Jakie napięcia powinny być na kostce 10 pin przy sterowniku 1JO 919 506H.
Jakie napięcia powinny być na kostce 10 pin przy sterowniku 1JO 919 506H.
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
|
Cześć, mam taki mały problem z klimą może ktoś pomoże. Nabiłem klime chlodziła elegancko przez kilkanascie minut aż przestała. na Klimatroniku wysokczył błąd 22.1. Spreżarka cały czas próbuje sie uruchomić ale nie może, włącza sie na sekunde i sie wyłacza i tak pare razy co chwile. Gdy podłączyłem zegary to na wysokim i niskim ciśnieniu ciśnienie wzrasta przy próbie włączenia spręzarki aż do 40bar. Moja diagnoza to że gdzieś coś sie zapchało a wy co myślicie ?
Dodam że przed chwilą uruchomiłem auto i odpaliła klima. niby chodziła i super chłodzi ale tym razem mam błąd 22.3.
Ostatnio edytowany przez leno89 - 24-05-14 o 10:49
juz dawno nie zaglądalem do tego tematu i troche widze ze sie dzieje, a do rzeczy.
czy gruby wąż od klimy pod maska jest zimy jak sprezarka chwile pochodzi?
czy robiles test klimy vagiem? jak sprawdzales czy nie ma błedów na klimie?
- - - Aktualizacja postu - - -
tak, trzeba sprawdzić bezpieczniki od klimy w aucie i jakie tam jest napiecie, a potem napiecie chyba na pinie 10 w przekaźniku wentylatorów, a potem połaczenie do spręzarki i jakie napiecie na wtyczce od spręzarki
Do nowego przepłukanego układu a w zasadzie do sprężarki wg. producenta należy wlać 135 ml oleju. Podczas odzyskiwania czynnika odzyskuje się ok 10-20 ml oleju reszta jest w sprężarce i innych elementach. Prawidłowa ilość czynnika chłodniczego to 750-800 g.
Ciapek jeżelu układ jest napełniony i prąd nie dochodzi do sprzęgła sprężarki to jest usterka elektryczna. Sprawdź czujnik ciśnienia i wentylator. Jeżeli masz na wężu od wody termowyłącznik 2 pinowy to też sprawdź bo może przerywać obwód.
Wysłane z S3
Wychodzi na to, że u mnie padł F163.
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)