Nie ma znaczenia litera na końcu. Bedzie pasować to pierwsze.
Wysłane z S3
Nie ma znaczenia litera na końcu. Bedzie pasować to pierwsze.
Wysłane z S3
SlayerASG (24-06-14)
|
witam serdecznie proszę o pomoc, nie działa mi klima tzn nie załącza się kompresor choć wymieniłem cewkę co może być przyczyną? i jeszcze jedno pytanie czy wałek w sprężarce na który nachodzi sprzęgiełko powinno się kręcić dookoła czy ma blokować go?
Pierwsze trzeba sprawdzić czy prąd dochodzi do sprężarki. Jezeli nie to pewnie któryś czujnik rozłącza obwód.
Koło pasowe jest ułożyskowane na korpusie sprezarki a tarcza zabierakowa jest przymocowana do wałka na wielowypuście. Koło pasowe kreci sie cały czas a tarcza tylko po załączeniu klimy.
Wysłane z S3
Od trzech dni mam problem z klimatyzacja nie zalacza sie nawiew dziala lecz tylko dmucha cieplym powietrzem? Dodam ze klimatyzacja jest nabita bezpieczniki sprawdzalem?
dziś rozmawiałem ze znajomym który mówił o dezynfekcji klimy przez zamrażanie parownika (podobno jest taka maszyna która zamiast psikać chemią zamraża go) Słyszał ktoś o takiej metodzie, a jeśli tak czy jest skuteczna?
Panowie czy kompresor może być mało wydajny i przez to nie chłodzić i do wymiany? Na początku chłodzi a za chwilę co raz słabiej.
Czy przy włączonej klimie u was załączają się oba wentylatory ?
iknife tak to jest ten
Darknez kompresor może być mało wydajny, ale jego wymiana to ostateczność. Może jest mało czynnika lub po prostu klima się wyłącza po jakimś czasie. Trzeba sprawdzić ciśnienia, zawór itp. Oba wentylatory u mnie pracują.
Wysłane z S3
Sprezarka na krotko sie zalacza...
Witam specjalistów
Panowie proszę podpowiedzcie gdzie znajduje się odprowadzenie wody z klimy w naszych atrójkach. Mam wrażenie, że u mnie się zapchało bo zawsze sucho. Nie mogę namierzyć tego odpływu.
Z góry dzięki.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)