Strona 132 z 154 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,311 do 1,320 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Brak :(
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez denissss Pokaż post
    Zamieszczone przez brasilia
    Dębica Frigo II
    dokładnie tak też polecam dębice w tej cenie śmiało kupisz i nie będziesz żałował
    na każdym firmowym aucie mamy dębicę frigo ii i nikt nie narzeka
    OOOO
    ADAMS

Patryk14's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi A4 1.8T AVJ Quattro
    Model
    A4 B6
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez heko Pokaż post
    Wszystko rozumiem ale wez tez pod uwage, ze dla niektorych te 100-150zl moze byc sciana nie do przejscia i tyle. Trzeba uszanowac i sprobowac podpowiedziec a nie od razu komentarze w stylu, ze ktos zaluje kasy i won na autobus. Co to w ogole za odpowiedz jest z ta przesiadka..
    Ja rozumiem jakbyśmy rozmawiali tutaj o autach tico, lanos, fiesta stara etc. to rzeczywiście wtedy przy bardzo niskiej wartości auta 100zł to jest dużo, ale jesteśmy na forum o A3 (kiedyś to było auto z klasy premium tak naprawdę), do dziś te auta mają lepsze wyposażenie seryjne niż niektóre auta nowe z salony w podstawie. Tak jak już mówiłem są rzeczy na który niestety się nie oszczędza, jeżeli ktoś na dziś nie jest w stanie dołożyć 100-150zł (nie mówię tutaj o dokładaniu jakiejś większej kwoty) to niech poczeka chwilę, do następnej wypłaty i niech odmówi sobie wyjścia do kina a dorzuci do lepszych zimówek jak wie że są one potrzebne. Panowie kurde opony to jest jedyny element który w ogóle trzyma Was przy drodze. Jedyne czego w ludziach nie nawidzę to tego że na auto średnio-dobrej klasy go stać ale już nie pomyśli że do takiego auta nie wsadza się bubli najtańszych bo tak robił w starym tico.

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Patryk14 Pokaż post
    Ja rozumiem jakbyśmy rozmawiali tutaj o autach tico, lanos, fiesta stara etc. to rzeczywiście wtedy przy bardzo niskiej wartości auta 100zł to jest dużo, ale jesteśmy na forum o A3 (kiedyś to było auto z klasy premium tak naprawdę), do dziś te auta mają lepsze wyposażenie seryjne niż niektóre auta nowe z salony w podstawie. Tak jak już mówiłem są rzeczy na który niestety się nie oszczędza, jeżeli ktoś na dziś nie jest w stanie dołożyć 100-150zł (nie mówię tutaj o dokładaniu jakiejś większej kwoty) to niech poczeka chwilę, do następnej wypłaty i niech odmówi sobie wyjścia do kina a dorzuci do lepszych zimówek jak wie że są one potrzebne. Panowie kurde opony to jest jedyny element który w ogóle trzyma Was przy drodze. Jedyne czego w ludziach nie nawidzę to tego że na auto średnio-dobrej klasy go stać ale już nie pomyśli że do takiego auta nie wsadza się bubli najtańszych bo tak robił w starym tico.
    zgadzam się w 100%!
    zimówka ma być jak najnowsza i jak najmniej zjechana (a najlepiej nowa), a dołożenie 150 zł przy autach wartych 10000 to nie jest wiele.
    nie oszukujmy się, czasy jazdy na "wielosezonowych" oponach (zabijałbym właścicieli i producentów tego gó*na ..) o prawie znikomym bieżniku w starym polonezie są już dawno za dinozaurami.

najgorsze jest to że Polskie prawo kara kierowców za przekraczanie prędkości, ale nie potrafi ukarać "kierowców" za brak odpowiedniego obuwia na aucie.

ostatnio na jednym spocie słyszałem jak koleżka namawiał drugiego na zmianę zimówek tylko na przód (w golfie iv) bo przecież nie ma napędu na tył to po co mu tam dobra zimówka .. podstawowe prawa fizyki z podstawówki, a raczej ich brak, dają się we znaki i dlatego mamy takie sytuacje jak "najniebezpieczniejszy weekend roku" dwa tygodnie temu kiedy temperatura była w okolicy 0 stopni i zamiast 80 wypadków w stolicy, doszło do ponad 300 kolizji.

zastanówcie się nad tym że tylko opona dotyka drogi. nie ogromne heble, nie absy, esp i inne tego typu pierdoły. nie na darmo producenci wprowadzili nową etykietę która pokazuje też skuteczność hamowania, gdy na drodze jest mokro.

ja wszystkich zawsze zachęcam do kupna nowych zimówek, może to śmieszne ale ojciec wpoił mi taką zasadę i staram się jej trzymać, każdy zrobi jak zechcę.
    150 zł to około 32 litry paliwa (Pb 9 czyli średnio licząc 300 km jazdy, może warto czasem przejechać mniej km, ale czuć się bezpieczniej.
    OOOO
    ADAMS

Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    Pomorze
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Takie gadanie jest chore.

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

panowie dla mnie to bez znaczenia czy to tico czy rs3 w środku są ludzie(ich życie) i to jest priorytet!

6. Podziękowania dla klamamoto za pomoc w problemie

sylwek26 (24-10-15)

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Srart Pokaż post
    Takie gadanie jest chore.
    Pijesz do mojej wypowiedzi?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    OOOO
    ADAMS

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

no Panowie kończymy "przepychanki" raz raz bo nam temat się rozjeżdża

Data dołączenia
    Jun 2015
    Miasto
    Ciechanowiec
    Auto
    Alfons i Ałdi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mefiuu2509 Pokaż post
    W 100% wolałbym kormorany z 2015 niż te yokohamy z 2014, opona z każdym rokiem traci swoje właściwości.
    Po za tym kormoran należy do grupy michelin i mają całkiem przyzwoite opony.
    Mój koleszka niedawno zakupił Kormorany 215/60R16 do nowiutkiego Superba, dał 850 złotych. Felgi mają przejechane 3 tysiące kilometrów i są proste, po założeniu tych opon każde koło bije, odważników przyklejonych bardzo dużo. Taka wyszła oszczędność, jak się ma auto za ponad 100 tysi i lacze za mniej niż 1% wartości auta

mefiuu2509's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2015
    Miasto
    Radom/Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    29 razy

Domyślny

No mój znajomy założył w tym tygodniu kormorany do Skody Octavi, nówki sztuki felgi 15" 195/65 i jest bardzo zadowolony, nie było żadnych problemów z wyważeniem, bo sam mu te opony zamawiałem. cena 650zł.
    Podpis niezgodny z regulaminem forum.

elemenateur's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    DGL // ZS
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

ja zamówiłem właśnie 4szt nokian 245/40/18 490zł/szt z montażem ))
    Zadowolenie klientów bezcenne

Najniższe ceny na części oraz oleje motul gg 347504, tel 663 962 604 , Rabat dla A3-club!

Strona 132 z 154 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania