sprawa jest![]()
potrzebuje zrobić taki zestawik zlotowy, czyli te kosmetyki do auta, które będę mógł użyć po przyjeździe na zlot (detailer, czarnidło, itp)czy ktoś może podać mi taką przykładową listę? jestem laikiem w tym temacie, dlatego pytam
![]()
sprawa jest![]()
potrzebuje zrobić taki zestawik zlotowy, czyli te kosmetyki do auta, które będę mógł użyć po przyjeździe na zlot (detailer, czarnidło, itp)czy ktoś może podać mi taką przykładową listę? jestem laikiem w tym temacie, dlatego pytam
![]()
|
Megs Endurance, AG Bumper Care, Megs Glass Cleaner, Megs QD, wszystko to co potrzebne do szybkiego efektu![]()
szparag (26-07-14)
Lista numer 2
Megs Endurance +1
Megs Glass Cleaner
(Shiny Garage Perfect Glass - Bardziej budżetowy a szyby są czyste ;]
W sumie to jeśli szyby są czyste to przecieram je tylko QD wiec na sam zlot płynu nie potrzebuje)
AG Bumper Care
(Ty wybrał bym Shiny Garage Jet Black i jak auto było niedawno czyszczone to też tylko QD przed zlotem po umyciu.)
Megs QD
(nie używałem megs, na czarnym QD tylko po myciu i aktualnie Poorboy's Spray & Wipe. Z tego co wiem dobry i zalecany to Car Pro Cquartz Reload)
Czyszczenie auta na zlocie jak jest zakurzone. Szczególnie czarnego zostawia dużo rys.
Nie próbowałem żadnych Duster-ów. A doświadczenia czerpie z używania QD i MF o bardzo długim "włosie".
szparag> Teraz możesz eksperymentować. Po polerce (przy twoim czarnym) zostanie umycie przed zlotem a potem nie dotykać ;]
Małe prawie czarne: http://www.a3-club.net/forum/showthr...a-quot-by-GZyl
Koledzy, co sądzicie o Shiny Garage Back2Black ? Przymierzam się do zakupu nowego dressingu do opon i zastanawiam się czy uderzyć w klasykę (Endurance), czy spróbować czegoś innego. Warto ?
Znacie Panowie moze jakies zagraniczne strony z kosmetykami do smaochodu ? Jestem w Ameryce, mysle cos dopasc taniej, ale nie mam dobrego pomysłu, poza sklepami stacjonarnymi..
Co powiecie o takim zestawie?
http://www.amazon.com/Meguiars-G5504.../dp/B005A2R628
Na nasze z wysylka wychodzi mi 257zł za cały komplet widoczny na zdjęciu
Ostatnio edytowany przez Emaxxxo - 31-07-14 o 03:09
cena może i tak, ale takie 257zł można lepiej wydać
jak Emaxxo jesteś w Ameryce, to kupuj ZYMOLe, dla siebie coś wpierw i na odsprzedaż też
Back2Black (nomen omen jestem pomysłodawcą tej nazwy) jest słabiej trzymającym się dressingiem od Endurance'a (może nie do pierwszego deszczu, ale 3 tyg. nie przetrzyma), natomiast jest rzadszy i przez to łatwiej się go nakłada
![]()
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Jestem laikiem w sprawie detalingu a chce zacząć dbać o lakier jak i inne rzeczy. Jaką polerkę kupić do mojego lakieru ? Ly1u (złoty).
jeśli chcesz kupować polerkę 'pod lakier' to lepiej jak wpierw poczytasz bardziej specjalistyczne forum, np. kosmetykaaut
dla jednorazowej pracy nie wiem czy zakup maszyny, gąbek, past, talerzy mocujących Ci się opłaci;
co do samej maszyny (rotacja) to myślę, że najlepszy stosunek jakości do ceny prezentuje np. LARE EPL-11 (ok. 600zł) lub jego odpowiednik firmy KRAUSS
dla takiej codziennej pielęgnacji warto mieć też drugą maszynę typu dual action (DA), czyli orbitalną; nadaje się do cleanerów, produktów typu AIO a nawet wosków... korektę też się zrobi, tylko to zdecydowanie dłużej trwa![]()
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)