Oryginalnie napisane przez
>>>zawada<<<
Jest błąd którego nie da się skasować...to co mówiłem ostatnio o braku sygnału/ łączności z jakimś modułem/czujnikiem ...
KOD USTERKI :
18 034 p 1626-35-10
Co znalazłem w necie? -------> 18034 P1626 Magistrala danych napędu. Brak informacji z komputera automatycznej skrzyni biegów.
TCM sensor
Transmission Control Module
Moduł sterujący skrzynią biegów
Najnowocześniejsze automatyczne skrzynie biegów wyposażone są w autonomiczne elektroniczne systemy sterujące, zbudowane w oparciu o nowoczesną technikę mikroprocesorową. Nadzorują one pracę przekładni, decydując o momencie zmiany przełożenia, oraz kontrolują parametry jej pracy, takie jak; temperatura, poślizg itp, Posiadają własne systemy samodiagnozy i gniazda diagnostyczne.
Na forum Passata jest jeszcze mowa o jakimś czujniku podobnym do tego od świateł STOP-u tylko zamontowanego na pedale sprzęgła...zanurkowałem tam i rzeczywiście jest tyle ze u mnie jest on rozpieprz*** w pył

wisi w rozpołowiony
Gość który podpinał mi VAGa jak usłyszał pracę tego silnika (odpalił kulejąc) powiedział mi również abym podmienił MODUŁ 109 sterujący pompą wtryskową...
Czy teraz ktoś może mi podrzucić jakiś pomysł poza modułem 109 ?
Coś wyczytałem o zmienionym oprogramowaniu...z 0002 na 0001 albo odwrotnie, że mógł ktoś tam podmienić soft na taki ze skrzyni automat albo jest opcja że miał taką skrzynie-padła i włożył manuala nie zmieniając softu ? ? ?
HELP !!!