Strona 49 z 73 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 481 do 490 z 728

Temat: Problem z odpalaniem

Lukasiu's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Bolsblue Pokaż post
    Ty nie wierz we wszystko co ci pisza.To od kiedy audi ma czujnik słabej iskry? Czujnik położenia wału ma czasami taki feler, ze gdy się go podgrzeje to nie działa ( nie przewodzi , powstaje w nim jakas przerwa i tyle.Wtedy jest do wymiany). Ale wtedy to i na benie by ci nie zagadał gdyby był wadliwy. Spuszczałeś kiedyś mazut z parownika? Ile lat ma instalka?
    Może nieco chaotycznie i niespójnie napisałem wcześniej.
    Chodzi o to, że jak się silnik nagrzeje, to nie chce odpalić. Gdy się mooocno nagrzeje, to sam gaśnie, nawet będąc na gazie.

U mnie da się odpalić tylko i wyłącznie na benzynie.

Udało mi się przed chwilą dojechać autem do domu. Zgasiłem, ale już zapalić nie chciał.
    Dla sprawdzenia odłączałem czujniki temp, ale nic to nie dało, wciąż nie odpalał.

Zapewne gdy się tylko ostudzi, to odpali i będzie jechał do momentu mocnego rozgrzania.

Tutaj nie ma w zasadzie mowy o lpg, bo sprawa dotyczy ogółu. Wczoraj po prostu widziałem, że kontrolka od lpg zgasła i samochód jakby od razu dostał odcięcie zapłonu.

A powiedzcie mi przy okazji, czy to normalne, że temp wskazuje na 90, przewody chłodnicze mega gorące, a wentylatory stoją?

Bolsblue's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2013
    Miasto
    Kutno
    Auto
    Fiat UNO 1.0i.e
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Na teraz , jedyne co przychodzi mi do głowy to sprawdzić czujnik omomierzem gdy nie zapala.

Rytel's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Dziś niespodziewanie powstał problem, autko czy zimnie czy ciepłe paliło od strzała, rano wsiadam, przekręcam kluczy, silnik długo kręci, wreszcie załapuje, zapala się żółty trójkącik i dusi sie silnik, gaszęgo, odpalam ponownie i juz jest ok, na ciepłym pali od strzała. Co może być?

Lukasiu's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Dziś znam już odpowiedź, a za razem przyczynę problemów z odpalaniem na ciepłym silniku.

Zgodnie z przypuszczeniami, winowajcą był czujnik położenia wału.

Rytel's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Podpowiecie?

Rytel's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

panowie poradzicie? dodam ze raz pali od strzała a czasami dłuzej musi krecić, jak załapie to dusi sie, zapala sie żółtyt trójkącik, gasze, odpalam i juz jest ok, stało sie to z dnia na dzien bo nigdy nie miałem z tym problemów.

sory za zaśmiecanie
    Ostatnio edytowany przez Rytel - 16-06-14 o 22:21

Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Jarosław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Na początku chciałbym pozdrowić wszystkich użytkowników forum

Teraz przedstawię mój problem. Moje Audi A3 8L (1999) 1.9 TDi 90KM AGR nie odpala. Słychać jak rozrusznik działa, ale nic poza tym. Wcześniej jeszcze zapalał na zimnym, miał problemy z zapaleniem po nagrzaniu. Obecnie nie odpala w ogóle. Dodatkowo zauważyłem, że w czasie pracy rozrusznika zapala się kontrolka ABSu. Nie wiem, czy na desce mojego modelu jest kontrolka odpowiedzialna za świece żarowe, ale jeśli jest to nie świeci.

Prosiłbym o jakieś propozycje rozwiązania problemu. Co najczęściej powoduje usterkę podobną do mojej?

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez radher Pokaż post
    Nie wiem, czy na desce mojego modelu jest kontrolka odpowiedzialna za świece żarowe, ale jeśli jest to nie świeci.
    Jeśli masz diesla i zegary od diesla to kontrolkę masz. Jeśli się nie zapala poczytaj o przekaźniku 109

Dodatkowo zauważyłem, że w czasie pracy rozrusznika zapala się kontrolka ABSu
    To natomiast oznacza spadek napięcia na akumulatorze. Naładuj dobrze akumulator i sprawdź czy występuje ten problem nadal.

Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Jarosław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez panus1 Pokaż post
    Jeśli masz diesla i zegary od diesla to kontrolkę masz. Jeśli się nie zapala poczytaj o przekaźniku 109

To natomiast oznacza spadek napięcia na akumulatorze. Naładuj dobrze akumulator i sprawdź czy występuje ten problem nadal.
    Dzięki za podpowiedź. Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jak sprawdzić czy pompa wtryskowa jest sprawna?

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Dzięki za podpowiedź. Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jak sprawdzić czy pompa wtryskowa jest sprawna?
    Samą sprawność pompy wtryskowej to najlepszą opcją jest podjechać z nią do pompiarza i na stół probierczy ja wyjąć.
    Nie masz kontrolki świec więc sprawdź przekaźnik 109 ewentualnie podłącz + z aku do zaworu n109 na pompie i sprawdź czy odpali.

Strona 49 z 73 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania