Strona 117 z 154 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,161 do 1,170 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

Data dołączenia
    Aug 2014
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Krótka piłka

które wybrac do jazdy w miescie bardzo rzadko trasa
    Nokian WR D3
    Kleber Krisalp HP2
    Fulda Montero 3
    Firestone Winterhawk 3
    Bridgestone LM32
    Yokohama w drive 905
    Uniroyal MS 77 PLUS
    Goodyear Ultragrip 8

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    A4 B6 Avant 1.8T BEX Quattro
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    Zluzuj sobie gumkę w majtkach przed pisaniem następnego posta
    Sam sobie zluzuj gumkę.
    Opony zimowe zakłada się dla bezpieczeństwa przede wszystkim. Dla Ciebie widzę, że priorytetem jest wygląd auta więc 18stka musi być + byle jaka opona bo już nie starczy
    A to opona 18" jest mniej bezpieczna od 16" hehe. Komplet felg 16" + zimówki kosztuje tyle co komplet zimówek 18" a wygląd jest nieporównywalny, więc nie widzę powodu dla którego miałbym zmieniać felgi na mniejsze. Nigdzie nie napisałem że chcę kupić byle jaką oponę tylko zapytałem o opinie żeby nie kupić g**na.

Możesz mi pokazać gdzie znalazłeś testy interstate, którymi się sugerujesz? Bo opinie użytkowników a porządne testy to dwa różne światy.
    Testy znalazłem w internecie -> www.google.pl zapodam ci linki skoro tak trudno jest poszukać:
    http://www.oeamtc.at/portal/intersta...2+2500+1144017
    http://www.opony.com.pl/artykul/Test...R17-H/?id=1280
    http://www.gumitebg.com/ADAC-test-wi...T2-225-45R17-H

Ale po co się pakować w jakieś starocie mogąc kupić coś normalnego i świeżego?
    Jakie starocie człowieku? Opona z zeszłego roku nie jest stara. Starszych opon niż 5 lat się nie kupuje, ale roczną? Widać jaki masz pojęcie. Kupiłem już komplet Hankoków o których pisałem z 2013r, bieżnik prawie 8mm (używane przez 3 miesiące) za 1200zł + gratis do opon dostałem łańcuchy tekstylne (nowe).

Myślę że to jest właśnie kompromis pomiędzy ceną a jakością.
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą, Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

Konio_68's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Volvo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Hmm skoro ma wyglądać lepiej niż jeździć twoja sprawa . A wiesz o ile więcej zawieszenie dostaje w dupę na 18 podczas zimy gdy latamy po muldach... no ale co tam lepiej jak wygląda. Głupoty piszesz że komplet 18 kosztuje tyle co komplet 16+ felgi ....no chyba że porównujesz premium 16 i chińskie 18.
    Mie już życie nauczyło żeby nawet rocznych zimowek nie kupować używanych . teraz mam zasadę "gumki" zawsze nowe. A felgi dobieram zawsze do możliwości finansowych zakupu ogumienia. Ale znam takie osoby co latają na łysych , sparciałych laczkach po 100pln za sztukę bo 18 fela to lans.... wszystko do czasu . Ja już płynąłem autem z góry przy 30km/h podczas deszczu wiec nie uznaję nawet w letnich oponach bieżnika poniżej 4-5mm.

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez amiN Pokaż post
    Krótka piłka

które wybrac do jazdy w miescie bardzo rzadko trasa
    Nokian WR D3
    Kleber Krisalp HP2
    Fulda Montero 3
    Firestone Winterhawk 3
    Bridgestone LM32
    Yokohama w drive 905
    Uniroyal MS 77 PLUS
    Goodyear Ultragrip 8
    No to rzeczywiście krótka. Wszystkie do miasta będą dobre - moja rada weź najtańsze. Ja bym wybrał Nokiany albo Firestone Powodzenia.

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Konio_68 Pokaż post
    A wiesz o ile więcej zawieszenie dostaje w dupę na 18 podczas zimy gdy latamy po muldach...
    Jeżdżę po drodze a nie po żadnych muldach a zawieszenie jak się zużyje to je wymieniam. To nie jest temat o zawieszeniu tylko o oponach więc pisz na temat.

Głupoty piszesz że komplet 18 kosztuje tyle co komplet 16+ felgi ....no chyba że porównujesz premium 16 i chińskie 18.
    Powiedzmy w przybliżeniu, że nowy komplet dobrych opon 16" kosztuje 1200zł a 18" 2000zł więc jeśli do tych 16" dokupisz jakieś alusy za 800zł to ci wychodzi 2000zł.
    Mie już życie nauczyło żeby nawet rocznych zimowek nie kupować używanych .
    To musiałeś dać się nieźle wydymać.
    A felgi dobieram zawsze do możliwości finansowych zakupu ogumienia.
    Ja też i będę jeździł w zimę na prawie nowych Hankokach 225/40/18 bo na takie mnie stać i taki mam kaprys a ty sobie jeździj nawet na 15" skoro twierdzisz że takie balony są lepsze i bezpieczniejsze od 18" - nic mi do tego
    Ostatnio edytowany przez maniak5225 - 05-11-14 o 07:14
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą, Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez maniak5225 Pokaż post
    A to opona 18" jest mniej bezpieczna od 16"
    Naucz się kolego czytać ze zrozumieniem. Napisałem Ci, że badziewna zimówka w 18stce będzie gorsza od porządnej opony w 16stce. Oczywiste jest, że jeśli rozpatrujemy porządne opony w obu rozmiarach to obie będą bezpieczne. Ale Ty brałeś pod uwagę byle jakie 18stki...

Testy, które znalazłeś pokazują do czego się nadają te opony...

Jakie starocie człowieku? Opona z zeszłego roku nie jest stara. Starszych opon niż 5 lat się nie kupuje, ale roczną? Widać jaki masz pojęcie.
    Kolejny raz odsyłam z powrotem do szkoły - czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją najmocniejszą stroną. Nie chodziło mi o datę produkcji opony tylko o to, że Hankook już dawno wypuścił kilka nowszych i lepszych modeli zimówek o tych Twoich już dawno zapominając. Ale zresztą Ty wiesz najlepiej - wywaliłeś kupe kasy za stary model używanych opon a wystarczyło nie wiele dołożyć i mieć porządne, nowiutkie gumy. Twój wybór Podjąłeś już decyzję więc koniec tematu, i tak Cię nikt nie nawróci...

Data dołączenia
    Aug 2014
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Taki gratis

na allegro macie opcje jak kupicie zimowki przez telefon , to macie rabatu 100zl na nie więc zarąbista okazja , ja zdecydowałem sie na Nokiany WR D3. Rozmiar 15 kupiłem komplet za 685zl.

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Testy, które znalazłeś pokazują do czego się nadają te opony...
    Właśnie dlatego ich nie kupiłem a nie dlatego że kosztują 250zł/szt bo nie sugeruję się ceną tylko testami.

. Nie chodziło mi o datę produkcji opony tylko o to, że Hankook już dawno wypuścił kilka nowszych i lepszych modeli zimówek o tych Twoich już dawno zapominając. Ale zresztą Ty wiesz najlepiej - wywaliłeś kupe kasy za stary model używanych opon a wystarczyło nie wiele dołożyć i mieć porządne, nowiutkie gumy
    Nowszy model wcale nie jest jakiś mega lepszy o poprzedniego - liczy się data produkcji opon i wysokość bieżnika co powie ci każdy wulkanizator. A jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać? Do nowych musiał bym dołożyć 800zł a to nie jest tak niewiele jak piszesz. Mam praktycznie nowe za 1200zł i 8 stówek w kieszeni. Opony pewne i sprawdzone bo gość kupił nowe, jeździł końcówkę zimy od lutego do kwietnia a potem zgrzytnęli mu Cuprę spod basenu. Tak więc kupiłem dobre opony w rozsądnej cenie co potwierdziło już wiele osób łącznie z wulkanizatorem. A ty sobie kupuj nawet prosto z fabryki jak nie masz na co pieniędzy wydawać i zależy ci tylko na najnowszym modelu, którego cena tak naprawdę wcale nie przekłada się na bezpieczeństwo.

brasilia's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Uniszowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Kolega pracował w Dębicy tam robią Goodyear i jeszcze parę innych budżetowek. Mówił że wszystkie opony zimowe robi się tak samo (mieszanka ta sama) JEDYNE czym się różnią to wzór i cena! Tak że takie sranie w banie, że jedne są milion razy lepsze od drugich to tylko subiektywne odczucia konsumentów. Podejrzewam, że technologia wyrobu jest podobna w każdej podobnej fabryce jako ciekawostkę dodam iż koszt wyprodukowania opony zimowej jest 3 razy większy niż letniej ponieważ zawiera naturalny kauczuk a nie syntetyczny. Mimo tego to opony letnie na ogół są droższe. Co stracą zimą odbijają sobie latem

Konio_68's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Volvo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Jeżdżę po drodze a nie po żadnych muldach a zawieszenie jak się zużyje to je wymieniam. To nie jest temat o zawieszeniu tylko o oponach więc pisz na temat.

Powiedzmy w przybliżeniu, że nowy komplet dobrych opon 16" kosztuje 1200zł a 18" 2000zł więc jeśli do tych 16" dokupisz jakieś alusy za 800zł to ci wychodzi 2000zł.

To musiałeś dać się nieźle wydymać.

Ja też i będę jeździł w zimę na prawie nowych Hankokach 225/40/18 bo na takie mnie stać i taki mam kaprys a ty sobie jeździj nawet na 15" skoro twierdzisz że takie balony są lepsze i bezpieczniejsze od 18" - nic mi do tego
    Po pierwsze nie 15 a 16 .
    Porównuje opony klasy premium cenowo gdzie 18 kosztuje 800+ a nie 500.
    Kup sobie używki 18 i bądź zadowolony . Będzie fela 18 będzie lans. Ja mam w dupie kupować używki . Wolę wydać raz i mieć spokój.
    Chyba się potnę bo na lato mam tylko 17".
    A jak Ci się przypadkiem rozwali opona to będziesz miał problem kupić drugą ... a ja po prostu pojadę do wulkanizacji spale faję i pojadę dalej swoim wozem drabiniastym na balonach 16".

...................

Strona 117 z 154 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania