Ja jakiś czas temu kupiłem wycieraczki firmy alca w Tesco i do teraz sprawują się super. Podobno można je też dostać w castoramie
Ja jakiś czas temu kupiłem wycieraczki firmy alca w Tesco i do teraz sprawują się super. Podobno można je też dostać w castoramie
|
Warto przejechać się do TESCO. Parę dni temu byłem i kupiłem BOSCH'a Aerotwin na promocji - 29 zł sztuka![]()
Te wycieraczki ALCA montujemy u nas w warsztacie.
Generalnie dużym plusem jest niska cena ~10zł/szt
Trwałość max rok. Później smużą a stelaż metalowy strasznie płowieje.
Ja w 8L wymieniałem sobie co 3-4 miesiące.
Kilkanaście złotych to nie majątek a zawsze miałem świeże wycieraczki, które dzięki temu, że były nowe świetnie się spisywały.
Od siebie polecam.
Do 8P natomiast używam wycieraczek tureckiej firmy SILBAK. Koszt około 60zł/kpl na przód. Wystarczają spokojnie na około rok.
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
Też zainwestowałem w jednym aucie w wycieraczki Bosch'a(spoilery bajery), a później żałowałem, bo zdecydowanie lepiej sprawowały się tańsze ALCA. Teraz chyba wybiorę te drugie lub jakieś podobne, może droższe-aby nie Bosch.
ja mam teraz denso. bosch albo valeo chowa się przy tych wycieraczkach a koszt jest mniejszy
Ja zalozylem dziś valeo silence extreme i jestem bardzo zadowolony
Kiedy Facet mówi, że coś zrobi to to zrobi! I nie trzeba mu o tym co pół roku przypominać![]()
JA używam MAXGEAR"a i jestem zadowolony sa Drogie ale dobre jak dla mnie![]()
Również polecam valeo xtrm.
Na conajmniej 2 lata spokój i są mega ciche. Głośniejsza jest praca mechanizmu wycieraczek niż tych piór.
Od 14 lat wierny uzytkownik Valeo![]()
Uwaga! Mój nick wymawiamy tak jak jest napisane: skrzypul a nie "skszypół"
205 1.9 GTi 128KM, CRX Del-Sol 1.6 136KM, A3 8L 1.8TQ 180KM, S3 8L BAM 260KM, A3 8P 2.0TQ 400KM
S4 B8 3.0 TFSi: 475KM
Chrysler Town&Country 3.6 290PS
Moje kosztowaly 123zeta wiec mam nadzieje inwestycja trafiona!
Kiedy Facet mówi, że coś zrobi to to zrobi! I nie trzeba mu o tym co pół roku przypominać![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)