do TFSI jest patent z nowym siedziskiem zrobionym w CNC dla pompy i wtedy rolkowy napinacz z TSI:
Krzywka wałka też do wymiany:
![]()
do TFSI jest patent z nowym siedziskiem zrobionym w CNC dla pompy i wtedy rolkowy napinacz z TSI:
Krzywka wałka też do wymiany:
![]()
|
Zyzio ale o co chodzi ?? po co itp. ?? bo nie bardzo kumam po co to robic ??
2 Fast not 2 Furious
Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage![]()
S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2
Dobra, zacznijmy od nowa. Jakie będą wady/zalety usunięcia katalizatora (tego większego) w AXX? I tak świeci mi się check, wyskakuje przez katalizator/sondę, tak więc wysunę ją trochę na podkładce i powinno być ok.
Docelowo będe chciał zrobić całe DP, ale gotówka na to będzie dopiero za kilka miesięcy, a teraz myślę o tym katalizatorze, bo wg mojej głowy silnik doładowany mając bardziej wolny wydech powinien lepiej jeździć - czy nie?
A3 8P 2.0T 263KM i 394Nm - Gwinted fitmented in progress
dozbieraj hajs i zrób porzadny 3" DP z katalizatorem sportowym 100cpsi ze zwężką na 2,5" na końcowy tłumik, będzie głośniej i na pewno odetka wydostające się z silnika gazy. Samo wyciecie kata nic nie da, bo seryjny DP ma zwężkę zaraz przy kolektorze wydechowym z turbosprężarki i to ona najbardziej dusi spaliny.
+1 do tego co Zyzio napisał.
2 Fast not 2 Furious
Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage![]()
S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2
Widać że do kolegi Pawliko nie dociera to że wycięcie nic nie da. Na innym forum też wszyscy mu tak piszą a on dalej swoje. Składaj kasę i rób od razu DP![]()
dokładnie wycięcie samego kata za wiele nie da bez sensu marnować czas a może i nawet kase na to wycięcie jak już wstawiać Dp 3" i będzie gitt![]()
Spawanie kwasu doloty,wyloty itp... mechanika samochodowa...http://www.demcar-customs.pl http://www.facebook.com/pages/Dem-Car/558007140883770
Dotarłozbieram sos i zrobie DP
A3 8P 2.0T 263KM i 394Nm - Gwinted fitmented in progress
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)