Strona 25 z 46 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 241 do 250 z 458

Temat: uszkodzony licznik

Mateos91's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Podepnę się pod temat, bo innego bardziej pasującego nie znalazłem.. Po piątkowej jeździe z imprezowiczami moja dziewczyna była zmuszona wyprać tapicerke, a w taką jak jest pogoda nie za bardzo chciało schnac, a musiałem jeszcze jechać wiec normalnie położyłem koc na siedzeniu, odpaliłem i pojechałem. Następnego dnia chce odpalić a tu tylko kręci rozrusznik, zapali i po sekundzie zgaśnie. Na liczniku wogole się nie świecą wyświetlacze godziny, kilometrów i FIS. Pewnie temu też gaśnie skoro immo jest w liczniku. Kontrolki w liczniku normalnie świecą. Przejrzałem bezpieczniki bodajże nr 11 i 15, które mogłyby być odpowiedzialne za zasilanie licznika, ale były dobre. Czy gdzieś jest jeszcze jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za licznik? Jakieś propozycje co jeszcze mogło się uszkodzić? Kostka stacyjki? Mikroprocesor licznika? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

http://m.youtube.com/?hl=pl&gl=PL#/watch?v=wMl5Cd34C2w

Dodam jeszcze, że po włączeniu świateł światła się zapalają, ale podświetlenie licznika, przycisków juz nie..
    Ostatnio edytowany przez Mateos91 - 20-10-14 o 14:34

KamileQ's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Wieliczka
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Mateos91 Pokaż post
    Podepnę się pod temat, bo innego bardziej pasującego nie znalazłem.. Po piątkowej jeździe z imprezowiczami moja dziewczyna była zmuszona wyprać tapicerke, a w taką jak jest pogoda nie za bardzo chciało schnac, a musiałem jeszcze jechać wiec normalnie położyłem koc na siedzeniu, odpaliłem i pojechałem. Następnego dnia chce odpalić a tu tylko kręci rozrusznik, zapali i po sekundzie zgaśnie. Na liczniku wogole się nie świecą wyświetlacze godziny, kilometrów i FIS. Pewnie temu też gaśnie skoro immo jest w liczniku. Kontrolki w liczniku normalnie świecą. Przejrzałem bezpieczniki bodajże nr 11 i 15, które mogłyby być odpowiedzialne za zasilanie licznika, ale były dobre. Czy gdzieś jest jeszcze jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za licznik? Jakieś propozycje co jeszcze mogło się uszkodzić? Kostka stacyjki? Mikroprocesor licznika? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

http://m.youtube.com/?hl=pl&gl=PL#/watch?v=wMl5Cd34C2w

Dodam jeszcze, że po włączeniu świateł światła się zapalają, ale podświetlenie licznika, przycisków juz nie..
    Wg mnie cos z licznikiem i ewidentnie Ci immo odcina zaplon.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

edekxp's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Zamość
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Szukaj w tą stronę
    Licznik nie ma nic wspólnego z podświetleniem przycisków.
    Sprawdź wszystkie bezpieczniki

Mateos91's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Problem rozwiązany. Okazało się, że któryś lut w liczniku był do poprawy. Przelutowana cała płytka licznika w serwisie liczników

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    cch
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Panowie a co do wskazówek ja mam problem z temperaturą pokazuje mi w stanie spoczynku czyli bez kluczyki itp 30c po odpaleniu rosnie do 120c komp wskazuje mi po podpieciu pod vag ze temperatura jest 90-95c o co kaman? w licznikach pojawia sie błąd jaki ze brak połączenia z CAN ale to sporadyczny bład pomożecie?

Zakaz pisania
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    STOLYCA
    Auto
    AUDI S3 8L
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez milo3211 Pokaż post
    Panowie a co do wskazówek ja mam problem z temperaturą pokazuje mi w stanie spoczynku czyli bez kluczyki itp 30c po odpaleniu rosnie do 120c komp wskazuje mi po podpieciu pod vag ze temperatura jest 90-95c o co kaman? w licznikach pojawia sie błąd jaki ze brak połączenia z CAN ale to sporadyczny bład pomożecie?
    ktos grzebał w liczniku zdejmował wskazówki?

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    cch
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

No nie wiem raczej nie grzebałem a jeśli ktoś grzebał można to naprawić?
    O na przykład teraz gdy wszystko sie wyłącz (5 min postoju bez klucza) temperatura jest poniżej 60 jak przekręce kluczyk to podskoczy najpierw na 70 potem 90 i jak sie rozgrzeje to w góre

edekxp's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Zamość
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Jaki licznik Jaeger ?
    Zrób test zegarów, wskazówki zatrzymają się na 3000obr,90 stopni, 1/2 baku, 100km/h
    Zdejmij wskazówkę i załóż aby było poprawnie.
    Czasem uszkadza się silniczek wskaźnika temperatury, lub procesor licznika
    u siebie mam Jeagera i też temperatura po zakupie pokazywała 120 stopni.Coś raczej z silniczkiem.Ustawiłem ale różnie też pokazywało.Zamieniłem miejscami silniczki od paliwa i temperatury i na razie jest ok

9. Podziękowania dla edekxp za pomoc w problemie

milo3211 (11-11-14)

Konio_68's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Volvo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Ja bym raczej szukał problemu w liczniku. Tym bardziej że masz "przeskalowanie" zimny 30 a jak silnik ma 90 to masz 120 . Dodaje Ci dokładne 30C.
    Jeżeli nie masz błędu na czujniku temp . Tylko te przekłamanie temp na zegarach to tak jw. ... ktoś może kiedyś już coś kombinował z licznikiem i wskazówka jest przesunięta.
    A jak robisz test zegarów to dobrze pokazuje ?.Co do samego błędu na can sporadycznego to przyczyn może być wiele ale nie powinien mieć wpływu na pokazywanie temp.
    Temp nie leci po Can.

11. Podziękowania dla Konio_68 za pomoc w problemie

milo3211 (11-11-14)

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    cch
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Troche w bład wprowadziłem z tymi 30 stopniami tyle mi w spoczynku pokazało na komp a na zegarach 70. Skala licznika to 60 90 120, Błędu jak narazie z tą temperatura nie wyrzuca wczoraj do 2 walczyłem i czyściłem wtyczki itp.
    Przy teście licznika pokazuje wskazania predkości oborotów itp dobrze tylko ta temperatura broi po przy teście zatrzymuje sie troche nad 120c spróbuje przeskalować

Wskaznik Jager 8L0 920 FX

- - - Aktualizacja postu - - -

ooo Działa dzieki za pomoc

Strona 25 z 46 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania