BartekPDKP (30-07-14)
|
Drodzy koledzy proszę o pomoc.
Mój problem wygląda następująco. W aucie lampki które są koło lusterka w podsufitówce zapalają się i przestają tak co jakiś czas.
W drzwiach te czerwone (się świeciły cały czas jak byłem na urlopie nad morzem auto stało 3dni i bateria padła) nawet jak mam zamknięte auto. W bagażniku nie mam w ogóle światła. Dziś odebrałem auto od elektryka i nic nie zrobił bo powiedział że kompresor zamka czy coś co jest z tyłu w bagażniku po lewej stronie jest walnięte i ono raz łapie raz nie.
Otwieranie bagażnika z pilota też nie działa tzn mam guzik który ma otworzyć tylko bagażnik.
Pytam się jaki jest koszt wymiany to odpowiedział, że sie nie opłaca tego robić bo to kosztuje z 1000zł + kodowanie pilota a jak się kupi używany to może się nie udać kodowanie pilota.
Powiedzcie mi czy miał ktoś taki przypadek i czy udało się z tego wyjść jakimś tanim kosztem.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi jest mi to potrzebne bo znów przyjdzie czas że go nie odpalę po nocce jak się samo włączy światełko którejś nocki...
WItam,mam problem z centralnym zamkiem.
Alarm jest dodatkowy,nie oryginalny.
Na pilota się nie zamyka nic, tylko kluczykiem trzeba oba drzwi zakmnąć osobno- a otwiera się z pilota i kluczykiem z jedej strony to otweirają się oba.
A jak chce się zamknąć to słychać, że pompka chce działać... plus zamek od tylniej klapy jest chyba walnięty bo też się nie zamyka na pilota, a kluczyk wchodzi tylko do połowy...
Samochód niewadno kupiłem, i tam gdzie jest pompka od centralnego to jedna jest podłączona, a druga leży sobie luzem...
Audi A3 2000 rok, modelowo 2001 (po lifcie )
Jakies pomysły>
Z góry dzięki!
Objaw ciekawy, co do wymiany tanim kosztem? Kupujesz używana pompkę z numerem takim jaki masz na swojej najlepiej z pilotem (lub dwoma jak masz dwa kluczyki) i zamieniasz i nic nie kodujesz. Kupując używkę musisz kodować, a do tego przyda się Tobie drugi kluczyk. Koszt? W 250-300pln powinieneś się zamknąć z pompką i kluczykiem z pilotem.
- - - Aktualizacja postu - - -
Baterie w pilocie sprawdź, lub przycisk. Pytanie czy pilot jest oryginalny, czy też dokładany? Skoro są dwie pompki, wnioskować trzeba się się tam ktoś bawił, podłącz drugą i zobaczy czy kluczykiem będzie się otwierać i zamykać. Jak umiesz rozebrać tapicerkę to ściągasz boczki drzwi i zerknij czy tam powietrze gdzieś nie ucieka.
A najlepiej zerknij na mhz jakie masz na pilocie i rozważ jak kolega powyżej zakup nowej pompki dobranej do odpowiednich mHz.
btw. alarm działa?
PS. S3 w 1.9TDi?
szparag
Dzięki za odpowiedź.
Baterie wymieniłem, alarm działa(ale jest tak cichy, że nie słychać go z 10m) Pilot jest dokładany niestety, nie jest to orgi.
Dziś ogarnąłem jeszcze, że jak od strony kierowcy jest ten guzik do zamykania i otwierania drzwi od środka to na guzik ten zamykają się i otwierają oba drzwi ... magia![]()
PS.
Poprawiłem z S3 na prawidłową chyba już![]()
Przewertowałem wiele stron tego tematu i często są problemy przy montażu z racji iż moje pompka nie obsługuje pilota, szukanie pompki, pilota, transponder, antena to zdecydowałem się na ten sterownik:
http://allegro.pl/audi-a3-a4-a6-ster...483677615.html
Są sterowniki i po 50zł, ale ten już powinien "być dobry" wiadomo wszystko chińskie. Zakładał go już ktoś ?
Skoti dział warsztat i tam jest sposób założeniaCo do konkretnego modelu, to nie wiem czy ktoś odpisze Tobie na to pytanie..
![]()
Właśnie już jakiś tydzień temu znalazłem temat bjks88 i tak szukam i szukam i myślałem, że może ktoś już taki sterownik zakładał, ale powinien być ok![]()
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, zaczynam.
Mam problem z pompką centralnego, wcześniej drzwi i klapa sie otwierały i zamykały mimo, że pompa buczała dość długo i głośno. Jednego dnia przestały, a pompka nadal buczy. Muszę otwierać drzwi z kluczyka, każde po kolei i wtedy tez się włącza pompka. Myślałem, że jak po prostu wymienię pompkę na inną to problem zniknie. Okazało sie (po przeczytaniu kilkunastu stron tego wątku), że kupiłem oznaczoną na końcu "P" a ja mam w starej "K". Kwestia tego, że nie wiem czy mam nieszczelność w układzie ciśnieniowym czy po prostu wirniki w pompce sie rozleciały (rozebrałem ją tylko do momentu wyjęcia tej płytki sterującej). Po założeniu nowej pompy nie było reakcji na guziki pilota. Jak dmuchałem w rurki to od klapy i drzwi kierowcy sie otwierały i zamykały a od strony pasażera już nie, mimo tego, że przed awarią pompki wszystko grało jak należy.
Podpowiedzcie mi czy zacząc od rozebrania całkowicie starej pompki czy od czegoś innego.
Dziś do mnie też doszła pompka, choć była takiego samego oznaczenia, to też kluczyk w żaden sposób nie reagował, nie dało się go zakodować, to z nowej wyjąłem wirniczek, który mi się rozleciał, przemieniłem, i wszystko już jest w porządku. Pierwotnie miałem identyczne objawy jak twoje, tez wszystko działało, mimo że długo pompka chodziła, później nic nie działało, a po zmianie tegoż właśnie wirniczka wszystko działa jak należy. Teraz pompka chodzi może z sekundę, czyli tak jak powinno być![]()
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)