Pokazane rezultaty 1 do 10 z 61

Temat: zestaw do pierwszego detailingu

Threaded View

Marcelspeed's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2013
    Miasto
    Olkusz
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez labamba63 Pokaż post
    Witam, od jakiegoś czasu mam zamiar nałożyć wosk, problem w tym, że nigdy nie miałem z tym do czynienia. Czy moglibyście doradzić mi jakiś wosk w miarę tani mam na myśli ok. 40zł, tutaj widzę, że jest sporo środków polecanych ale w okolicy 80-200zł, a czy jest coś wartego uwagi w moim budżecie? Nie chciałbym zbyt wiele wydawać, tym bardziej, że będę robił to pierwszy raz, a i lakier nie jest w najlepszym stanie, więc może na te lepsze środki przyjdzie czas, w przyszłych latach, gdy karoseria będzie po jakiejś polerce
    Chciałbym tylko, żeby obecny lakier nabrał nieco głębszego połysku.
    Mam jeszcze jedno pytanie, czy będę mógł nałożyć ten wosk po prostu po dokładnym umyciu auta, bez glinek itp. tutaj widziałem, że ktoś radził np. płynem do mycia naczyń Ludwik. I czy wosk mogę zamiast specjalną ściereczką/gąbką nałożyć maszynką polerską? Tylko, że to jest jakaś maszynka jakości "2/10" z marketu kupiona kilka lat temu, coś takiego wyglądem przypomina:

nie cytuje się całego posta bo nie ma takiej potrzeby, zasada jest taka sama na wszystkich forach
    odpowiada się stosując cytowanie selektywne bez zdjęć i filmów

A i jeszcze jedno pytanie, dość ważne ile pojemnościowo mniej więcej wosku będzie potrzebne na pokrycie całego auta?
    Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam

Dołóż parę zł i będziesz miał dobry wosk w dużym opakowaniu, bo kupowanie 30 gramówek za 30-40 zł mija się z celem.
    http://allegro.pl/poorboy-s-world-na...218720464.html
    Co do tego ile wosku powinieneś zużyć na jedną aplikacje to jest to 5-10g w zależności od wielkości auta.

Wosk możesz nałożyć po dokładnym umyciu auta jednak będzie się on dużo krócej trzymał niż po dobrym przygotowaniu. Wosk aplikujesz ręcznie za pomocą aplikatora gąbkowego (kosztuje kilka zł), a następnie docierasz mikrofibrą ( także kosztuje kilka zł), nie używa się w tym celu maszyny.
    Ostatnio edytowany przez klamamoto - 12-06-16 o 12:08

2. Podziękowania dla Marcelspeed za pomoc w problemie

labamba63 (12-06-16)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania