Podejdzie bez problemu.
Podejdzie bez problemu.
nerwuss (19-11-14)
|
Dzieki
Board zamowiony, jak dojdzie to dam znac czy wszystko dziala i moge wrzucic screeny jesli ktos bylby ciekawy jakie sa opcje.
Ostatnio edytowany przez nerwuss - 19-11-14 o 17:53
Powinen podejsc, aczkolwiek ja sie spotkalem z przypadkiem, ze trzeba bylo pokombinowac z podlaczeniem tylnych lamp. Ale byl to sportback pierwszy po lifcie rm2009.
Edit:
Dostałem boarda z końcówką "N" na allegro za 130zł z przesyłką.
Wymieniłem ale powyskakiwały błędy.
Na szczęście dzięki temu tematowi wszystko się udało.
Dla potomnych: czasami nie wystarczy przepisać kodowania ze starego boardu. zdarzają się różne cyrki.
Ja miałem problem z bocznymi kierunkowskazami, z mrugającym podświetlaniem paneli w środku i ze światłem wstecznym podmienionym z tylnym halogenem.
Rozwiązaniem jest, wyzerowanie całego kodowania i na powoli zakodowania wszystkiego od nowa.
Miałem zakodowane bity które nie istniały, przez co takie krzaki wychodziły.
Ostatnio edytowany przez nerwuss - 28-11-14 o 11:27
Witam. Czy jest możliwość ściemnienia oświetlenia tablicy rej. przez vcds? Board z koncowka "N"
Witam. Mam borda z końcówka K i mam pytanie czy da radę w nim zmienić kodowanie za zwykle lampy bo zmieniam instalacje po spaleniu i teraz rracjiciecia kosztów wystawie zwykle lampy. Bedzie jakaś różnica czy trzeba przewodowac? Jeśli tak to może ktoś podpowie co i jak zmienić trzeba
Oczywiscie ze mozna. Ale trzeba zminic kilka kabli jesli byl bix, jesli zwykly xenon to nie.
Ja mam taki problem. Nie chcę i miał nie będę postojówek w przednich lampach, bo mi się nie podobają i w każdym aucie odłączam, będzie się jedynie żarzył kierunkowskaz. I teraz moje pytanie: wiadomo, wali mi na FISie błędem o spalonej żarówce. Da się jakoś wyłączyć komunikat o postojówce? Razi mnie to, a wiadomo że jak spali się jakakolwiek inna to warto o tym wiedzieć z FISa...
A podpowie ktoś jakie kodowanie wprowadzić na zwykle lampy? Cała instalacja zmieniona wiec raczej nie będę musiał kabli zamieniać bo jest od zwykłych lamp. Tylko bord od ksenonu
musisz miec VCDSa. wchodzac do modul centralnej elektryki (09), dalej w coding i long coding w bajcie 21 z listy rozwijanej wybierasz "halogen front light".
- - - Aktualizacja postu - - -
nie da sie. tak samo jak przy wymianie przodu na polift i lamp na bix. nie dalo sie wylaczyc diagnozowania postojowek i walilo bledem (nie ma postojowek w polifcie).
a tak na marginesie to z tymi "brzydkimi" postojowami to przesadzasz.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)