Oryginalnie napisane przez
labamba63
Witam, od jakiegoś czasu mam zamiar nałożyć wosk, problem w tym, że nigdy nie miałem z tym do czynienia. Czy moglibyście doradzić mi jakiś wosk w miarę tani mam na myśli ok. 40zł, tutaj widzę, że jest sporo środków polecanych ale w okolicy 80-200zł, a czy jest coś wartego uwagi w moim budżecie? Nie chciałbym zbyt wiele wydawać, tym bardziej, że będę robił to pierwszy raz, a i lakier nie jest w najlepszym stanie, więc może na te lepsze środki przyjdzie czas, w przyszłych latach, gdy karoseria będzie po jakiejś polerce

Chciałbym tylko, żeby obecny lakier nabrał nieco głębszego połysku.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy będę mógł nałożyć ten wosk po prostu po dokładnym umyciu auta, bez glinek itp. tutaj widziałem, że ktoś radził np. płynem do mycia naczyń Ludwik. I czy wosk mogę zamiast specjalną ściereczką/gąbką nałożyć maszynką polerską? Tylko, że to jest jakaś maszynka jakości "2/10"

z marketu kupiona kilka lat temu, coś takiego wyglądem przypomina:
nie cytuje się całego posta bo nie ma takiej potrzeby, zasada jest taka sama na wszystkich forach
odpowiada się stosując cytowanie selektywne bez zdjęć i filmów
A i jeszcze jedno pytanie, dość ważne ile pojemnościowo mniej więcej wosku będzie potrzebne na pokrycie całego auta?

Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam