Używał ktoś Q-glym crystal coat pro?:>
Używał ktoś Q-glym crystal coat pro?:>
Było: A3 8P 1.9TDI, 147KM by CS.
Jest: A3 8V 1.4TFSI s-tronic, 165KM by KingSoft![]()
Nowa A3 8V - Czarnulka by komono!
"Ile można spać? Trzeba forum ogarniać" - motto moderatora(ów)!
|
Sonax bardzo się poprawił pod względem jakości i powoli odchodzi od wizerunku "marketowego" produktu. Ja używam przy moich pracach od nich m.in finishowej pasty Profiline Super Finish i jak dla mnie nie ma ona sobie równych. Poza tym bardzo chwalę sobie powłokę polimerową PNS i QD BSD![]()
Stawiasz na look czy raczej na trwałość? Posiadasz jakiekolwiek rzeczy typu glinka, produkty do dekontaminacji czy deironizacji lakieru?
Krótko mówiąc potrzebujesz pianę aktywna,szampon,glinke i ew jakieś produkty do usuwania opilkow metalicznych i smoly aby dobrze przygotować powierzchnię pod wosk, dobrze jeszcze użyć cleanera ale nie jest to obowiązkowe.
Jak usunąć stary wosk z karoserii(coli 476)? Po zimie chcę położyć wosk od nowa.
Na pewno potrzebna Ci będzie jakaś piana jako pre-wash, oczywiście szampon, rękawica i jakiś sensowny ręcznik do osuszania. Po myciu na pewno musisz wykonać proces dekontaminacji i deironizacji a ponadto glinkowanie. Dopiero po takim przygotowaniu lakieru cleaner oraz wosk. O takich rzeczach jak felgi, plastiki, szyby, opony itp nie piszę bo to wiadomo, że oczywiste do uzyskania konkretnego efektu wizualnego.
Jaki masz budżet? Ja na czarnym lakierze bardzo lubię look po wosku Pete`s 53 oraz Track Claw Racing - nie są to może woski "długodystansowe" ale looka zapewniają przedniego.
Poniżej fotka Mercedesa CL AMG po Pete`s 53 i odświeżeniu lakieru
Najprościej używając cleanera![]()
DOLAN (03-02-16)
witam panowie co powiecie o tym zestawie do mojej czarnej a3 ? bo zbliża się wiosna i trza było by ogarnąć lakier po zimie. I jeszcze jedno jaki możecie polecić szampon i glinkę do przygotowania lakieru do woskowania i jakiś faajnny preparat do szyb by woda uciekała
http://mrcleaner.pl/zestaw-do-pieleg...isy-p3200.html
Zestaw spoko jeżeli chodzi p szampon to shiny garage, Glinka blit humber soft lub medium, albo valet pro, będziesz jeszcze potrzebował jakąś pianę aktywna
Zostawiłem 2stowki w sklepie wiec powino byc dobrzesoft99 wosk sam soft99 sztuczna wycieraczka, Rise & Shine Big Apple - Szampon z neutralnym pH 1L, pady i zapachy
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Niewidzialna wycieraczka z softa to akurat zły wybór. Jest bardzo nietrwała więc przygotuj się na aplikację raz w miesiącu.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)