Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 71 do 80 z 91

Temat: Szyberdach

Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Mam wielki problem.
    Szyberdach nie dziala - osoba od ktorej kupilem auto powiedziala, ze silniczek jest uwalony.

Niemniej jednak - zdjalem podsufitki, oslonke i tak patrze na ten szyberdach i nie wiem co jest czym...

Gdzie ja mam to podlaczyc???
    http://obrazki.elektroda.net/13_1271794085.jpg

To nigdzie nie pasuje...
    Dodatkowo, spod pokretla wychodzi gruby kabel z kilkoma miejscami na blaszki (jakkolwiek to sie zwie). Z silnika poza tym kablem, ktory przedstawilem powyzej (zdjecie znalezione w necie) wychodzi jeszcze jeden kabel z 4 blaszkami, ale zupelnie nie pasuje do tego wczesniejszego...

Czy ktos jest w posiadaniu schematu podlaczenia szyberdachu?
    Bede wdzieczny!

Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Sosnowiec
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Witam. Ja mam kłopot z połączeniem szyberdachu z podsufitką. Tzn. poprzedni właściciel kupił szyberdach bez klipsów łączących podsufitkę z konstrukcją szyberdachu. u mnie plastikowa czarna ramka siedzi w podsufitce i nie wiem jak przypiąć tą ramkę do konstrukcji stalowej. tam są jakies takieś spinki, które widziałem na zdjęciach innych szyberdachów na allegro. Ma ktoś pojęcie jak te spinki się zakłada?

sam sobie poradziłem. ale jakby kto potrzebował to priv
    Ostatnio edytowany przez sabot - 08-06-12 o 07:31

Marcinn87's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Lubuskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Witam mam problem z szyberdachem, silniczek chodzi ale jak przełanczam to góra i doł tylko chodzi nie chce se wysunoc całkiem, co to moze być, rozbierałem go i czusciłem i nic , prosze o rade

Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Mielec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Witam mam problem z trzeszczącym szyberdachem i zamierzam to rozkręcić i wymienić co trzeba ale przy okazji pasuje mi zmienić podsufitkę i własnie mam do Was pytanie czy podsufitka z a3 8l polift nada sie do przedlifta ? oczywiście wiem ze podświetlanie jest inne ale to nie problem. ? Wie ktoś czy nie będzie problemów z szyberdachem ?

Guma999's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2013
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kamil_023 Pokaż post
    Witam mam problem z trzeszczącym szyberdachem i zamierzam to rozkręcić i wymienić co trzeba ale przy okazji pasuje mi zmienić podsufitkę i własnie mam do Was pytanie czy podsufitka z a3 8l polift nada sie do przedlifta ? oczywiście wiem ze podświetlanie jest inne ale to nie problem. ? Wie ktoś czy nie będzie problemów z szyberdachem ?
    Nada sie wszystko pasuje tylko kostki sa inne i trzeba schematu szukac jak to podlaczyc

- - - Aktualizacja postu - - -

potrzebuje schemat podłaczenia szyberdachu w lifcie jak by ktos mial to na pw

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Sosnowiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Witam, Mam pytanie: muszę wymienić szyberdach i czy jak poodkręcam wszystkie te plastikowe elementy to czy podsufitka jest dodatkowo przyklejona do dachu? Jeśli tak to jakim klejem ją potem przykleić?

Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Zielona Góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Witam i przepraszam jeśli powtórzę czyjeś pytanie odnośnie szyberdachu ale czytając wszystkie nie zauważyłem takiego. A mianowicie mam taki problem że gdy jadę samochodem z zamkniętym szyberdachem po jakimś czasie on sam potrafi się uchylić w pozycji pionowej pomimo że pokrętło wskazuje że powinien być on zamknięty. Gdy chcę go zamknąć muszę otworzyć go bardziej i przekręcić pokrętło na pozycje wskazującą zamknięcie szyberdachu.

Guma999's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2013
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez raku83 Pokaż post
    Witam, Mam pytanie: muszę wymienić szyberdach i czy jak poodkręcam wszystkie te plastikowe elementy to czy podsufitka jest dodatkowo przyklejona do dachu? Jeśli tak to jakim klejem ją potem przykleić?
    Podsufitka nie jest przyklejona trzyma sie za klamkach u góry i musisz otworzyc szyberdach zeby wyciagnac taka ramke metalowa ktora trzyma podsufitke i to tyle

- - - Aktualizacja postu - - -

Cytuj Oryginalnie napisane przez Szu Bi Pokaż post
    Witam i przepraszam jeśli powtórzę czyjeś pytanie odnośnie szyberdachu ale czytając wszystkie nie zauważyłem takiego. A mianowicie mam taki problem że gdy jadę samochodem z zamkniętym szyberdachem po jakimś czasie on sam potrafi się uchylić w pozycji pionowej pomimo że pokrętło wskazuje że powinien być on zamknięty. Gdy chcę go zamknąć muszę otworzyć go bardziej i przekręcić pokrętło na pozycje wskazującą zamknięcie szyberdachu.
    Najprawdopodobniej pokretło sie psuje mialem tak samo ale zmieniłem cały sufit na lifta wraz z lampka i teraz jest ok

Martinl8's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Wie ktoś może jak wyciągnąć samo pokrętło od szyberdachu? Chce je okleić lub pomalować bo mam całe poobdzierane i nie wiem czy je się w ogóle da zdemontować Chyba, że ktoś już ma podobne doświadczenia i może się z nimi podzielić. Pamiętam jak miałem Omegę to ten mechanizm z pokrętłem od szybera związany był jakąś sprężynką i po demontażu bardzo ciężko było to wziąć złożyć do kupy...

gregorek12's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2014
    Miasto
    Podkarpacie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Witam.
    Posiadam A3 8l 97r z dorobionym pilotem. Jeszcze jakiś czas temu wszystko było ok, teraz gdy mam odsunięty na full szyberdach i zamykam auto z pilota szyberdach niedomyka sie do końca. Gdy otworzę auto ( z pilota) i zamknę to sie domyka. Co jest grane?

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania