Kleiliście na sucho na mokro? Jaki producent folii? Pęcherze masz na środku szyby czy przy bokach? Pokaż zdjęcie.
Kleiliście na sucho na mokro? Jaki producent folii? Pęcherze masz na środku szyby czy przy bokach? Pokaż zdjęcie.
|
na mokro, producenta nie pamiętam a opakowania już nie mam ale chyba jakieś zwykłe, od boków są tak 3 cm d o 6 cm jutro najwyżej dam zdjęcia![]()
Jak są okrągłe bąble i pod nią jest płyn na który kleiliście to możesz je przekłuć, ewentualnie jak ich jest dużo i są w miarę małe to wystaw szybę w stronę słońca. Pod wpływem ciepła powinny odparować i folia doklei się do szyby.
Natomiast jeśli są podłużne i zaczynają się od początku boku i idą w stronę środka, to niestety folia jest zła. W teorii można takie cuda zlikwidować, ale w praktyce walka z wiatrami.
pracowalem wczesniej w agencji reklamowej i mialem duzo do czynienia z folia, kilka razy oklejalismy samochody + szyby, i powiem CI ze przy szybach (tymbardziej tylnych gdzie przewaznie sa 'owalne') duze znaczenie ma jakosc folii (tania folia z allegro - nigdy wiecej takiego cierpienia). jak oklejalismy tylne szybki zawsze najpierw kladlismy folie na zew stronie szyby odwrotnie i opalarka grzalismy zeby zyskala mniej wiecej kształt szyby to bardzo ułatwiało prace. a potem to tylko odpowiednia ilosc wody z plynem opalarka (najlepiej regulowana) i duuuuuuuzo cierpliwosci
wiele razy slyszalem taka opinie i niestety nigdy sie nie sprawdzila
to jest jedyny skuteczny sposob na pozbycie sie bąbelków, niestety jak jest ich duzo i są malutkie to przerąbana robota![]()
Zdjęcia:
![]()
machol, to są te podłużne od boków właśnie ;/ nawet jak przebijam to juz ta folia nie chcę się za bardzo kleić do szyby ;/
kfasny, właśnie ta owalna szyba to jest katastrofa też z zewnątrz docinaliśmy może po prostu jest źle docięta bo fałdy na bokach są w niektórych miejscach
Przebijanie, nic w tym wypadku nie da, bo to nie bąble a fałdy. Są rożne metody likwidacji fałd m.in. powolne dociskanie do szyby, wyprowadzanie ich na boki. Ale takich zabiegów rzadko kto dokonuje, bo najczęściej wybiera się odpowiednią folię. Teraz to już raczej po ptokach i najlepiej będzie jak zerwiesz tą folię.
Zależy ja dobrego płynu używasz. Mieszanka wody z płynem do naczyń nie jest najlepszym specyfikiem odparowującym.
Patryk11 (23-09-14)
Ja miałem pęcherze i znikły jak często używałem ogrzewania tylnej szyby![]()
trzeba będzie zerwać folię i kupić inną i spróbować, dzięki wszystkim za odpowiedzi![]()
Patryk na allegro są folie termo za około 55 zł rolka. Zwykła folia noc tutaj nie zdziałasz.
trzeba będzie tak zrobić, dzięki![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)