|
Przy myciu wnęk np. drzwi lub klapy bagażnika używamy apc plus pędzelek/szczotka a potem? No właśnie. .. splukujecie to jakoś czy wycieracie ten bród ściereczką z fibry? Opcjonalnie czym to zabezpieczyć żeby lepiej odprowadza wodę? Woda szybciej ucieknie wiec mniej brudu, przynajmniej tak mi się wydaje.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowany przez Kulfon91 - 19-04-16 o 13:01
Ostrożnie spłukać myjką ciśnieniową albo samym wężem, wnęki możesz zabezpieczyć woskiem.
FiFi_ino (24-04-16)
I tak na coś się zdecyduje . To po co oni wymyślają te woski do ręcznej polerki za tyle kasy skoro mówisz że nie ma efektu na lakierach (vag) . Wiem że co maszynowo to maszynowo ale kogo stać żeby dawać co chwile auto na polerkę. Chodzi mi tylko żeby lakier w kondycji utrzymać.
Połóż politure i wosk i będzie wyglądał spoko, ręcznie rys nie spolerujesz, musiałbyś chyba siedzieć nad tym parę tygodni, chyba że masz szybką rękę XD
A co ma wosk do polerki ?
co chwilę ? Dobrze wykonana korekta lakieru i potem odpowiednia pielęgnacja (odpowiednie mycie) starcza na długi czas... Po drugie możesz kupić maszynę (kraus/lare) pady i pasty i co jakiś czas sam odświeżać lakier jeżeli masz do tego warunki...
Twoje pieniądze - zrobisz jak uważasz ale to strata kasy... Tak jak napisał @Marcelspeed - kup jakieś AIO (np. AutoGlym SRP) na to jakiś wosk i tyle...
było Audi A3 1.9TDI - 130 KM // jest Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X - 220 KM
Dobijają mnie już te myjnie i ile trzeba wrzucać by w miarę ogarnąć auto, warto kupować jeszcze ręczną pianownicę i pianę aktywną ?
Warto ale samą neutralną pianą nie domyjesz dobrze auta, więc lepiej kupić cały zestaw czyli pianownicę, piane, wiadra, szampon i rękawice
ps. Ja mam wosk na aucie i aby dobrze domyć wystarcza mi 4zł![]()
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)