Oryginalnie napisane przez
korona.
Grzebię w tematach liczników od 2 godzin, ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi, może ktoś mi podpowie.
W moim 1.9TDI 2001 leży wskazówka paliwa, byłam u elektronika powiedział, że nie ma sensu naprawiac Jagera (pół fis), trzeba wymienić. Powiedział, że albo na bez fis albo na pełen. Chcę kupić zegary na allegro, ale nie wiem które będą pasowały. Aktualnie mam 8L0920900E, czy ktoś podpowie jakie mam możliwości? czytam tu, że może być nawet z benzyny czy anglika, tylko czy każdy jeden elektronik będzie wiedział jak to ogarnąć? I podstawowe pytanie jak mam dobrać odpowiedni licznik i na co zwrócić uwagę? Po roczniku? Jakieś konkretne nr seryjne które będą pasowały w zamian za 8L0920900E?
Tu foto licznika jakie dostałam od majstra:
Jeden z elektroników we Wrocławiu do którego dzwoniłam powiedział, że jak założę pełen fis to będą mi wyskakiwały błędy.. Prawda to czy koleś jakiś nieogar?
Czytam też, że polecacie kolegę mieto3 do tego typu roboty, ale niestety on ze Szczecina, a ja Wrocław. I tu pytanie, czy takie rzeczy da się ogarnąć na odległość? Bo wiem, że trzeba przekodować immobiliser, ale czy trzeba mieć pod ręką auto czy wystarczą tylko zegary? (Sory za może głupie pytanie, ale jestem baba i kompletnie się na tym nie znam). Bo post z wymontowywaniem zegarów już znalazłam.
Ew. czy polecicie kogoś z dolnośląskiego do takiej roboty?
Ostatnie pytanie, może tu mnie ktoś przekieruje na konkretny wątek czy post.. Jakie są za i przeciw montowania bezfisowych i pełnofisowych liczników. Czy taki pełen fis będzie u mnie w pełni działał czy tylko niektóre informacje będą wyświetlane? Nie wiem co stracę montując bez fis, a co ewentualnie zyskam przy pełnym i czy w ogóle coś.