|
Dobra. Dziś już nie mam czasu tego szukać, bo jutro wyjazd i muszę się spakować, ale z góry dziękuje za pomoc
. W razie coś, to będę pisać
.
- - - Aktualizacja postu - - -
Dobra. Dziś już nie mam czasu tego szukać, bo jutro wyjazd i muszę się spakować, ale z góry dziękuje za pomoc
. W razie coś, to będę pisać
.
Witam ja przedwczoraj odebrałem auto z serwisu klimatyzacji (klima sprawdzona vag nabita sprzęgło cewka wiatraki - OK ), dzwonią że ,,auto zrobione zapraszamy" po wyjechaniu z serwisu i przejechaniu około 10 km klima dmucha powietrzem z zewnątrz. Po powrocie na warsztat mechanik pewnym głosem stwierdził że klima załącza się dopiero powyżej 16 stopni C. Posiadam 8L 2002 19tdi 100KM climatronic. Czy to normalne że klima nie załącza się w tem. około 10 stopni C?
Cos sciemy ci wali ten mechanik u mnie ostatnio sprawdzalem w nizszej temp i przy 7-8*C normalnie dziala, ponizej 5*C nie wlacza sie sprezarka jedynie ale to normalne w tym samochodzie
A ile miałeś nastawione na klimatroniku, bo jak 18st to normalne że nie bedzie chłodzić bo na dworze jest mniej.
Nastaw na LO i zobacz czy wieje zimnym z kratek
Czy ktoś na forum może napisać jak przeprowadzić adaptacje Klap nawiewu w celu przywrócenia do ustawień fabrycznych ?
Skoro na LO jest tak samo to wina prawdopodobnie zaworu rozprężnego.
Sprawdź jakie masz zimne rurki przy nim (zawór jest przy grodzi)
W bloku klimatyzacji wchodzisz w basic setting i chyba 1 blok, zobaczysz sporo okienek z cyframi i poczekaj aż się wyzerująCzy ktoś na forum może napisać jak przeprowadzić adaptacje Klap nawiewu w celu przywrócenia do ustawień fabrycznych ?
[QUOTE=edekxp;1384794]Skoro na LO jest tak samo to wina prawdopodobnie zaworu rozprężnego.
Sprawdź jakie masz zimne rurki przy nim (zawór jest przy grodzi)
Rurki nie są zimne !!!
Trzeba pojechać na maszynę i sprawdzić ciśnienia niskie i wysokie, bo może być też sprężarka.
Jeżeli niskie spada do około 2 barów a wysokie się nie podnosi.
Winny jest zawór rozprężny bo nie tłumi i czynnik się nie spręża
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)