|
Tak ja wymieniłem właśnie cały ten czujnik co pokazałeś na zdjęciach. W środku są dwa takie mikrostyki jak te sprzedawane na aukcjach allegro. Nie próbowałem ich wymieniać ani czyścić bo miałem cały ten czujnik wyciągnięty za rozbitego auta na szrocie, ale kolega ignac112 napisał że są więc niech się wypowie i napisze jak to zrobić.
Kolego jakbyś czytał temat uważnie to byś widział:
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą, Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Witam, czy ma ktoś informacje, czy czujnik z mikrostykami w A3 8L jest taki sam w każdych drzwiach? Czy np czujnik z lewych będzie pasował do prawych ?
Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2
jest inny patrz 4 posty nizej na fotke
Jeszcze jedno pytanie, zazwyczaj drzwi pasażera są mniej używane, a mikrostyki siadają od strony kierowcy - drzwi częściej używane. Czyli kupno zamka lewego od anglika i przełożenie czujnika z mikrostykami do swoich lewych drzwi to zaopatrzenie się w potencjalnie mniej zużyty czujnik. Da rade tak zrobić, czy one też się czymś będą różnić między sobą?
Kup sobie nowe mikrostyki na allegro a nie kombinuj z przekłada niem zamkow.. Rozbierz zamek, sprawdź jaki masz mikrostyk i taki sam zamow.. 10-15 zł wydasz
Dostanie się do mikrostyku zamka to 30 minut dla osoby która nigdy tego nie robiła. Przynajmniej w wersji 3D
Mikrostyki w moim zamku są wtopione w obudowę tego czujnika w który wchodzi wtyczka. Dlatego biorę pod uwagę wymianę czujnika, którego zdjęcie wrzucił domel79, lub całego zamka. Nie ma możliwości wydłubania samych mikrostyków bez uszkodzenia ich, więc trzeba kombinować kolego flito.
To chyba mamy różne samochody, ponieważ u mnie te mikrostyki bez problemu wychodzą po podważeniu blaszki
Już to kiedyś rozbierałem... Mikrostyki czekaja na mnie na poczcie, więc wrzuce jutro foto.
Witam, właśnie udało mi się zaradzić problemowi z uszkodzonym mikrostykiem w zamku drzwi kierowcy.
Od początku, mikrostyki w moim zamku (końcówka numeru zamka to 015A),
Są nie wymienialne, są wtopione w obudowę. Wcześniej kupiłem niby zamiennik na allegro ale okazał się za duży (pewnie pasował by A3 8P). Wymienić można za to cały czujnik, czyli obudowę zintegrowana z dwoma mikostykami, i gniazdem na wtyczke. Ją ten czujnik wyjąłem z zamka od anglika, teoretycznie mamy wtedy czujnik mniej zmęczony eksploatacja gdyż tam lewe drzwi to drzwi pasażera. Cały zamek też by pasował. Pozdrawiam.
Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)