aby aby aby aby aby

Arkadius88's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Leszczyny
    Auto
    Audi A3 Quattro 1.8T
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez M4ciek Pokaż post
    DJ to niestety słabizna, nie lubię tych wosków bo i trwałość dupy nie urywa ale i kropelkowanie i zrzut wody też nie są najlepsze
    To z tym z kolei ja się nie zgodzę woskowałem DJ Purple Haze teraz woskuję Coli 476 i powiem tak - co do samego woskowania na pewno nakłada się przyjemniej DJ, po drugie daje dużo lepsze wykończenie, po trzecie (z moich obserwacji) DUUUŻO lepiej odpycha wodę. Niestety jego fatalna trwałość niszczy całą tą przewagę ;/ Może to wszystko zależy od przygotowania powierzchni? Aktualnie szukam kogoś kto dysponuje woskiem Zymöl Concours bo chciałbym sprawdzić co w rzeczywistości daje to "cudo" za 750zł..

Strona 63 z 218 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania