Strona 118 z 161 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,171 do 1,180 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

Data dołączenia
    May 2016
    Miasto
    34-124
    Auto
    a3-8l
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Cześć,
    w moim panelu klimatyzacji wypaliły się LEDy. Zakupiłem więc nową używaną część o takim samym numerze seryjnym. Wszystko działa oprócz klimy (sterowanie nagrzewaniem + dmuchaniem). Co może być nie tak i co można z tym zrobić ?Z góry dzięki za pomoc.

Klima jest świeżo nabita. Na starym się załączała i chłodziła (było słychać nierówną pracę silnika, teraz tego nie ma).
    Ostatnio edytowany przez skupcio - 29-05-16 o 09:20

tw182's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    wot
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

koledzy poszukiwań ciąg dalszy, dzisiaj byłem odessac czynnik i było 660g i 7cc oleju, ciśnienie na zgaszonym silniku 8.9. Na tabliczce pod maską mam napisane ze powinno byc 750g czy te 90g moze wpływac na brak chłodzenia? Okazało się również ze mam za słabe ładowanie 13v, ile musi dostac kompresor zeby ruszyc, czy jest jakas granica napiecia przy której nie pracuje?

Dzisiaj zdjąłem korpus sprężarki (sdv7v16) olej jest czysciutki nie ma żadnych opiłków, może wymienie zawór pojemnościowy sprężarki? Ile powinno być wlane oleju i jakiego w tej sprężarce?
    Ostatnio edytowany przez tw182 - 30-05-16 o 17:34

Data dołączenia
    Jul 2015
    Miasto
    Skarżysko Kamienna
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

Witam!
    Mam problem z klima tzn. gdy ją włączę rosną obroty, na jałowym falują i silnik pracuje nierówno co jest dosyć dziwne. Po przejechaniu jakichś 5km z włączoną klimatyzacją/ogrzewaniem(bo nie ma to znaczenia) pokazuje się check i takie oto błędy na nim, z góry dzięki za pomoc http://imgur.com/GN9o98Z

Data dołączenia
    May 2016
    Miasto
    podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam do a3 8l 99rok 90km mam oznaczenie sterownika 8D0820043H czy to jest prawidłowe oznaczenie? Dodam że etykieta żółta?

komander's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    beskydzka małopolska
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    127 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez rybaccf Pokaż post
    Witam do a3 8l 99rok 90km mam oznaczenie sterownika 8D0820043H czy to jest prawidłowe oznaczenie? Dodam że etykieta żółta?
    a co jest nie tak? klima działa?

tapnięte z S7 Edge

Data dołączenia
    May 2016
    Miasto
    podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

No nie ten problem już poruszalem. Sprezarka nie działa mechanik powiedział ze do wymiany. Sterownik nie wyświetla czasem w ogóle danych. Niby działa bo przyciski są ok ale chciałem wymienic i taki problem bo o tym numerze nie mogę znaleźć. A inne pasują?

Edit: Nie sprawdzałem jej bo nie wiem jak się za to zabrać. Nie znam się zbytnio, proszę o pomoc.

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Łychów Szlachecki / Opole Lubelskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

A3 1,6 benzyna dzisiaj zmieniłam czujnik ciśnienia, nabiłam układ ii nic, tzn po podpięciu sprężarki na krótko wszystko jest ok, chłodzi jak trzeba ale niestety normalnie nie chce działać. Dziwne jest jedna rzecz, że wentylatory czy to w zimie czy w lecie przy wyłączonej klimie potrafią sobie pracować. Zmieniałam sterownik wentylatorów jakieś 3 lata temu na "TOPRANI?". Miał ktoś taki problem?

Data dołączenia
    May 2016
    Miasto
    podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Proszę o pomoc w poście powyżej chodzi o numer sterownika pasujący do a3 8l.

damian3449's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    Ełk
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

1J0919506K jesli chodzi o sterownik wentylatorow to ten pasuje do 1.9tdi asz, ale napewno i do wielu innych modeli. U mnie wentylatory nie startowaly i klima przy tym po wymianie zima w lecie zawitala

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Data dołączenia
    May 2016
    Miasto
    34-124
    Auto
    a3-8l
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez skupcio Pokaż post
    Cześć,
    w moim panelu klimatyzacji wypaliły się LEDy. Zakupiłem więc nową używaną część o takim samym numerze seryjnym. Wszystko działa oprócz klimy (sterowanie nagrzewaniem + dmuchaniem). Co może być nie tak i co można z tym zrobić ?Z góry dzięki za pomoc.

Klima jest świeżo nabita. Na starym się załączała i chłodziła (było słychać nierówną pracę silnika, teraz tego nie ma).
    Pomoże ktoś ?

Strona 118 z 161 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania