Witam. Właśnie mi padła pompka tzn zgniła elektronika
Mam taka: 8L0 862 257 H obsługuje DWA i Pilota radiowego
Mam fabryczny alarm , żadnych scyzorykow z pilotem nie mam tylko tylko odkładany pilot
Jaki zamiennik moge zastosować ?
Witam. Właśnie mi padła pompka tzn zgniła elektronika
Mam taka: 8L0 862 257 H obsługuje DWA i Pilota radiowego
Mam fabryczny alarm , żadnych scyzorykow z pilotem nie mam tylko tylko odkładany pilot
Jaki zamiennik moge zastosować ?
|
Djswistak czy to tak ciezko przeczytac kilka pierwszych stron tego tematu?????
U mnie też jest problem z otwieraniem centralnego- i z klucza i z pilota.
podaję VIN: WAUZZZ8LZXA101882
znalazłem: pompka ma oznaczenie 8L0 862 257 K
jaki zamiennik mogę zastosować żeby działało otwieranie z pilota?
Ostatnio edytowany przez matolek600 - 14-06-15 o 13:43
http://www.a3-club.net/forum/showthr...=1#post1217767
masz tu listę.
Witam, wczoraj padła mi pompka o oznaczeniu 8L0 862 257L, czy mogę zastosować z końcówką P??
Nie posiadam scyzoryka, normalny kluczyk, domykanie szyb po przekreceniu zamka.Nie będzie z tym problemu jak będzie inną literka?
witam kupilem 8l 1999r auto w połowie polft licznik jest po canie .Nie było wogóle pompki kupiłem 8L0862257G według rozpiski znalezionej na forum :
8L0.862.257 G - 1997-2003 - Alarm. Pilot (433,92 MHz) Zamiennik do wszystkich 8L0. (Audi 100/A3/A4/A6/A
po wpięciu zapłon jest włączony ciągle nie da sie go wyłączyc immo mruga (kod pin licznika mam )
po wypięciu wszytsko okej
pompka zamyka z kluczyka ale długo działa po zamknięciu oraz nie zamyka/otwiera bagażnika
Kto pomoże mi to zakodować stawiam flache piloty mam 433mhz
piątek napisz PW do owieczka bo masz blisko
Podmieniłem inna pompke z końcówka B i to samo zegary świecą jakby kluczyk był w środku, ale drzwi i bagażnik zamyka
immo mruga jak na poprzedniej pompce auto nie odpala
naprawdę nie ma nikt pomysłu na to?
Dodam swoją historię i przygodę z Centralnym zamkiem A3 99r 3D 8L0 862 257 L
U mnie został zalany moduł centralki przy samych kostkach. Jak wyciągnąłem centralkę okazało się że płyn (chyba spryskiwacza) który dostał się wtyczek przeżarł kable i po prostu część z nich odpadła. Ale na tym nie koniec kiedy otworzyłem moduł część układu była zalana tym płynem. na pierwszy rzut oka stwierdziłem że moduł do wyrzucenia ale nic bardziej mylnego pisze dlatego żeby nikt was nie oszukała ani naciągną na koszty.
Co zrobiłem
1. wysuszyłem moduł w domu a dokładnie 2 dni leżakowania w temp pokojowej.
2. Delikatnie wyczyściłem cały układ z nalotów powstałych przez płyn
3. Lutowanie tu było najwięcej zabawy:
a) musiałem dolutować brakujący pin w jednym z gniazd nie było tu problemu bo nie wszystkie są używane więc przelutowałem z jednego miejsca w drugie.
b) wszystkie zalane luty podgrzałem celem poprawienia łączenia i to był najbardziej istotny element, ponieważ z zewnątrz czasami wygląda lutowanie ok ale po zalaniu lubi nie łączyć.
4. złożyłem całość naprawiłem kostki w aucie podłączyłem i działa bez problemu.
a wydawało się że moduł po zalaniu do wyrzucenia a sądząc po wyglądzie płytki to można było stwierdzić że jest tylko do wyrzucenia.
Cała operacja trwała 3 dni ale się opłacało bo nie musiałem kupować używki.
Mam takie pytanie:
Czy ktoś wie skąd może przeciekać tam płyn bo szukałem mokrych miejsc i nie znalazłem?
~d(-.-)b~
nie wiem czy na górze wzdłuż słupka nie idzie przewód od spryskiwacza tylnej szyby.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)