Strona 28 z 46 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 271 do 280 z 458

Temat: uszkodzony licznik

mieto3's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez R_1928 Pokaż post
    Witam,

Proszę o próbę zdiagnozowania usterki; otóż z dnia na dzień zauważyłem, że nie chodzi mi prędkościomierz (wskazówka leży całkowicie na dole i nie daje znaków życia) + do tego wskaźnik paliwa podczas jazdy, hamowania, skręcania ma co jakiś czas większe lub mniejsze odchylenia - mówiąc kolokwialnie wariuje. Natomiast podczas postoju ma właściwe wskazanie, bez wahań.
    Doczytałem się, że wina może leżeć w czujniku/impulsatorze na skrzyni biegów.
    Co jeszcze pozostaje?

Pozdrawiam
    coz ma impulsator do paliwa albo obrotomierza !!!
    jezeli to licznik JAEGERA to nadaje sie do naprawy przez kogos kto sie na tym zna
    samemu nic nie rob bo bedzie tylko gorzej... o czym juz nie jeden sie przekonał...

obrotomierz - uszkodzony silniczek lub procesor sterujacy
    paliwo - uszkodzona plyt glowna

obie usterki sa oczywiscie do naprwienia
    auto-DIGITAL, elektronika samochodowa, naprawa kodowanie liczników, sterowników ABS ESP AIR-BAG SRS ECU DPF ... programowanie ochrona komponentu

mariusz11111's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Sram na Rosję !
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    202 razy

Domyślny

Mieto podeślij nr tel.

UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29

aby aby aby aby aby aby

Data dołączenia
    Sep 2015
    Miasto
    Krosno
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Winny był po prostu spalony bezpiecznik 10A nr 7. Doszedłem do tego po tym, że nie świeciły mi światła od wstecznego. Po wymianie bezpiecznika, prędkościomierz chodzi ponownie, a wskaźnik poziomu paliwa nie ma wahnięć.

mieto3's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

ciekawe ???
    jak bezpiecznik od wstecznego swiatla wpływa na licznik
    obserwuj zegar zimnymi rankami czy oby nic sie nie dzieje
    auto-DIGITAL, elektronika samochodowa, naprawa kodowanie liczników, sterowników ABS ESP AIR-BAG SRS ECU DPF ... programowanie ochrona komponentu

pomocnik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Gdansk
    Auto
    XXX
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    481 razy

Domyślny

Pamiętam jak swojego czasu na trasie padł mi bezpiecznik od kierunków, aby dojechać na stację wyjąłem jakiś "mało ważny", nie pamiętam czy nie było to właśnie światło wsteczne - prędkościomierz przestał działać, wskaźnik poziomu paliwa szalał + coś jeszcze działo się z licznikiem. Po włożeniu bezpiecznika na miejsce wszystko wróciło do normy .

Wazner's Avatar
    Data dołączenia
    May 2014
    Miasto
    Wrocław/Brzeg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam, mam podobny problem jak w przypadku mieto3. Prędkościomierz nie reaguje (od czasu do czasu się załączy i pokazuje dobrą prędkość lub świruje po całej tarczy). Podobnie jest z wskazówką paliwa kołysze się jak buja samochód przy hamowaniu lub skręcaniu. Komp wykazał błąd czujnika przy skrzyni - został wymieniony. Nie pomogło. Sprawdziłem styki przy zegarze, wszystko wydaje się być w porządku. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Co jeszcze może być przyczyną? Licznik VDO. Dodam, że prędkości na klimatroniku też nie pokazuje.

korona.'s Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    wro
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI - CRBD (136 KM)
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

Grzebię w tematach liczników od 2 godzin, ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi, może ktoś mi podpowie.

W moim 1.9TDI 2001 leży wskazówka paliwa, byłam u elektronika powiedział, że nie ma sensu naprawiac Jagera (pół fis), trzeba wymienić. Powiedział, że albo na bez fis albo na pełen. Chcę kupić zegary na allegro, ale nie wiem które będą pasowały. Aktualnie mam 8L0920900E, czy ktoś podpowie jakie mam możliwości? czytam tu, że może być nawet z benzyny czy anglika, tylko czy każdy jeden elektronik będzie wiedział jak to ogarnąć? I podstawowe pytanie jak mam dobrać odpowiedni licznik i na co zwrócić uwagę? Po roczniku? Jakieś konkretne nr seryjne które będą pasowały w zamian za 8L0920900E?

Tu foto licznika jakie dostałam od majstra:

Jeden z elektroników we Wrocławiu do którego dzwoniłam powiedział, że jak założę pełen fis to będą mi wyskakiwały błędy.. Prawda to czy koleś jakiś nieogar?

Czytam też, że polecacie kolegę mieto3 do tego typu roboty, ale niestety on ze Szczecina, a ja Wrocław. I tu pytanie, czy takie rzeczy da się ogarnąć na odległość? Bo wiem, że trzeba przekodować immobiliser, ale czy trzeba mieć pod ręką auto czy wystarczą tylko zegary? (Sory za może głupie pytanie, ale jestem baba i kompletnie się na tym nie znam). Bo post z wymontowywaniem zegarów już znalazłam.
    Ew. czy polecicie kogoś z dolnośląskiego do takiej roboty?

Ostatnie pytanie, może tu mnie ktoś przekieruje na konkretny wątek czy post.. Jakie są za i przeciw montowania bezfisowych i pełnofisowych liczników. Czy taki pełen fis będzie u mnie w pełni działał czy tylko niektóre informacje będą wyświetlane? Nie wiem co stracę montując bez fis, a co ewentualnie zyskam przy pełnym i czy w ogóle coś.

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Tutaj masz wszystko co Cię interesuje http://www.a3-club.net/forum/showthr...bez-FIS-na-FIS

mieto3's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez korona. Pokaż post
    Grzebię w tematach liczników od 2 godzin, ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi, może ktoś mi podpowie.

W moim 1.9TDI 2001 leży wskazówka paliwa, byłam u elektronika powiedział, że nie ma sensu naprawiac Jagera (pół fis), trzeba wymienić. Powiedział, że albo na bez fis albo na pełen. Chcę kupić zegary na allegro, ale nie wiem które będą pasowały. Aktualnie mam 8L0920900E, czy ktoś podpowie jakie mam możliwości? czytam tu, że może być nawet z benzyny czy anglika, tylko czy każdy jeden elektronik będzie wiedział jak to ogarnąć? I podstawowe pytanie jak mam dobrać odpowiedni licznik i na co zwrócić uwagę? Po roczniku? Jakieś konkretne nr seryjne które będą pasowały w zamian za 8L0920900E?

Tu foto licznika jakie dostałam od majstra:

Jeden z elektroników we Wrocławiu do którego dzwoniłam powiedział, że jak założę pełen fis to będą mi wyskakiwały błędy.. Prawda to czy koleś jakiś nieogar?

Czytam też, że polecacie kolegę mieto3 do tego typu roboty, ale niestety on ze Szczecina, a ja Wrocław. I tu pytanie, czy takie rzeczy da się ogarnąć na odległość? Bo wiem, że trzeba przekodować immobiliser, ale czy trzeba mieć pod ręką auto czy wystarczą tylko zegary? (Sory za może głupie pytanie, ale jestem baba i kompletnie się na tym nie znam). Bo post z wymontowywaniem zegarów już znalazłam.
    Ew. czy polecicie kogoś z dolnośląskiego do takiej roboty?

Ostatnie pytanie, może tu mnie ktoś przekieruje na konkretny wątek czy post.. Jakie są za i przeciw montowania bezfisowych i pełnofisowych liczników. Czy taki pełen fis będzie u mnie w pełni działał czy tylko niektóre informacje będą wyświetlane? Nie wiem co stracę montując bez fis, a co ewentualnie zyskam przy pełnym i czy w ogóle coś.
    jako ze padly tu moje naiary to odpowiem
    i prosze to przyjac za aksjomat
    po1. liczniki bez FIS nie wystepuja dla polifta 8L
    po2. wiadomo ze zegary VDO sa lepsze od JAEGEROW
    po3. zamontowac duzy FIS na maly nie ma najmniejszego problemu, zadnych bledow nie bedzie
    po4. anglika i benzyne mozna przerobic na europejskiego diesla (ale nie kazdy to potrafi o czym wielu kolegow sie przekonalo i nie koniecznie przyznalo na tym forum DEF. SAFE. ERROR itd... naprawy takich usterek sa juz kosztowne
    po5. 90% Jagerow mozna naprawic i to z calkiem dobrym skutkiem inaczej moj nick nie pojawial by sie tak czesto w konfiguracji licznik+mieto3= a odleglosc to nie problem o ile ktos moze sobie pozwolic na uziemienie na chwile auta

i niech kolezanka karolina wyczysci PW bo nie moge odpisac

korona.'s Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    wro
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI - CRBD (136 KM)
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

mieto3 bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź, skrzynka wyczyszczona, więc możemy omawiać temat na priv

Strona 28 z 46 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania