Powiem tak, zamontowałem u siebie KW v2 z regulacja siły dobicia, z zawieszenia tej firmy jestem bardzo zadowolony, ale nie nadaje się ono do jezdzenia po naszych drogach, na pewno nie bedzie twardziej i sztywniej tylko będzie beton!
jeździłem na zkręconej regulacji na oponach 225/40 r18 i pełnej glebie to czułem fakturę asfaltu i czy ślimak był w ciąży, do tego półoś przyciera o stabi z eski, no i efekt ping- ponga z tyłu, na wakacje auto podniosłem o 30 mm, rozkręciłem regulacje na miękko i załozyłem zimówki 205/55 r16 i tylko dzięki profilowi opony czuć jakąs namiastkę komfortu, sama regulacja daje nie wiele, czuć to tylko na idealnie równej krętej drodze bo auto sie mniej wychyla w zakręcie i dohamowaniu, Być może lepiej by było na zawieszeniu tej firmy z serii KW Competition, ale cena to około 17 tys. zł do tego trzeba mieć łeb i tor zza domem żeby to ustawić.
mam przód napęd i na szybszych dohamowaniach w zakręcie auto jest nadsterowne i wierzga tyłem ale łatwo to opanować,
3 minuta takie rzeczy sie dzieją na 225/40 r18natomiast na wybojach na zakręcie raczej zależy od samych wyboi, na pewno poczujesz każdy z nich
jest taki zjazd z A1 z kierunku Pyrzowic na droge 88 w kierunku Bytomia i tam po wewnętrznej jest spora mulda, przy ok 90 km/h dwa koła mi sie oderwały od nawierzchni i auto przeskoczyło na bok o jakiś metr, prawie przybrałem zewnętrzne barierki. na pewno poznasz dokładnie stan naszych dróg, zabawa jest fajna, przyjemność z jazdy na równej nawierzchni o niebo lepsza niż na serii, ale sam osobiście autem nie jezdze na codzien, i jezeli masz inne auto do jeżdżenia do pracy, a audi traktujesz jako hobby lub zabawkę na wypad lub tor to polecam gwint, ale jeżeli chcesz autem jezdzić na codzien to lepiej chyba raczej wybrać dobrego blinsteina b6, może b8 i zostanie pare stówek do opon, no chyba że jesteś masochistą i lubisz ból pleców
pozdro
co do wspomnianej nadsterowności na gwincie to jak jest w quattro czy wielowachacz daje rade?