Strona 149 z 218 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,481 do 1,490 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

Data dołączenia
    Jan 2016
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Fabia II HTP
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Kulfon91 Pokaż post
    Panowie jestem na etapie kompletowania kosmetyków do odszczurzenia wnętrza. Trochę czytam na kosmetykaaut.pl więc mniej więcej wiem co i jak. Zastanawiam się nad dresingiem do plastików, cały czas byłem przekonany żeby brać Poorboy's World Natural Look ale trafiłem na takie wypowiedzi:
    "Nie bardzo nawet rozumiem ten forumowy fenomen NL. Jak dla mnie to słaby produkt. Znika po pierwszym kontakcie z kroplą wody i powstają zacieki. Nie wnika w strukturę plastiku, lecz leży na nim jak masło. Taka zabawka a nie porządny dressing, który ma zapewnić ochronę plastikom."
    I kilka podobnych opinii. Jak wiadomo dany dresing wygląda inaczej na różnych plastikach, więc zna ktoś jakąś inną opcję żeby na plastikach z 8l dobrze wyglądało?
    Przede wszystkim jakiego efektu oczekujesz? Satyna, mat, połysk?

Marcelspeed's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2013
    Miasto
    Olkusz
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Ja używam porboysa natural look i moim zdaniem jest ok, efekt nie jest przesadny , daje fajny satynowy efekt, łatwy w aplikacji nie robi smug do tego bardzo fajnie pachnie i cena nie jest wysoka, dodam że używałem już kilku innych dressingów typu shiny garage i carchemu

Kulfon91's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2013
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez soll Pokaż post
    Przede wszystkim jakiego efektu oczekujesz? Satyna, mat, połysk?
    A jednak wiem mniej niż mi się wydawało, myślałem że satyna i połysk to to samo. Akurat widziałem tylko na fotkach efekt po porboysa natural look i dla mnie było o.k. Połysk kojarzy mi się z plakiem a matowe środki podobno są niewidoczne na miękkich plastikach. Więc chyba wychodzi że satyna to najlepsza opcja skoro NL jest środkiem o takim efekcie.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Marcelspeed Pokaż post
    Ja używam porboysa natural look i moim zdaniem jest ok, efekt nie jest przesadny , daje fajny satynowy efekt, łatwy w aplikacji nie robi smug do tego bardzo fajnie pachnie i cena nie jest wysoka, dodam że używałem już kilku innych dressingów typu shiny garage i carchemu
    Możesz się jakoś odnieść do tego czy z łatwością wychodzą po nim zacieki po kontakcie z wodą? Przykładowo otwieranie drzwi w deszcz? Trochę to dziwne bo jest to środek polecany przez wiele osób od dłuższego czasu a tu takie rewelacje.
    Do tej pory sprzątanie wewnątrz auta ograniczało się do odkurzania i przetarcia plastików nawilżanymi ściereczkami. Teraz mam zamiar robić to według sztuki ale na pierwszy zestaw kosmetyków wolę unikać testów. Wiem że to nieuniknione ale po pierwsze doprowadzić wszystko do ładu a potem mogę kombinować z różnymi środkami.

Marcelspeed's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2013
    Miasto
    Olkusz
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Ciężko mi powiedzieć, bo w swoim aucie raz na ruski rok nałożę dressing, a został mi jeszcze z shiny garage dopiero jak się skończy to kupie sobie poorboys, ale czasem dorabiam jako detailer i tam często stosujemy poorboys'a no ale nie wiem jak się sprawuję w cięższych warunkach bo zazwyczaj widzę go tylko przez kilka h po aplikacji Raz miałem go u siebie w aucie, ale nie zwróciło jakoś szczególnie mojej uwagi żeby zostawały zacieki. Moim zdaniem kup sobie poorboys'a 500ml, powinien Ci odpowiadać a jeżeli nie to dość szybko go zużyjesz bo możesz go zastosować też na plastiki zewnętrzne czy gumy i jak się skończy kupić coś z innej firmy.

komander's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    beskydzka małopolska
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    127 razy

Domyślny

zdecydowanie NL tyle w temacie

Kulfon91's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2013
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Faktycznie może za bardzo się wczytuje w opinie bo zawsze znajdzie się jakąś negatywną. Dopiero teraz zarejestrowałem się na kosmetyce i mam dostęp do działu z testami więc jeszcze sobie tam poprzeglądam co i jak. A miał może ktoś z was styczność z Stockmeier KT22? Teoretycznie zastosowanie wszechstronne ja mam zamiar używać jako APC, prespray oraz ręczne pranie podsufitki. Głównie zastanawiam się jak poradzi sobie z podsufitką.

Marcelspeed's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2013
    Miasto
    Olkusz
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Ja jako apc używam surfexa A do prania podsufitki polecam enz-all radzi sobie bardzo dobrze, a jak nie daje rady przy jakiś dużych zabrudzeniach na podłodze to wtedy tenzi truck D

Kulfon91's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2013
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Podsufitka nie ma dużych plam ale jest żółta, nie palone było chyba tylko w ogłoszeniu. Podobno ten KT22 wyciąga ten syf z papierosów, ale jakoś trudno jest mi sobie wyobrazić że pocierając jakąś szmatką z chemią można to uprać. Czekam do wiosny i działam.

Marcelspeed's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2013
    Miasto
    Olkusz
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Pewnie, że można. Tylko musisz uważać żeby nie była zbyt mokra bo Ci się może podsufitka zacząć odklejać. Tego KT22 nigdy nie używałem, więc Ci nie powiem, ale enz-all na pewno da rade.

Łódzkie skrzypul's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Łódź/Żywiec
    Auto
    Town&Country
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    308 razy

Domyślny

Potrzebuję jakiś dobry "krwisty" siuwax do czyszczenia felg. Co obecnie jest najskuteczniejsze?

Tapnięte z S6Edge
    Uwaga! Mój nick wymawiamy tak jak jest napisane: skrzypul a nie "skszypół"

205 1.9 GTi 128KM, CRX Del-Sol 1.6 136KM, A3 8L 1.8TQ 180KM, S3 8L BAM 260KM, A3 8P 2.0TQ 400KM
    S4 B8 3.0 TFSi: 475KM
    Chrysler Town&Country 3.6 290PS

11. Podziękowania dla skrzypul za pomoc w problemie

ADAMS91 (25-01-16)

Strona 149 z 218 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania