|
ja u siebie robiłem na vcds, wchodzisz w klime -> adaptation i tam z listy mozna wybrać test, jesli bawiłes sie juz programem to znajdziesz.
Kiedyś robiłęm tez to z poziomu klimatronika ale nie moge teraz znaleźć jak to było, znalazłem dla VW moze to podobnie bedzie u nas czyli przycisk ECON + Nawiew centralny, trzeba popróbować lub znaleźć.
Witam
Zabrałem się za wymianę filtra przeciwpyłkowego i lecę wg instrukcji z warsztatu:
Gdzie jest wspomniany kanał wlotowy klimatyzacji? Nie wiem gdzie wprowadzić wężyk tego preparatu do czyszczenia..Kod:Środek do odgrzybiania wstrząsamy i trzymamy przez jakieś 5 min na słońcu (dla późniejszej łatwiejszej i lepszej jego aplikacji). Wyłączamy klimę przyciskiem ECONO, uruchamiamy pobieranie powietrza z kabiny (ta zakręcona strzałka), dajemy nawiew centralnie na deskę rozdzielczą i rozkręcamy wiatraki na full. Nakładamy długą dyszę na preparat. Wprowadzamy dyszę najgłębiej jak się da do kanału wlotowego klimatyzacji (od strony komory filtra oczywiście). Załączamy spray i psikamy prawie do jego wyczerpania (zostawiamy sobie co nieco na kratki wentylacyjne). Potem wyłączamy nawiew a resztę środka grzybobójczego wprowadzamy w poszczególne kratki wentylacyjne tj. wprowadzamy dyszę najgłębiej jak się da, załączamy spray i powoli, podczas działania spraya wyciągamy dyszę na zewnątrz. Czynność powtórzyć dla każdej kratki. Odczekajmy z 5 minut. Zakładamy nowy filtr p.pyłkowy. Skręcamy całość... Z klimatyzacji można korzystać po upływie ok 15 min od procesu odgrzybiania. Gotowe.
sebad13 następnym razem pisz w istniejących tematach
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 05-06-15 o 18:19
Czy to normalne że jak jeżdżę na klimie, później ją wyłączam to przez 2,3 min jest taki nieprzyjemny zapach? A jestem świeżo po wymianie filtra kabinowego, odgrzybianiu i ozonowaniu.
w!ras, nie, nie jest to normalne. Wyczyściłeś tylko kanały wylotowe i kabinę. Płukali Ci instalację? Ewentualnie w skrajnym przypadku parownik do wymiany.
Było: A3 8P 1.9TDI, 147KM by CS.
Jest: A3 8V 1.4TFSI s-tronic, 165KM by KingSoft![]()
Nowa A3 8V - Czarnulka by komono!
"Ile można spać? Trzeba forum ogarniać" - motto moderatora(ów)!
Panowie, odpowie ktoś na moje pytanie wyżej?
Chcę jutro odgrzybić tą klimę i wymienić filtr. Gdzie powinienem psiknąć tym środkiem do odgrzybiania?
Na to wychodzi, że w miejsce gdzie wsadza się filtr kabinowy
sebad13 nr10 kanał wlotowy
i przy okazji
http://www.a3-club.net/forum/showthr...69#post1244969
Tam od dołu pod schowkiem skąd wyjąłem filtr mam psikać tym środkiem? Po włączeniu nawiewu z tamtego otworu mocno dmucha powietrze. Próbowałem tam przez chwilę psikać tym środkiem odgrzybiającym ale cała piana leciała na dół na dywaniki.. Chyba coś nie tak?
Dzięki za rysunek, ale niewiele on mi mówi. Gdzie znajduje się ten nr 10? Pod maską przy podszybiu po lewej stronie? (stojąc przodem do auta)
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)