Kumpel ma w s3 8P millteka resonated z katem. Jest cicho jak w serii.
Kumpel ma w s3 8P millteka resonated z katem. Jest cicho jak w serii.
DSG Das iSt Gówno
|
Podpis niezgodny z regulaminem forum. Patrz pkt 22
Wszystko da sie założyć Michał, nawet w a3 i tak samo jak jest to zrobione w esce bez żadnych przycisków.
Skrzypul, Przemek ogarnie temat tak żebys miał cicho i nie przesadzaj w koncu jak chcesz miec 400ps ponad to takie auto nie moze cicho ryczeć wiec bez przesady.
Wysłane z mojego iPhone'a
Po prostu trzeba dać jak największy środkowy tłumik i tylny. Da radeę to zrobić![]()
Dzięki. Każda rada cenna!
To, że na zewnątrz będzie ciut głośniej to normalne, inaczej się nie da. Ważne by był po prostu delikatny ledwo slyszalny pomruk i by w środku była kompletna cisza.
Za klapy podziękuję, same z nimi kłopoty.
Antoś: jakaś logika w tym jest. Im większe tłumiki tym lepiej wyciszą przy zachowaniu optymalnego przepływu spalin.
Uwaga! Mój nick wymawiamy tak jak jest napisane: skrzypul a nie "skszypół"
205 1.9 GTi 128KM, CRX Del-Sol 1.6 136KM, A3 8L 1.8TQ 180KM, S3 8L BAM 260KM, A3 8P 2.0TQ 400KM
S4 B8 3.0 TFSi: 475KM
Chrysler Town&Country 3.6 290PS
A ja zapytam może o mniej gornolotne modyfikacje ;D
Jest sens robienia przelotu z seryjnego wydechu? Tak na pół roku dopóki gotówka nie pozwoli na konkretniejsze modyfikacje. Przelot coś da na plus, na minus? Chodzi mi o wywalenie puszek + katalizatora
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
A3 8P 2.0T 263KM i 394Nm - Gwinted fitmented in progress
Klapę można wykorzystać tą, która jest w S3 (mam taką jakby ktoś chciał), do tego zbiorniczek podciśnienia i zaworek N75. Można to podłączyć pod jakiś przycisk w kabinie, na przykład taki jak ma RS3 z napisem "S". Byłoby to całkiem fajne.
Pawliko: Chcesz wywalić tłumiki i katalizator w TFSI?
Antoś, nie mówię, że chcę. Ja tylko pytam czy to głupi pomysł![]()
Ja w S nie mam żadnych klap a wydech ori jeszcze
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)