Ja ostatnio używam detailera z TuningKingz i jestem bardzo zadowolony. Na czarnym lakierze robi super robotę ale nie licz na to że będzie tak długo odpychał wodę jak BSD![]()
Ja ostatnio używam detailera z TuningKingz i jestem bardzo zadowolony. Na czarnym lakierze robi super robotę ale nie licz na to że będzie tak długo odpychał wodę jak BSD![]()
Ostatnio edytowany przez stolniczkow - 14-09-15 o 10:31
pomocnik (14-09-15)
|
Ok, dzieki, sprawdze go, a najwyzej wroce do bsd jesli mi jego zywotnosc nie podpasuje.
Bsd daje najlepsze krople ale jest jak papier ścierny i nie ma aż takiego looka. Ten hype mainz jest dobry tylko już trudno go kupić. Ja i tak używam sonaxa
Panowie, doradźcie. Od razu zaznaczam, że chcę to zrobić ręcznie i po swojemu. Za korektę mi powiedzieli 1200 zł, ja mogę dać 1/4 tego na kosmetyki. Jeszcze jakby to było 600 zł to bym przeżył.
Problem mam taki, że kupiłem nowe auto, cena dobra, ale ma strasznie porysowany lakier po myjni szczotkowej. Mnóstwo rys. Wiem, że najlepiej by się sprawdziła tu korekta mechaniczna. Ale chcę spróbować ręcznie. Mam czasAuto czarne i VW.
Myślałem, żeby to zrobić tak:
- MEGUIARS: M105 Ultra Cut Compound potem Ultimate Compound i jaki dać po tym finisz ? Meguiar's Deep Crystal Polish ?
- Wosk myślę nad CarChem Carnauba Paste WAX 38 czy może do kompletu Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0
Z góry dzięki za odpowiedziTylko proszę o wyrozumienie i nie pisanie postów typu: "Ręcznie nic nie zrobisz
"
Z tym, ze taka jest prawda. Szkoda inwestowac w kosmetyki, jesli chcesz to robic recznie, bo efekt bedzie slaby, malo co usuniesz/zamaskujesz, a dorobisz swirli i hologramow.
Przemyślę jeszcze sprawę![]()
czyli de facto znasz odpowiedź na swój problem, ale mimo tego łudzisz się, że dostaniesz odpowiedź, jaką chciałbyś przeczytać?
jeśli chcesz ręcznie, to użyłbym czegoś z rodziny typu AutoFinesse Tripple albo ValetPro Achilles Prep albo Autobrite Cherry Glaze, ale to syzyfowa praca
bez maszyny nie polecam.
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Chodzi o to, że znam swoje możliwości i ile mogę włożyć w to pracyA3 też miała zaniedbany lakier i udało mi się ją doprowadzić do takiego stanu - RĘCZNIE, że każdy pyta czy auto jest po polerce. Wiem, że maszyna to nie człowiek. Ale kto wie, może takie ryski po szczotkowej zeszłyby ręcznie odpowiednimi środkami. Nie każdy może wydać połowę wypłaty na korektę
Dlatego ludzie szukają też alternatywy hehe. Ale skoro mam dać 300 i nic z tego nie mieć to może jednak zacznę zbierać na mechaniczną korektę
Dzięki za sugestie.
Nawet kupując najtańszą maszynę osiągniesz lepsze efekty niż ręcznie. Ja tak zaczynałem, kupiłem najprostszą rotację z regulacją obrotów + kosmetyki, pady, itd i taki zestaw pozwolił mi samodzielnie zrobić korektę za niecałe 500zł. Oczywiście wszystko Ci potem zostaje na kolejne auto.
Było: A3 8P 1.9TDI, 147KM by CS.
Jest: A3 8V 1.4TFSI s-tronic, 165KM by KingSoft![]()
Nowa A3 8V - Czarnulka by komono!
"Ile można spać? Trzeba forum ogarniać" - motto moderatora(ów)!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)