hamowanie takie same
tarcze Ferodo sa tansze od OZtów
- - - Aktualizacja postu - - -
lepiej zapodac DSy
hamowanie takie same
tarcze Ferodo sa tansze od OZtów
lepiej zapodac DSy
|
W hamowaniu w takim aucie jak A3 może być ciężko odczuć ale na pewno odczujesz na trwałości i na tym, że niezabezpieczone antykorozyjnie tarcze szybciej czas zeźre![]()
właśnie, po hamowaniu tyłu cudów się nie spodziewam, bo co można wymagać od zwykłej pełnej tarczy 232 która jest tylko uzupełnieniem przodu, głównie znaczenie miałaby ta trwałość żeby za chwilę znowu nie wracać do tematu.
tak, tyle że jak zamawiasz NIEMIECKIEJ firmy ATE i przychodzi pudełko z naklejką made in china, to nie masz wpływu na kraj pochodzenia. Ja wiem że dziś produkcja jest na całym świecie wszystkiego i zaraz podniosą się głosy że może zly montaż, że coś - dobra, bzdury, przód trzyma się idealnie tylko dlatego że produkcja jest w innym kraju tego ATE, i jak póki co jakoś z elektroniką chinole sobie radzą to niestety z motoryzacją już nie, spośród wszystkich części w aucie to jedyna rzecz która jest made in china - pierwsza i ostatnia, inni producenci już się chyba przejechali na temacie skoro produkcja europa nadal - wiadomo że też może coś się trafić, ale mimo wszystko. Klocki ATE czechy - i są mega dobra skuteczność na 50-60 tys km spokojnie jak nie lepiej.
Muszę w tym tyg u siebie klocki i tarcze, który zestaw będzie najlepszy?
Tarcze ATE (Made in Germany) + klocki ATE
Tarcze Zimmerman + klocki ATE
Tarcze Zimmerman + klocki Zimmerman
Tarcze Zimmerman + klocki Ferodo
To tak jakby o Lambo powiedzieć, że jest niemieckie bo Audi je kupiłoATE to firma, która zajmuje się konstruowaniem systemów hamulcowych, nie produkują ich podzespołów, ani tarcz, ani klocków.
Klocki ATE w większości są produkowane w Czechach przez firmę galfer, która de facto została kupiona przez grupę continental do której ATE należy. Producentów tarcz dla ATE jest wielu, zaczynając na Niemcach (Zimmermann), poprzez Włochy, Polskę aż po Chiny.
Zestaw 3 lub 4
Jak potrzebujesz oferty to pisz na PW.
Marcin_BP (16-02-15)
tak , to rozumiem że zlecają produkcję na całym świecie, podobnie działa np firma MANN filter bo do różnych aut różne rodzaje filtra trafiłem już z 5-6 krajów produkcji, na szczęście nie ma to wpływu na ich jakość. Nie neguje całej firmy, bo jak mówię, pozostałe części są bardzo ok, ale jak poddostawca chinski nie zapewnia powtarzalnej jakości, to spróbuję czegoś innego. Bo w końcu płacę za logo na pudełku w domyśle że to logo gwarantuje jakość mimo kraju pochodzenia.
Panowie pod tarcze TRW 323mm w leonie cuprze R który klocek będzie najlepszy ? Mam 3 do wyboru. Trw, ate i brembo.
brembo to nie brembo tylko ferodo, pagid lub galfer
Witam. Muszę zmienić w swojej A3 (1.9 TDI 130 ASZ 2000) tarcze wraz z klockami. I tu prośba do Was byście pomogli mi dobrać jakie dokładnie kupić.![]()
ATE na przód z InterCarsu po 4000 km pokrzywione.. nie było sytuacji typu hamowanie z 100 km/h do 0 itp.. Sprzedawca powiedział, że teraz każdy producent robi tandetę i reklamacje są na porządku dziennym.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)