Strona 142 z 177 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,411 do 1,420 z 1769

Temat: Dylemat z telefonem

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Brak :(
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marcelm Pokaż post
    Z ciekawości, co takiego złego o S3 słyszałeś?
    - słabe wykonanie obudowy,
    - bateria która ledwo co trzyma,
    - problemy z płytą główną które powodują zwarcia przez gniazdo karty pamięci,
    - szybkie wypalanie się amoledu,
    - ogólnie ludzie narzekali na "wolny interfejs",
    ale to wszystko słyszałem "od ludzi", nie miałem S3 w posiadaniu ani na żadne testy stąd tylko opieram się na tym co słyszałem.

FF2004's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ADAMS91 Pokaż post
    - słabe wykonanie obudowy,
    Samsung style. Telefon musi po dwóch latach wyglądać na tyle licho, że użytkownik będzie zmotywowany do zmiany telefonu.

- bateria która ledwo co trzyma,
    Dotyczy to szczególnie wersji LTE, która ma modem rozwiązanym od oddzielnym scalaku

- problemy z płytą główną które powodują zwarcia przez gniazdo karty pamięci,
    Zdarza się po upadku. Tam są niektóre elementy klejone i w kleju pojawiają się mikropęknięcia po udadku.

- szybkie wypalanie się amoledu,
    Jest kilka dostawców Amoledów dla Samsunga. Są różnice w ciepłocie kolorów pomiędzy dostawcami, więc jak czasami porównuje się 2 telefony z Amoledem, to można mieć wrażanie wypalenia.

- ogólnie ludzie narzekali na "wolny interfejs"
    Samsung style. To ich pomysł na nakładkę. Zainstaluj czystego Androida będziesz pozytywnie zaskoczony szybkością.
    DSG Das iSt Gówno

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez FF2004 Pokaż post
    Zainstaluj czystego Androida będziesz pozytywnie zaskoczony szybkością.
    pozwolę się z tym nie zgodzić. przesiadłem się na S4 z NOTE I (mega różnica jak dla mnie, wcześniej miałem dłuuuugo nokię E52 i broniłem się jak mogłem od smartfonów, ale to było nie uniknione), kupiłem ostatnio NEXUSA 5 z tzw "czystym" androidem. używałem jednocześnie s4 i n5 i powiem szczerze, szybszy to on nie jest na pewno. chyba że w testach i to na "gołym systemie". ale po zainstalowaniu tych samych apek i porównywania ich na obu telefonach dla mnie s4 wygrywał prawie zawsze, jedynie aparat w n5 szybciej się uruchamiał .

FF2004's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

No widzisz. Ja mam odmienne wrażenia z używania Nexusa 5.
    DSG Das iSt Gówno

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

generalnie to dziwie sie ze o s3 takie rzeczy pisze posiadacz s4, ktory w niczym, ale to w niczym z wymienionych nie jest lepszy, a tylko gorszy

kwestia trzymania baterii to tez czesto wina softu i modemu, zdejmijcie brand, zainstalujcie gole XEO, zobaczycie jak telefon potrafi dzialac

wykonanie, przeciez s4 to jest dopiero plastik-fantastik

wolny interfejs, znowu wina softu, przy niedopracowanym to s5 czy z2 tez bedzie mulil

pelne s3 ma naprawde obecnie dobry stosunek jakosci do ceny, za te 600-700zl czy za 1zl w sieciach to dobra oferta,
    2lata na rynku to epoka, ale jeszcze sobie radzi
    a i byc moze doczeka sie oficjalnego 4.4 ( nieoficjalne sa od dawna ) zaplecze softwerowe, co w przypadku smartfona jest chyba wazne, jest bezdyskusyjne
    zaden telefon, a szczegolnie smartfon nie bedzie w dobrym stanie po dluzszym uzytkowaniu bez folii na wyswietlaczu czy bez jakiegos casemate czy nillkina,
    czasy niesmietelnych fonow skonczyly sie juz dawano, identyczna zasada jak z autami, ma sie zepsuc, trzeba wyrzucic
    stad teraz stosowanie niewymiennych baterii itd
    mam non stop uzywane fony w lapach, wiem co potrafia zrobic ludzie po paru miesiacach, ale jak potrafia tez wygladac i pracowac fony 3-4letnie, np jak juz jedziemy po samsungu, s1 czy s2
    wiekszosc zapomina ze obecne telefony wrecz nalezy czesto ladowac, przyzwyczajeni do starych fonow, wyczerpywania baterii do zera, formatowania baterii itd itp

ktos wyzej pisal o mini, o ile s3 mini byl fonem gorszym niz s2 pelne, i zaden soft na to nie pomagal, o tyle s4 mini moze smialo stawac w konkury z s3 pelnym i wielu aspektach go przewyzsza

ile osob tyle opini, jak ze wszystkim
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

marcelm's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2013
    Miasto
    Kuj-pom
    Auto
    było A3 1.8T, jest E90 325i
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    91 razy

Domyślny

No widzisz, co osoba to opinia. Ja się przesiadlem z S2 na S3 i nie narzekam. Obudowe jak będzie potrzeba się wymieni, szkło z przodu jest nie do zajechania, wyświetlacz jest rewelacyjny, w wersji bez LTE bateria wytrzymuje dzień użytkowania, co do interfejsu nie narzekam bo od samego początku mam Cyanogena i S3 działa szybciej niż Nexus7.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
    Filozofia turbo: Im szybciej jedziesz, tym szybciej jedziesz
    === Back in Black 8L 1.8T -> click ===

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    ile osob tyle opini, jak ze wszystkim
    100% racji!

plastik z s3 mini, na pewno jest mniej przyjemny i "bardziej plastikowy" niż w s4 (nie wiem czy ten sam jest w dużym s3). szybko się rysuje i jak dla mnie jest nieprzyjemny. ten z S4 jest też zdecydowanie przyjemniejszy niż w nexusach, lg g2 itp, takie jest moje zdanie.

co do starych smartfonów, to moja mama używa S2 i jest mega zadowolona. mimo że telefon swoje lata już ma, ale umówmy się, 2 smsy, 3 rozmowy i jedno zdjęcie na tydzień ze sklepu, że kupiła sobie jakąś tam bluzkę, to nawet bateria jej wytrzymuje 3 dni i gdyby ktoś zapytał to by śmiało poleciła i powiedziała że jest szybki i wytrzymały!

Podkarpackie topolciiia's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    Podkarpacie
    Auto
    Polo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

mam note 2 od roku i we wrześniu przy przedłużeniu umowy wzięłam s4 z myślą o zmianie, jednak jak doszedł telefon do domu porównałam obydwa stwierdziłam że zostaję przy note s4 mnie nie zachwycił jakoś szczególnie, którym pobawiłam się cały dzień.. może to przyzwyczajenie już do note2 nie wiem.. ale nawet z wyglądu i obudowa lepsza w note

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

@topolciiia - nie za duży jak na damskie dłonie? ja jestem na etapie zbierania kasy na NOTE 3 bo stwierdziłem że przesiadka z I na II nie ma zbytnio sensu, a teraz 3 już jest nawet w przystępnych cenach
    seria NOTE samsunga to bardzo fajna propozycja, telefony idealne jak dla mnie! a S4 mam tylko i wyłącznie dlatego, że dostałem w pleju za 1 zł, ale jestem bardzo zadowolony, choć brakowało mi rysika i kilku funkcji z nołta.

Podkarpackie topolciiia's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    Podkarpacie
    Auto
    Polo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

@topolciiia - nie za duży jak na damskie dłonie? ja jestem na etapie zbierania kasy na NOTE 3 bo stwierdziłem że przesiadka z I na II nie ma zbytnio sensu, a teraz 3 już jest nawet w przystępnych cenach
    kwestia przyzwyczajenia puki co nie zmieniłabym tego telefonu na żaden inny

Strona 142 z 177 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania