Strona 108 z 161 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,071 do 1,080 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

Data dołączenia
    Apr 2015
    Miasto
    ...
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

no wlasnie w polifcie grzane stolki są w klimatroniku tak jak tu, identyko wygląda i pod konsole 1din jak u mnie. tylko nie wiem jak z kostkami i wlasnie czy bd pasowac.

Mam sprawdzic u siebie w klimatroniku numery? a jak sie go wyjmuje wiecie bo nie wiem od czego zacząć a nie chce niczego połamać.

Data dołączenia
    Apr 2015
    Miasto
    ...
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    8 razy

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Podlaskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    33 razy

Domyślny

Hejka ... Panowie pytanie na szybko otóż pada u mnie prawdopodobnie silniczek od klapy obiegu zamkniętego V71 -tak więc póki jeszcze siako tako żyje postanowiłem go odłączyć przy obiegu otwartym .Pytanie do was czy po ściągięciu schowka jest dostęp do w/w silniczka a raczej jego wtyczki ?Czy możecie podać jakiś obrazek która to konkretnie wtyczka od silniczka klapy obiegu zamkniętego ?

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Zauważyłem po wymianie sprężarki, ale w sumie przed było to samo, że jak jeżdżę z włączoną klimatyzacją, to czasami obroty zamiast ok. 800 stoją na 1000. Kiedy włączam klimatyzacje jest normalnie 800 jednak po kilku kilometrach staje na 1000 i wtedy nie ważne czy włączona klimatyzacja czy nie, już tak stoją aż do ponownego uruchomienia silnika. Obroty nie falują, błędów na vagu ani silnika ani klimatyzacji nie ma. A, nie zawsze te obroty rosną, czasem normalnie trzyma ok. 800 obrotów. To jest normalne zjawisko, czy coś jest nie tak? Klima oczywiście działa ok.

deiv1391's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cześć, mam taki o to nietypowy problem.

Nie działa mi klimatyzacja. Po włączeniu śnieżynki nie wieje zimnem.
    - Wiatraki podpięte na krótko działają, sprężarka na krótko również działa.
    - Kiedy włączam przez klimatronika, napięcie na sprężarce wynosi tylko ok. 9V, mimo, że na kanale 20 w klimatroniku jest ok 14V, wiatrak od klimy się nie kręci.
    - Podczas testu elementów wentylatory nie załączają się.

VCDS wywala mnóstwo błędów, nie pojawiają się na raz. Co nie kliknę, aby wyświetliło błędy, ich ilość się zmienia.
    01272 - Positioning Motor for Central Flop (V70)
    00-00 - -
    00601 - Potentiometer On Positioning Motor for Central Flap (G112)
    00-00 - -
    00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)
    30-10 - open or short to Plus - Intermittent
    00792 - A/C Pressure Switch (F129)
    31-00 - Open or short to Ground
    01296 - Sensor for Vent Temperature; Center (G191)
    30-00 - Open or Short to Plus
    00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85)
    00-00 - -
    00602 - Potentiometer On Positioning Motor for Footwell/Defroster Flap (G114)
    00-00 - -
    00532 - Supply Voltage B+
    00-00 - -
    01273 - Fresh Air Blower (V2)
    00-00 - -
    01297 - Sensor for Vent Temperature; Footwell (G192)
    00-00 - -
    17974 - Load Signal from A/C Compressor: Implausible Signal
    P1566 - 35-10 - --Intermittent

Podejrzewam, że coś jest nie tak z kablami i zanim zacznę rozbierać, chciałbym się spytać czy problem może wynikać z tego, że panel klimatronika jest to 8L0 820 043 M (Soft. Coding: 13140, dwuekranowy), natomiast moje auto jest poliftowe (2001) i wg. etki końcówka powinna być G, H, J, K (jeden ekran), a moja "M" jest np. w modelu z 2000 roku.

Czy to możliwe, aby tyle błędów było spowodowane tym, że mam założony zły klimatronik i to jest źródłem problemu?

Data dołączenia
    Jan 2015
    Miasto
    Łuków
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

U mnie występował podobny problem. Nie dało się np włączyć zimnego powietrza i sterować nawiewami. Na klimie też dużo błędów było. Pomogła wymiana panelu. Spróbuj jak masz możliwość podmienić panel i sprawdzić czy pomoże.

Cytuj Oryginalnie napisane przez deiv1391 Pokaż post

Nie działa mi klimatyzacja. Po włączeniu śnieżynki nie wieje zimnem.
    To że nie wieje zimnem nie oznacza że nie działa. Po włączeniu klimy silnik zaczyna inaczej pracować to słychać czy klima działa czy nie. Nie wieje zimnem bo np silniczek od sterowania może być przycięty lub panel uwalony i nie przestawia z ciepłego powietrza na zimne
    Ostatnio edytowany przez michaciu96 - 02-09-15 o 11:34

deiv1391's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez michaciu96 Pokaż post
    U mnie występował podobny problem. Nie dało się np włączyć zimnego powietrza i sterować nawiewami. Na klimie też dużo błędów było. Pomogła wymiana panelu. Spróbuj jak masz możliwość podmienić panel i sprawdzić czy pomoże.

To że nie wieje zimnem nie oznacza że nie działa. Po włączeniu klimy silnik zaczyna inaczej pracować to słychać czy klima działa czy nie. Nie wieje zimnem bo np silniczek od sterowania może być przycięty lub panel uwalony i nie przestawia z ciepłego powietrza na zimne
    Po włączeniu śnieżynki owszem silnik zaczyna inaczej pracować (słychać). Nie pozostaje mi nic innego w takim razie jak znaleźć jakąś możliwość podpięcia innego panelu.

Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    audi a3 1.8T
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Witam
    Mój problem polega na tym że po włączeniu klimy na panelu pojawia się "śnieżynka" ale nie załączają się wentylatory i nie pracuje sprężarka, a w samochodzie zamiast zimnego powietrza jest ciepłe. Klimatyzacja szczelna, czujnik wysokiego ciśnienia sprawny, przekaźnik pod akumulatorem dobry tak mi się wydaje, test komputerem zrobiony klima się uruchamia podczas testu. Spięta na krótko wtyczka 4 pinowa od czujnika ciśnienia klimy - pracuja wentylatory i sprężarka. A błąd f129 „włącznik ciśnienia klimatyzacji otwarty/zwarty obwód do masy”. Cały panel klimatyzacji wszystko wyświetla i klapy pracują. Pacjent a3 1.8t AGU 1998r.
    Ktoś jest wstanie mi pomóc bo ręce opadają.

Scythe's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Sokółka
    Auto
    Audi Ałosiem
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Sprawdź instalację w podszybiu.

Wysłano z Samsunga Grand Prime przy użyciu Tapatalka

Strona 108 z 161 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania