Zapytam tylko o to czym robić płukankę gdyż nie chce czytać całego tematu, ale na pewno problem był poruszany.
Zapytam tylko o to czym robić płukankę gdyż nie chce czytać całego tematu, ale na pewno problem był poruszany.
|
Srodek Liqui Moly Engine Flush
Dzięki.
Poniżej wszystko się zgadza?
Sposób użycia:
Dolać zawartość opakowania do rozgrzanego oleju silnikowego i pozwolić pracować silnikowi pracować przez 5-10 minut na biegu jałowym. Nie wolno w tym czasie jeździć pojazdem, ani zwiększać prędkości obrotowej. Następnie należy zlać stary olej i zastąpić go nowym, pamiętając o wymianie filtra oleju.
Butelka preparatu LIQUI MOLY Engine Flush Pro-Line wystarcza na 5 litrów oleju silnikowego.
Witam. W moim audi byl lany olej Castrol 5w30 Edge. Juz widac po bagnecie lekkie braki, jesli bym chcial zmien na gestszy to jaki polecacie? silnik 1,9 TDI 90 KM.
Motul Xcess 5w40
Witam,mam nietypowe pytanie.
Przebieg auta to ponad 225tysięcy oryginalny,do tej pory jezdzilem na 5w40,podczas ostatniej wymiany mechanik zasugerowal przejscie na 10w40 bo pojawialy sie drobne wycieki w okolicach turbiny i fitra oleju,oleju dużo nie brał od wymiany do wymiany okolo 200/300ml czy była to dobra decyzja?
wczesniejszy 5w40 jak i terazniejszy 10w40 jest olejem Statoil.
Myśle o płukaniu silnika za pomocą preparatu liqui molly jak i ewentualną zmianą na ten właśnie olej Liqui Molly 5w40 high tech
Według mnie to lepiej wycieki zniwelować do 0 i zostać przy tym przebiegu przy tym samym oleju. Jedyne co, to można zmienić markę, chociaż na temat oleju ze Statoila się nie wypowiadam, bo nie znam jego parametrów, bo go nie używałem.
Ręki nie dam uciąć ale podobno oleje statoil mają dużo uszlachetniaczy i bardzo dobre specyfikacje pracy,niwelują wycieki i auto równo pracuje,cichutko.Mam jednego mechanika od auta juz x lat więc moge mu zaufać,mówił że olej Statoil to jeden z najlepszych i jest bardzo zadowolony,każdemu leje i poprawia jakosc pracy silnika.
Ale poczytałem gdzieś tam że na zime nie powinien byc 10w40 bo za gęsty i nie dociera dość szybko w różne "zakamarki"
Co myslicie o Motulu 300V Power do eSki 8L?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)