w takim razie jaki jest koszt u ciebie zrobienia zacisku na tył pod tarcze 312mm i pod tarcze 280mm
mile widziane fotki jak to na aucie wygląda
w takim razie jaki jest koszt u ciebie zrobienia zacisku na tył pod tarcze 312mm i pod tarcze 280mm
mile widziane fotki jak to na aucie wygląda
UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29
aby aby aby aby aby aby
|
na tył zestaw 280mm to jakieś 300-350zł z pomalowanymi jarzmami ,adapterkami i śrubami. Do tego trzeba mieć własny zacisk od tarczy wentylowanej i tarczę 280mm która oryginalnie idzie na przód np w a3 albo golfach , octaviach itp.
312mm na tył robiłem sam dla siebie i się nie zastanawiałem jaki to koszt ale mam zaciski od TT mk2 i wygląda jakby fajnie pasowały pod 312 mm. Znajdę chwilę i przymierzę bo może było by mniej rezania niż u siebie robiłem w TT. W TT zrobiłem zestaw na bazie zacisków i jarzm z Phaetona bo dorwałem je za śmieszną kasę ale tam , trzeba było deczko podebrać tarczę(ori 312 na przód) , frezowałem jarzmo i dorabiałem dodatkowe adaptery na swojej frezarce. Ale robiłem to sobie wszystko na aucie bo generalnie słabo to pasowało i wszystko jest na styk. Jeśli z mk2 będzie lepiej pasować pod 312mm to można by pomyśleć nad zrobieniem bez auta i wysłaniem.
A z tego co wczoraj zauważyłem to jarzma od tacz 256 podejdą do a3 Quattro także mam 2 tarcze i jarzma mogę sprzedać. Zaciski także ale tak jak pisałem problem będzie z ręcznym dlatego lepiej kupić od wersji z wentylowaną np z s3 albo TT Q albo cupra itp.
Moje zaciski od a3 na tarczę pojedyńczą okazały się sprawne a problem był z linką dlatego jak ktoś chce takie na pojedyńczą tarcze to też oddam je![]()
A jak wygląda sprawa ręcznego przy 312 i zaciskach z s3?
nie da się zrobić 312 i dać zacisków z s3 ale wczoraj zrobiłem małe przymiarki i 312mm pasuje fajnie pod inne zaciski i jest prawie plug&play tylko trzeba z tyłu otwory powiększyć z 10mm na 12mm![]()
Moim zdaniem zacisk tylny z esy pod tarcze 312mm bedzie z dupy to wyglądało za maly zacisk pod taka duza tarcze. Nawet w pozniejszym czasie jak klocki beda zbieraly to na tarczy bedzie widac ile klocek zbiera i brzydko bedzie to wygladalo.
Pawel masz jakies zdiecia z tej przymiarki. Jaki zacisk użyłeś pod ta tarcze 312mm na tyl.
aby aby aby aby aby aby
hej tak sobie patrze ,że są opcje i za 1000-1200zł mogę ogarnąć taki kit hebelków na tył![]()
wygląda to tak:
na 19 calowej feldze nie wygląda to śmiesznie jak do tej pory :
to są oczywiście przymiarki na mojej TT i zaciski nie są jeszcze pomalowane,ale są to już docelowe zaciski do tego auta.
Tarcza 312 która oryginalnie jest na przód![]()
Ale wczoraj właśnie zrobiłem przymiarki innych zacisków z zupełnie innego auta tylko problem aby znaleźć taki zestaw( może ten co przymierzałem uda się kupić)
W zestawie były by zaciski, adaptery , adaptery przewodów hamulcowych (aby pasowały pod ori )
Mechanizm ręcznego tak przerobiony aby pasował pod ori linki![]()
Ważne jest to czy ktoś ma ośkę czy Q bo układ mocowań jarz jest zupełnie inny![]()
Ostatnio edytowany przez Pawel-2005 - 27-03-15 o 00:18
a od czego to będa te zaciski ?
patrzyłeś mniej więcej ile będzie zbierał klocek na tarczy 312mm
w cene wchodzi cały zacisk poddany regeneracji i malowaniu
kupującemu zostaje kupić tylko tarcze i okładziny
aby aby aby aby aby aby
Mod fajny tylko skrzywdziłeś to tymi tarczami![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)