he, też tak zawsze ludziom pisałem, ale jak auto jest rozwalone i rozebrane, a do tego inni mechanicy rozkładają ręce to nie jest tak łatwo podziękować i pojechać w inne miejsce...tak czy inaczej, auto zapłacone i odebrane, używany reduktor dla 4x4 1500 zł, robocizna 1500 zł ( z wyciąganiem i rozbieraniem skrzyni biegów itd) plus jakieś dodatkowe oleje itd. Na pewno można było taniej ale teraz i tak się cieszę że mam auto.
Dla czytających u mnie posypały się zębatki w reduktorze, tak że aż w końcu blokowały cały układ napędowy, plus był bardzo gęsty stary olej. Auto ma przebieg niby 200 tys.
Dzięki wszystkim za pomoc, zwłaszcza kamli1906 i kuebk.
Tak jak pisałem wcześniej byłem łącznie w Koszalinie u 12 mechaników. Założę chyba osobny temat w Off topicu bo mam niezłe teraz doświadczenie. Ogólnie jestem zniesmaczony i zażenowany całym rynkiem usług mechaników. Nie wiem jak w większych miastach robicie te zaawansowane mody aut, ale w Koszalinie to głównie wymieniacze części, a nie mechanicy. Nikt nic nie wie, a udaje najmądrzejszego. No chyba że przyjedziesz i powiesz że masz do wymiany klocki, opony itd. to bardzo chętnie. PS> Byłem też u polecanych lokalnych magików i u nich to samo.
Także płakałem jak płaciłem, ale teraz chcę żeby auto tylko jeździło, bo 2 tygodnie żyłem na taksówkach i komunikacji miejskiej![]()