Strona 69 z 99 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 681 do 690 z 990

Temat: Wymiana akumulatora / jaki akumulator

Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    krk
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Jeśli chodzi o aku, do wszystkich moich aut i nie tylko kupuje centry futura...

joleczka's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

szpaku88

Cytuj Oryginalnie napisane przez joleczka Pokaż post
    Nie chcę siać paniki ale kolega z motoryzacyjnego powiedział mi niedawno, że na aku Centry miał bardzo dużo reklamacji w zeszłym roku co można wziąć pod uwagę przy wyborze nowego.

Cytuj Oryginalnie napisane przez lukwilma Pokaż post
    Twój kolega ma racje. Centra bardzo spadła z jakością. Mój dystrybutor akumulatorów, który sprzedaje akumulatory Eurostart, Fiamm, Varta miał też Centre, ale dwa lata temu zrezygnował z niej bo było za dużo strat.
    Rok temu w zimę odwiedził mnie przedstawiciel handlowy jednej z hurtowni i przestrzegł mnie żeby nie sprzedawać Centry...

Czy nie miałeś zatem żadnych problemów z tymi aku? Długo Ci służyły? Tak pytam z ciekawości bo może akurat te co kupiłeś były ok
    Pozdr
    BŁĘKITNA PERŁA
    A3 8L 1.9 TDI ATD 2002 101KM

KUPIĘ W DOBRYM STANIE:
    PAS PRZEDNI
    ZIMÓWKI 16''
    EL. LUSTERKO PRAWE PODGRZEWANE NAJLEPIEJ W KOLORZE

Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    krk
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

joleczka

Absolutnie nie miałem nawet jednego problemu. Jeden z nich jeździ u teścia w aucie już 5ty rok ( 1.8 tdci ) i wszystko elegancko gra. Myślę że problemy mogą się pojawić gdy zamontujemy nieodpowiedni aku do danego auta/wyposażenia. Najgorsze jest to że po forach jest bardzo dużo różnych przedstawicieli różnych firm/sklepów które próbują się reklamować i wypisują że coś jest fajne a coś nie. Dotyczy to chyba już prawie wszystkich części ( chińskie turbiny, intercoolery, klocki, felgi, oleje, itp...)

B4rtezz's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Kalisz
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez B4rtezz Pokaż post
    Witam, aktualnie posiadam oryginalny aku 1J0 915 105 AC VARTA DE 60Ah 280A. W nabyciu od 3 lata, lecz nie wiem jak długo siedział u poprzedniego właściciela. Silnik 1.6 AVU 102KM + LPG. Pytanie moje, jaki akumulator i o jakich parametrach moglibyście polecić? Niestety obecny odmawia współpracy. VIN: WAUZZZ8LZ1A011639.
    Trochę ludzi pyta mnie prywatnie, tak więc podzielę się swoimi sugestiami i wyborem. Zakupiłem VARTE 60Ah 540A Blue (nr katalogowy B560408054). Póki co jestem bardzo zadowolony, wystarcza w zupełności. Ponadto sprawdzając poprzedni aku jaki miałem w aucie, dotarłem do info z etki, że był produkowany do 2008 roku, tak więc wysłużył się co najmniej 6 lat. To mówi samo za siebie.

joleczka's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez szpaku88 Pokaż post
    problemy mogą się pojawić gdy zamontujemy nieodpowiedni aku do danego auta/wyposażenia
    Coś w tym jest na pewno tylko zależy jak duża ta różnica jest. A poza tym kiedyś Centra to była klasa wśród aku więc skoro ma 5 lat.. ale nie chcę spekulować.
    A mam małe pytanie techniczne. Gdy montowałam nowy aku najpierw podpięłam minusa, a potem przy podłączeniu plusa zaiskrzyło. Wydaje mi się, że to nie powinno mieć miejsca. To chyba znaczy że coś mi trochę pradu zżera. Elektromechanik to wykryje swoimi cudownymi przyrządami czy lepiej samemu szukać?
    Pozdr
    BŁĘKITNA PERŁA

KUPIĘ W DOBRYM STANIE:
    PAS PRZEDNI
    ZIMÓWKI 16''

pablo85's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Pruchnik
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

joleczka w większości aut przy pierwszym podłączeniu klema zaiskrzy. Nie masz się czym przejmować. Pobór jest większy w momencie podłączania, a po chwili spada. Zaiskrzyć może nawet jak masz drzwi otwarte i lampka w środku się w tym momencie zapali, radio też coś tam sobie sprawdza itp.

joleczka's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Aha czyli nie panikować. Okok. Dzięki.
    Pozdr
    BŁĘKITNA PERŁA

KUPIĘ W DOBRYM STANIE:
    PAS PRZEDNI
    ZIMÓWKI 16''

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Mialem centre future w klekocie u siebie i 3lata potrzymala i poszla na szrot. Teraz mam bosch s5 85ah i alternator 220A od 3.0 tdi i od 1.5 roku nic sie nie dzieje a car audio troszke pobiera mocy u mnie i czasem pogram bez odpalania i jest ok. Bosch wedlug mnie lepszy od centry

gasek1978's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Radom/Wawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Moze i lepszy,ja zowu na centre future nie narzekam jezdziu u mnie juz 6 rok i jest ok...

paweleklinux's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    WLKP
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

U mnie 2.0TDI centra plus CB740 74Ah dwie zimy odpalała na mrozach bez żadnego ładowania, po trzech latach musiałem ją doładować prostownikiem i nawet po naladowaniu widze ze jest słabsza. Może siadła szybciej z powodu ekstremalnej eksploatacji. Pierwsze 18 miesiecy miala mieszane trasy (długie/kótkie), kolejne 18 miesiecy tylko bardzo krótkie codzienne trasy. Jeszcze jakis czas posłuży, jeśli będę częściej ładować prostownikiem. Następny kupię prawdopodobnie Futura 77 Ah, albo droższy YUASA YBX5096 80AH 760A.

Strona 69 z 99 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania