Strona 64 z 218 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 631 do 640 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

giallorosso's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Arkadius88 Pokaż post
    Aktualnie szukam kogoś kto dysponuje woskiem Zymöl Concours bo chciałbym sprawdzić co w rzeczywistości daje to "cudo" za 750zł..
    Jeden z salonów detailingowych w Łodzi używa wyłącznie Zymolu i mam paru znajomych, którzy są bardzo zadowoleni tak z efektów jak i trwałości. Ja przerabiałem już Sonaxy i inne szajsy, ale tak jakość jak i trwałość jest fatalna. Szukam czegoś w rozsądnej cenie co dobrze wyciągnie mi kolor i będzie dobrze odpychać wodę i brudy. Cóż, spróbuję z tym Purple Haze Dzięki

komander's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    beskydzka małopolska
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    127 razy

Domyślny

Za namową kolegi który pracował w Anglii w prof myjni polecił mi takie coś >>> http://allegro.pl/autoglym-lifeshine...079195108.html <<<

w piatek nakładam oczywiście wcześniej samochód został dopieszczony polerką mechaniczną. Zobaczymy co z tego będzie

ps. zaznaczam że w Anglii taki zestaw w przeliczeniu na PL kosztuje ok 300zł

komono's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Wadowice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8V
    Silnik
    1.4 TFSI - CXSB (125 KM)
    Podziękował
    200 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez komander Pokaż post
    ps. zaznaczam że w Anglii taki zestaw w przeliczeniu na PL kosztuje ok 300zł
    Nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości .
    Coli 476 jest na prawdę dobrym woskiem i też go polecam. Znajomy a właściwie sąsiad ma mieszalnie lakierów do aut i czasami czymś przyhandluje z zachodu. Polecił mi http://sklep.beps.pl/porzelack-expre...acturers_id=13 (nie reklamuje żadnego sklep). Faktycznie fajnie wyciąga kolor i miałem go nałożonego na ostatnim OP i muszę powiedzieć, że nawet ulewę przeszedł ;d a po przyjechaniu na lotnisko i po przejechaniu auta MEGUIAR'S QUICK DETAILER znowu się świeciło jak psu.... . Każdy ma swoje zdanie co do kosmetyków, ciekaw jestem jaki efekt otrzymasz tymi kosmetykami z UK . Daj znać co i jak
    Było: A3 8P 1.9TDI, 147KM by CS.
    Jest: A3 8V 1.4TFSI s-tronic, 165KM by KingSoft

Nowa A3 8V - Czarnulka by komono!
    "Ile można spać? Trzeba forum ogarniać" - motto moderatora(ów)!

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Londyn
    Auto
    Audi 1.8 TFSI - BZB
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

[QUOTE=komander;1251158]Za namową kolegi który pracował w Anglii w prof myjni polecił mi takie coś >>> http://allegro.pl/autoglym-lifeshine...079195108.html <<<

Znalazłem coś takiego .

Wysłany: 25 Listopad 2012, 15:50
    Jest to produkt stosowany w Salonach samochodowych , Nie jest przeznaczony do sprzedaży detalicznej. W obrocie jest jako "nadwyżka"Najczęściej sprzedawany przez Polaków pracujących na wyspach.
    A- To to samo co Glosss Protection czyli wosk syntetyczny
    B- Impregnat do tapicerek tekstylnych
    C- Tzw "niewidzialna wycieraczka" zalecana tylko do szyb bocznych
    D-dodatek do płynu spryskiwacza szyb- szczególnie do nowych samochodów aby łatwiej zmywać brud i tłuszcz z transportu auta do salonu. W nowych zastawach Live Shine nie występuje.

przemox6's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Centralna Polska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Ja ostatnio kupiłem sonax brillant shine detailer i powiem że naprawdę daje rade trochę jakby podbił kolor i kropelki super nałożyłem też na felgi i ciekawe jak długo będzie trzymał.
    Fajna sprawa jak ktoś niema warunków albo jest leń jak ja i chce nawoskować auto.
    Oczyszczałem przed Sonaxem lakier glinką ValetPro i zużyłem polowe a i tak niesciągneła wszystkiego zostało trochę większych czarnych kropek co na to polecacie w miarę przystępnej cenie??
    Szukam czegoś do plastików też zewnętrznych i tych pod maską miałem kiedyś tester Kochamie Plastic Care czy jakoś tak i był suuper tylko cena spora i chciałbym coś tańszego.

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

Sonax Brilliant Shine Detailer, znany w środowisku jako Sonax BSD to absolutny MUST HAVE każdego detailera

jest to niby QD, niby spray-wax (bo waterspoty słabo ściera) i nie zrażajcie się, że to Sonax... jest mega wytrzymały, zrzut wody ma jeden z lepszych, troszeczkę przyciemnia ale również nie maskuje nic, a jego wadą jest tępy lakier po aplikacji (i ciężko się dociera);

ale wytrzymałość i samoczyszczenie jest na mega-rewelacyjnym poziomie
    u mnie przeleżał od listopada na połowie auta i jeszcze jest

koledze na nieprzygotowanym lakierze od lipca do grudnia wytrzymał

jak komuś się nie śpieszy a będzie na spocie w czerwcu, to odezwać się do mnie - z bańki 5L coś tam mi jeszcze zostało

zresztą, co ja będę mówił:

a kolega, który chciał spróbować Zymol Concours'a, powiem tak - zainwestuj sobie w Glasura, dla siebie po prostu. Do tego oczywiście cleaner HDC i zapewniam Cię, że będziesz zadowolony. Woski do 400zł się potrafią mocno różnić między sobą (wytrzymałość jak i przyjemność aplikacji), to co powyżej jest już raczej swego rodzaju fanaberią Wiem co mówię, bo trochę wosków przerobiłem
    Inna sprawa, że ja teraz poszedłbym w Swissvax'a raczej, bo to wypacanie Zymola czasami potrafi wkurzyć
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

Arkadius88's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Leszczyny
    Auto
    Audi A3 Quattro 1.8T
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

M4ciek tego Sonaxa bym przyjął jeśli coś Ci tam zostało Jak to się aplikuje po prostu spryskuje aplikatorem i przeciera jak zwykły QD? Zdaje to egzamin NA wosk? Bo planuję w najbliższym czasie zrobić pełną korektę i zastanawiam się co dać na zabezpieczenie. Na pewno wpadnie coli 476s na razie póki nie zainwestuję w coś konkretniejszego (są teraz ważniejsze wydatki) i zastanawiam się co by dało nałożenie na to sonaxa..

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

nadaje się na wosk, po prostu przejmie ochronę za niego; ja BSD stosuję kiedy wosk mi powoli umiera i nie mam czasu na zabawy z lakierem na nowo

na zimę był na gołym lakierze

giallorosso's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Przyznam szczerze, że jestem pod wrażeniem filmiku. Nie próbowałem jeszcze tego cuda. Z tej samej serii Sonax oferuje też Brilliant Shine wosk w płynie. Próbowałeś tego ? Daje podobny efekt ?

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

nie,tego Brilliant Shine'a nie polecam. Szkoda pieniędzy bo w tej cenie kupisz coś lepszego

z Sonaxa mogę polecić jeszcze z czystym sumieniem tylko Sonax Polymer Net Shield. Mam i też stosuję. Koszt ok. 65zł za puszkę. To jest już swego rodzaju powłoka. Aplikuje się to najlepiej aplikatorem z mikrofibry lub bawełny (a więc nie na gąbkę jak pokazują filmy). Genialnie kropelkuje, bardzo zbliżona do BSD, wielu entuzjastów stosowało combo: PNS (Polymer Netshield) a na to Brilliant Shine Detailer

Przy nim jednak wyjątkowo ważne jest dobre oczyszczenie / wręcz wyjałowienie lakieru przed aplikacją (na gołą blachę jak to mówią).

PNS też leży mi na aucie, również od listopada.

tutaj jakiś filmik z YT:

czy ten:

Strona 64 z 218 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania