klapka cieplo/zimno badz czujnik ,bez diagnostyki mozna wymieniac w ciemno i szukac usterek
klapka cieplo/zimno badz czujnik ,bez diagnostyki mozna wymieniac w ciemno i szukac usterek
Who I am? I am a the Champion.
|
mam pytanie odnośnie klimatronica klima działa fajnie, tylko moje pytanie czy tak ma być bo naciskająć przycisk AUTO jest klima włączona ale gdy ją chce wyłączyć tym samym przyciskiem AUTO to nic nie reaguje dalej jest włączona, dopiero gdy nacisnę - lub + od siły dmuchawy to wyłącza się AUTO (klima gaśnie) to tak jest prawidłowo?
Na Auto zawsze włącza sie klima (jak nie jest za zimno). Mozna ją wyłączyc tylko gwiazdką. Ale to że przy zmniejszaniu nawiewu sie wyłącza to dziwne. U mnie tak nie ma.
funkcja auto- czyli panel sam decyduje z jaka predkoscia ma krecic sie wentylator.
proponuje poczytac
http://www.a3-club.net/forum/showthr...55#post1217255
Who I am? I am a the Champion.
to własnie normalne, bo to juz wtedy manual jak sam regulujesz, jak zmienisz temp to bedzie nadal auto
- - - Aktualizacja postu - - -
jak kolega napisał:
mozna zrobić test klimy z vaga, to coś moze wiecej sie uda dowiedzieć
sądzę że u Ciebie jest inaczej, ponieważ ja nie mam śnieżynki bo Ty masz wersję przedliftem i u Ciebie jest nieco inny klimatronic. To że wyłącza się klime siłą dmuchawy ( +, - ) to raczej nie nazwał bym dziwnym, bo to jest po prostu ingerencja w tryb AUTO. A AUTO ma samo utrzymywać siłę nadmuchu. Moje pytanie nadal brzmi czy w klimatronicu Audi a3 wersja po lifcie tryb AUTO wyłączę jakim przyciskiem? Chodzi mi o to czy jak dwa razy nacisnę AUTO to wyłączyć powinno mi klimatyzację?
Po prostu jak wyłączyć tryb AUTO nie bawiąc się guzikami + - nadmuchu? Bo na logikę wydaje mi się że trzeba by nacisnąć ponownie przycisk AUTO żeby ten tryb wyłączyć a tak u mnie się nie dzieje więc obawiam się że jest jakiś problem?
klimatronik nie zapamietuje ustawień przed wciśnieciem auto więc wyłączenie tym samym przyciskiem jest nierealnei niestety wtedy nie logiczne poniewaz po prostu klimatronik by nie widział do czego wrócić
, więc aby zmienić tryb auto trzeba wprowadzić coś swojego manualnego np siły, kierunki nadmuchu aby wejśc w tryb manual
a jeszcze pytanie, jak mam AUTO włączone klima chodzi i nacisne mu ECON to wtedy sprężarka klimy wyłącza się? klima niepracuje? Bo wtedy świeci się i AUTO i ECON.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)