Strona 95 z 117 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 941 do 950 z 1170

Temat: Mody silnika 2.0 TFSI

owieczka's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    1.9TDI AXR+
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Zyzio Pokaż post
    niech was zatrzyma giermańska policja to szybko wrócicie z autem na lawecie. Nawet jak zatrzymają za głośny wydech >100db to auto na pake i zakaz jazdy. Katalizator musi być. Tam są bardzo duże restrykcje odnośnie spalin.
    To ciekawe rzeczy piszesz kolego, ponieważ trochę czasu w Niemczech spędzam i mam akurat znajomą w Ordnungsamt (odpowiednik Polskiej Straży Miejskiej)
    Ona twierdzi, że te plakietki to pic na wodę, ponieważ nikt tego nie sprawdza. No chyba, że Twoje auto zostawia smugę dymu za sobą albo śmierdzi z niego jak ze stara i jakiś dobroduszny sąsiad na Ciebie zwyczajnie doniesie. Oczywiście nie wspomnę o braku naklejki - gdzie z miejsca masz 50euro

Kiedyś się ogarnę, ale czuje, że to jeszcze nie czas na takie wybryki.

sebol78's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Poznań/Kaszczor
    Auto
    Audi S5
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    59 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez owieczka Pokaż post
    Tak z ciekawości kto wykonuje takie pomiary w Berlinie?
    Nie bój się tak nas tam lubią - niestety, że jak PL zobaczą to nie omieszkają sprawdzić

niech was zatrzyma giermańska policja to szybko wrócicie z autem na lawecie. Nawet jak zatrzymają za głośny wydech >100db to auto na pake i zakaz jazdy. Katalizator musi być. Tam są bardzo duże restrykcje odnośnie spalin.
    Dlatego o to zapytałem, dziś się nie wybieram ale jutro ??? może i w związku z tym nie chciałbym mieć problemów
    A też o przelocie myślałem nie raz

To ciekawe rzeczy piszesz kolego, ponieważ trochę czasu w Niemczech spędzam i mam akurat znajomą w Ordnungsamt (odpowiednik Polskiej Straży Miejskiej)
    Ona twierdzi, że te plakietki to pic na wodę, ponieważ nikt tego nie sprawdza. No chyba, że Twoje auto zostawia smugę dymu za sobą albo śmierdzi z niego jak ze stara i jakiś dobroduszny sąsiad na Ciebie zwyczajnie doniesie. Oczywiście nie wspomnę o braku naklejki - gdzie z miejsca masz 50euro
    Może i pic, może bzdura ....... Ale dla nich
    Polaczek poleci i pech go dopadnie, od tak przypadkiem

Zyzio's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa / Ryki
    Auto
    Stage4+ CS
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Jedz przez Niemcy na Worthersee z pełnym przelotem to zobaczysz jak szybko zawrócisz Moja znajoma pracuje w Biedronce i ostatnio twierdziła że były dobre promocje na salceson z kurzych nóżek, także ten tego no
    Ostatnio edytowany przez Zyzio - 28-01-15 o 10:02

4. Podziękowania dla Zyzio za pomoc w problemie

pomocnik (27-01-15)

owieczka's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    1.9TDI AXR+
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Jedz przez Niemcy na Worthersee z pełnym przelotem to zobaczysz jak szybko zawrócisz Moja znajoma pracuje w Biedronce i ostatnio twierdziła że były dobre promocje salceson z kurzych nóg, także ten tego no
    No to faktycznie jak Ty jeździsz na Worthersee przez Niemcy to do Biedronki możesz nie zdążyć na promocje tej Twojej znajomej

Kiedyś się ogarnę, ale czuje, że to jeszcze nie czas na takie wybryki.

6. Podziękowania dla owieczka za pomoc w problemie

r4d3on (28-01-15)

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Przepisy są takie, że katalizator musi być. Tak samo w PL jak i w DE i wielu innych krajach. Jak jeździsz bez tzn. że auto nie powinno być dopuszczone do ruchu i musisz się liczyć z problemami wszędzie. Kwestia szczęścia. W PL niestety potrzeba go mniej bo nasza mentalność jest jaka jest - sporo aut z naszych dróg by zniknęło gdyby w końcu zaczęto poważnie podchodzić do badań technicznych...
    W DE szczęścia musisz mieć znacznie więcej - kolega dwa lata temu wracał swoim leonem TDI (przelot bez kata) na lawecie z okolic Hanoweru. Kwotę mandatu też pamięta do dziś... Sam jeździłem wcześniej podłubaną ibizą TDI na przelocie bez kata, tylko końcowy tłumik. W Niemczech byłem kilka razy nią. Raz podczas rutynowej kontroli miałem mega farta bo też już o lawecie rozmawialiśmy. Poza tym miałem dość smrodu i więcej wydechu bez kata nie zrobię. Porządne sportowe katy naprawdę nie są żadną przeszkodą w modach. Przeszkodą jest tylko cena a u nas oczywiście zawsze ważniejsze będą wybajerzone zderzaki i lotki niż kwestie techniczne...

Inko's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Poznan/ Czerwonak
    Auto
    audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

są sportowe katy które można zastosować ale cena Dp wtedy rosnie dość sporo a niektórzy mają problem by uzbierać i zapłacić za Dp bez kata... no niestety mody wszem i wobec kosztują i każdy kto ma plany musi się liczyć z wydatkami chyba że ktoś chce po prostu program i na tym koniec.. ale ten koniec jest zazwyczaj na chwile bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    Spawanie kwasu doloty,wyloty itp... mechanika samochodowa... http://www.demcar-customs.pl http://www.facebook.com/pages/Dem-Car/558007140883770

Zyzio's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa / Ryki
    Auto
    Stage4+ CS
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

No to faktycznie jak Ty jeździsz na Worthersee przez Niemcy to do Biedronki możesz nie zdążyć na promocje tej Twojej znajomej
    żeby dotrzeć na Worthersee w całości bez zerwania zawieszenia to lepiej jechać przez Niemcy zahaczając o Biedrę w Ingolstadt
    Jak na tyleś odważny to jedź bez kata. Morgan dobrze napisał. W polsce też można szybciutko stracić dowód nawet mając tak jak ja kata 100cpsi i 3" wydech o czym ostatnio się prawie przekonałem. Dzięki Bogu policjant był młody i z uśmiechem na twarzy powiedziałem że nie ma potrzeby mierzyć poziomu decybeli, przybiliśmy piątkę i pojechałem bez wyroku a jak sam powiedział słyszał mnie z ponad 300metrów że jest spokojnie powyżej 100db.

antoś's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi >400bhp
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

A ja mialem kontrole w DE bez kata i zadnych klopotow.

Sprawdzal ktos, czy po sportowym katalizatorze w aucie z programem sa spelnione normy spalin? Moze byc tak, ze nie

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Sportowy kat nie spełnia normy emisji spalin niestety.

To jedynie taka 'podkładka' na przeglądzie lub gdy ktoś się 'uczepi' , gdy zmierzymy poziom emisji , bo niestety euro 4 nie spełni.

Data dołączenia
    Feb 2014
    Miasto
    Przemków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T BWA

Domyślny Kształt flanszy przy turbo strona od wydechu

Witam, potrzebuje wymiary i rozstaw otworów flanszy od turbiny od strony wydechu. spawam dp i chciałbym mieć wszystko gotowe, żeby nie stać z robotą jak rozbiore to. wystarczy mi rysunek poglądowy.

pozdrawiam Marek

Strona 95 z 117 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)

Zasady postowania