Witam. Mam problem z dodatkowym ogrzewaniem, Jak podpinam kompa pod moją a3 to wyskakują mi 3x błąd Dodatkowego ogrzewania powietrza. Może ktoś wie o co chodzi? albo z tym ktoś miał do czynienia?
Witam. Mam problem z dodatkowym ogrzewaniem, Jak podpinam kompa pod moją a3 to wyskakują mi 3x błąd Dodatkowego ogrzewania powietrza. Może ktoś wie o co chodzi? albo z tym ktoś miał do czynienia?
|
Witam czy wie ktoś gdzie znajduje się czujnik g86 opisany w vcds jako fresh air intake temerature pytam bo przgladalem bloki pomiarowe i na nim mam odczyt temperatury -50 C , blędów nie ma
A3 8P Sportback 2.0TDI BMM 140KM ---> A3 8V Sportback 2.0TDI CRBC 150->180KM
Witam problem mam tego typu w zeszlym roku bylo wszystko ok w maju do mojego BKD wjechalo Gtb17 wszystko hasa ok ale zrobilo sie zimno wiec zaczelem uzywac ogrzewanie a tu zonk, zaczne od tego na komputerze zadnych bledow sprawdzany Vas'em pierwsze co zmienilem termostat od razu nowy plyn no ale ogrzewania dalej brak wiec kupilem nowy zbiorniczek wyrownawczy i teraz bankowo jest cisnienie w ukladzie bo po odkreceniu korka jest "psss" no ale nadal nic,wie pomyslalem ze moze chlodnica spalin cos zatkana, egr i tak zaslepiony i wylaczony to wczoraj zdemontowalem chlodnice spalin dwa grube weze razem zlaczone, no ale to nadal nie pomoglo i juz koncza mi sie pomysly chlodnica zatkana nie bo dolnym wezem spuszczalem plyn i lecial jak glupi, co jest najdziwniejsze silnik sie nie grzeje trzyma caly czas 90' a chlodnica jest zimna i lewy waz od chlodnicy rowniez a reszta wszystkie gorace, nagrzewnica rowniez ma przeplyw sprawdzane sprezarka jak i zasysalem powrot ustami i plyn przez nia leci ma ktos jakis pomysl bo juz mi rece opadly.
Witam mam taki mały problem gdy zaczynam jazdę swoim a3 8p przez pierwsze pare kilometrów dmuchawa sama zwieksza obroty dmuchania tak to moge nazwac choc nie mam włączonego AUTO i musze sam zminiejszac bo nie raz dochodzi do MAX. Może ktos z was spotkał sie z takimi czarami![]()
Ostatnio edytowany przez Endru88 - 26-11-15 o 13:52
Witam wszystkich.Panowie taki problem.Gdy na panelu klimy ustawie nadmuch na szybe to slabiutko grzeje.Sciagnalem schowek i wyglada mi na to ze klapa nastawcza chodzi ok.Na nogi i przod laduje jak zloto,tylko z nadmuchem na szybe jest kiepsko.Ma moze ktos pomysl na ogarniecie tego bo zima sie zrobila
Witam. Przestała mi działać klima. Nowe auto, pierwsze z klimą, dlatego nie wiem jak się zachowuje gdy kończy się gazWyczytałem, że nie można wtedy przejść z trybu ekonomicznego. Proszę o informację, czy tak naprawdę jest, ponieważ u mnie mogę normalnie zmieniać tryby, tyle że sprężarka nie odpala (cisza, obroty nie rosną).
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)