Bezpieczniki wszystkie sprawdziłem od razu i dalej nic...
Bezpieczniki wszystkie sprawdziłem od razu i dalej nic...
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
|
a napiecie na tych bezpiecznikach? jak jest na bezpiecznikach w kabinie co podalem to potem sprawdzasz napiecie i czy jest połaczenie z przekaźnikiem wentytylatorów pod akumulatorem.
bezpiecznik 16-->pin4 w kostce 10pinowej
potem spr połacznie pinu10 w kostce 10 pinowewj z jednym z pinów spreżarki
czy napewno masz wystarczajaca ilość czynnika w układzie?
Ostatnio edytowany przez kosmo - 24-04-14 o 06:50
Nabiłem klimę i to nic nie dało, gdy zwarłem czujnik ciśnienia klimatyzacji (presostat) to wentylatory ruszyły.
Na wyłączonym zapłonie dotykałem pinów od sprężarki i nie słyszałem żadnego cykania ni nic, ale i tak napięcia w kostce do sprężarki nie mam.
Zrobie tak jak mi doradziłeś kosmo, dzięki za pomoc, poinformuje jak coś znajdę.
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
poniewaz spreżarka potrzebuje sporego napiecia i musi tam byc jesli dobrze pamietam min 13,5v, taka ciekawostka jak zakładalem klime to na początku poszedlem na łatwizne i wpiołem sie przewodem od beziecznika 16 w cienki przewód zasilajacy i takze mi sie sprężarka nie właczała, wymienilem na grubszy i było lepsze przewodzenie i było ok, taka ciekawostka
![]()
witam, takie pytanie w a3 2002 r zastanawiam się bo zazwyczaj w autach gdy włączona jest klima to sobie kapie pod spodem samochodu na postoju (WODA) u mnie klima działa ładnie i nie ma takiego zjawiska, te rozwiązanie jest jakos inaczej rozwiązane?
Przeszukałem cały temat i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, Ile ma być czynnika w A3/S3 ?? jeden kolega pisał ze 800 inny ze 750 tutaj w temacie. Ile dokładnie ? i co jeśli się np nabije ciut więcej lub ciut mniej ? +/-50g ?
750
czynnik napełnialem 2 dni temu
maszyna do tego przeznaczona bo wbiciu modelu auta sama wiedziała ile nabić
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)